Pedro 662
,flat top, v preklade plochy vrch ma plochy aj ventil aj tu pumpovaciu cast ktora do ventilu tlaci vzduch,takze ked by si vysustruzil len pumpu tak ti to nepomoze,ale na nejakom videu na youtube som videl ze sa da zbrusit aj ten kuzel na ventile.Tie skrutky sluzia na to ze s nimi nastavujes doraz aby medzi pumpou a ventilom nebola ziadna medzera pri zaklapnuti pumpy.Pri vyklapani paky podtlak citit a ked prejde o-kruzok za tu strbinu v tele pumpy tak citit ako tam vnikne vzduch.
Trojan:Ondro, Diky za gratulaciu

Buzirku mam aj na pazbe aj na hlavni.
undead:
Ja to vidim takto: nemam hradla a chrono na mobile si robi co chce,takze som robil z crosmanmi pokusy len na dostickach a pod.Moj osobny nazor je ze flat top robi asi80 percent zvysenia vykonu(samozrejme ze musi byt nastaveny na doraz).Dlhsia hlaven ,pretesneny transfer a dlhsia nabijacia tycka asi 20percent,mozno aj menej. Dlhsia hlaven zvysi hlavne presnost .Ked nie je spravne nastaveny flat top tak vykon vyrazne klesa!
Silu rozdielu medzi dobre nastavenym flat topom a original piestom rozoznat hlavne pri pumpovani.Na originale dam bezproblemov 20pump,a postupne citim ako narasta tlak pri pumpovani,kdezto u flat topu 5 pump uz ide dost ztazka do 10 je to uz drina a pri 15 je to posilovna(a to lozim kazdy den po stoziaroch),az sa bojim ze nieco povoli,20 som radsej ani neskusal,asi by som zlomil pumpu.Vacsinou strielam na 3-5pump,viac davam len pri pokusoch.Podla sily ktoru treba vynalozit pri pumpovani-piata pumpa pri flat tope = priblizne 15 pumpa pri originaly a priblizne rovnaky je aj vykon.
U originalu mam pocit ze je to robene tak aby sa z pistole nedalo dostat viac ako nejakych 8-9Joulou,po 15pumpe uz vykon moc nerastie,kdezto u flat topu sa da dosiahnut nejakych 12-13joulou pri 15 pumpach.(bolo mi povedane)
Samozrejme ze trochu dviha vykon aj hlaven ,ale nie nejako extra. Z orig hlavnou sa mi to teraz nechce skusat,mam tam tu 16palcovu prilepenu.Ale ked som ju kupil tak som ju skusal aj z originalom,pri 5pumpach sa pri dlhsej hlavni zaryla diabolka 6mm a pri kratkej 5 mm.Takze nejaky extra rozdiel to nie je.