Crosman 1377c
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ak nemáš oceľový záver potom sa Ti môže hlaveň viklať, kdesi tu som o tom pred časom čítal, do oceľáku sa hlaveň lepšie fixuje. No a potom pri pumpovaní hlaveň nemá tendenciu meniť polohu.
Umarex CPSport .177
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
Re: Crosman 1377c
ViTTek a mtarnovski: Opravdu nepatřím mezi pohádkáře a ani nevím jaký by to mělo smysl,si tu straku vymýšlet(nebyla to vrána ale straka,vrána má ještě tužší kořínek a to už by Crosman asi fakt nedal).Jedinou roli tam může hrát horší odhad vzdálenosti,tak kdybych byl hodně střízlivý,tak to bude těch 30m ale mín fakt nee a mohla to být prostě dobrá a víceméně náhodná trefa,nezjistil jsem pak již,kam to koupila.Ovšem mám ještě dva stejné zážitky-vzdálenost mezi 25-27m,to lítací stvoření dokonce menšího vzrůstu než straka(nebudu dále specifikovat) a šli po první ráně.Takže tak,nechci vychvalovat své střelecké umění,nejsem čarostřelec ale nadruhou stranu myslím,že dokážu chvilkama i kvalitně trefovat a to střílím většinou obouruč,když to jde tak samozřejmě rád podepřu o cokoliv.Ta stračena padla na 10 pumpnutí,více nepumpuju,páč ani výrobce to nedoporučuje a výkon pak stejně už asi moc nestoupá.Proto jsem byl tak mile překvapen,že s takovými humpoláckými miřidly se dá i trefit,ale jak píšu,určitá dávka štěstí tam hraje taky roli a pak také vítr,použité střelivo atd,ale to každý zná.U mě je to jak na houpačce kolikrát,někdy jdu do přírody si zastřílet a lítá mi to skor pokaždé kam chci a jindy zas -a vím jistě že je to nesoustřeěností a nebo zimou-to prostě nemám pevně v rukou a lítá si to tak nějak různě.Každopádně pohádkář fakt nejsem 

- mtarnovsky
cernunos:
s tou vranou som sa sekol-sory,nejako sa mi zamlzilo pred ocami v noci.Na straku staci menej Joulov.
Nikto ta neobvinoval ze vymyslas a ani nebude,ved som aj pisal ze asi mi nieco uslo a nesedi
Takze ked som sa ja sekol vo vtaku a ty vo vzdialenosti-uz sa mi stalo ze ma kamosi presviecali ze strielali na 20m a ked sme to zmerali nebolo to ani 15m,volnym okom sa vzdialenost tazko odhaduje,aj rybari ma presviecali ze nahadzuju na 50m a pritom to bolo len nieco cez 30m,proste to skresluje a laka pridat.
V kazdom pripade ti verim ked to bola straka a bolo to do 30m a bola to zivotna strela.
Takze este raz sa omluvam,nejako sa dohodneme
Hlavne ze nas tie pistolky a strielanie bavia!
Pistol znesie aj 20 pump ale po cca 12 to uz nema moc vyznam.
s tou vranou som sa sekol-sory,nejako sa mi zamlzilo pred ocami v noci.Na straku staci menej Joulov.
Nikto ta neobvinoval ze vymyslas a ani nebude,ved som aj pisal ze asi mi nieco uslo a nesedi

Takze ked som sa ja sekol vo vtaku a ty vo vzdialenosti-uz sa mi stalo ze ma kamosi presviecali ze strielali na 20m a ked sme to zmerali nebolo to ani 15m,volnym okom sa vzdialenost tazko odhaduje,aj rybari ma presviecali ze nahadzuju na 50m a pritom to bolo len nieco cez 30m,proste to skresluje a laka pridat.
V kazdom pripade ti verim ked to bola straka a bolo to do 30m a bola to zivotna strela.
Takze este raz sa omluvam,nejako sa dohodneme

Hlavne ze nas tie pistolky a strielanie bavia!
Pistol znesie aj 20 pump ale po cca 12 to uz nema moc vyznam.
Naposledy upravil(a) mtarnovsky dne 14 bře 2013 11:40, celkem upraveno 1 x.
Hatsan AT44-10w 5,5 + Leupold 4-24x50e+pumpa
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
- mtarnovsky
Toky:
Nemal som na mysli ze by hlaven menila polohu,ale pri konkretnom pumpovani sa moze stat ze tam natlacis viac alebo menej vzduchu ked zle pumpujes. a ty padom menis dostrel,ked strielam na 10m tak ked nastrelim na 5 pump a dam len 4 tak diabolka leti o 10cm nizsie. Mal som na mysli napr. Ked das 5 poctivych pump tak mas ustovku dajme tomu 100m/s a ked das 4poctive a jednu tristvrtovu tak moze ustovka klesnut aj o 5-10m/s a tym padom to ide dole.
Ocelovy zaver sice nemam ale mam original montaz od crosmana ktoru som zo spodu vypodlozil tak aby to bolo co najpevnejsie a tlacila pumpu ku hlavni-a fakt je to rozdiel ako predtym a este aj mam hlaven prilepenu chemoprenom jak v zavere tak aj v muske-drzi ako prikovana. Ocelovy zaver ma urcite svoj vyznam a aj zpevni pistol,ale zatial sa mi nechce do toho investovat.
Nemal som na mysli ze by hlaven menila polohu,ale pri konkretnom pumpovani sa moze stat ze tam natlacis viac alebo menej vzduchu ked zle pumpujes. a ty padom menis dostrel,ked strielam na 10m tak ked nastrelim na 5 pump a dam len 4 tak diabolka leti o 10cm nizsie. Mal som na mysli napr. Ked das 5 poctivych pump tak mas ustovku dajme tomu 100m/s a ked das 4poctive a jednu tristvrtovu tak moze ustovka klesnut aj o 5-10m/s a tym padom to ide dole.
Ocelovy zaver sice nemam ale mam original montaz od crosmana ktoru som zo spodu vypodlozil tak aby to bolo co najpevnejsie a tlacila pumpu ku hlavni-a fakt je to rozdiel ako predtym a este aj mam hlaven prilepenu chemoprenom jak v zavere tak aj v muske-drzi ako prikovana. Ocelovy zaver ma urcite svoj vyznam a aj zpevni pistol,ale zatial sa mi nechce do toho investovat.
Hatsan AT44-10w 5,5 + Leupold 4-24x50e+pumpa
Slavia 620
Slavia 620
Mé nejlepší výsledky jsou:
2x sklopka o velikosti vrabce na 30m
1x sklopka o velikosti havrana na 15m
Na těch 30 tam hraje velkou roli náhoda, vítr, atp.
2x sklopka o velikosti vrabce na 30m
1x sklopka o velikosti havrana na 15m
Na těch 30 tam hraje velkou roli náhoda, vítr, atp.

Zdravím. Mohu potvrdit, že výměnou závěru za ocelový, oddělením hlavně od pumpy a přidáním optiky 4x32 AO se z crosmana stala o třídu lepší pistol. Nechci popisovat jak to lítá jednou dírou, ale s původní verzí nesrovnatelné. Za sebe si myslím, že plastový závěr a spojení s pumpou má velký vliv na rozptyl po terči.
Nazdar kluci,
začal jsem přestavovat crossmana, něco už jsem si udělal nebo nakreslil a dal udělat, teď mám na vás otázku, páč už jsem se o to nějakou dobu nezajímal, některé obchody už nefungují a třeba gmaccustomparts mi přijdou nekřesťansky drahý.
Takže nemáte nějaký tip, kde koupit:
18" lauf
Ocelový závěr, ideálně bez mířidel
případně kovový píst (ale nejsem si jist, jestli nějak výrazně ovlivní výkon)
Pokud koupím lauf i závěr 5,5mm, nic dalšího už nepotřebuju, že?
Díky za odpovědi
začal jsem přestavovat crossmana, něco už jsem si udělal nebo nakreslil a dal udělat, teď mám na vás otázku, páč už jsem se o to nějakou dobu nezajímal, některé obchody už nefungují a třeba gmaccustomparts mi přijdou nekřesťansky drahý.
Takže nemáte nějaký tip, kde koupit:
18" lauf
Ocelový závěr, ideálně bez mířidel
případně kovový píst (ale nejsem si jist, jestli nějak výrazně ovlivní výkon)
Pokud koupím lauf i závěr 5,5mm, nic dalšího už nepotřebuju, že?
Díky za odpovědi

Hele, když koupím 24" lauf, půjčí mi někdo v Praze chrona aby jsme zjistili jaká délka je ideální? Plánuju to řezat po 2,5cm a zastavit, až dojde ke snížení rychlosti (čekám, že max bude někde u 16-18" ale to jen hádám. Nebo by jsme to mohli u nekoho v Praze udělat, ja bych musel tahat to chrono do Havlíčkova Brodu.
Ake mas typy na obchody kde by sa dala kupit dlhsia hlaven.
Ja som pisal aj do ameriky uz naviem aky to bol obchod a napisali ze mimo usa neposielaju. Tak isto je to z hlavnami aj v gmacustomparts. uk.
Takze vela toho na vyber uz nie je.Ja mam na 6pump. 163m/s s jsb Rs. Konnzistencia +-1m/s.
Ja som pisal aj do ameriky uz naviem aky to bol obchod a napisali ze mimo usa neposielaju. Tak isto je to z hlavnami aj v gmacustomparts. uk.
Takze vela toho na vyber uz nie je.Ja mam na 6pump. 163m/s s jsb Rs. Konnzistencia +-1m/s.
HW100T-4,5mm,Hawke Sidewinder 30 8-32x56,Kozap č.21
Crosman 1377c,Walther 4x32 compact
Crosman 2240 pcp mod.,24" barrel,3-9x40
history:Weihrauch HW 97K
Crosman 1377c,Walther 4x32 compact
Crosman 2240 pcp mod.,24" barrel,3-9x40
history:Weihrauch HW 97K
No já jsem psal s Gordonem z gmac a za 24" .177 lauf si řekl s poštovným asi 46 liber, lauf samotný ale koštuje jen 35, takže kdyby sme to koupili spolu, docela by to pomohlo.
A nebo koupit 14,5" lauf z 2250, ten je jen v .22...napíšu mu, kolik stojí.¨
EDIT: tak to nemusím dělat, protože ten lauf má na webu uvedený - stojí 27 liber.
Petrof napiš mi, jestli se nějak dohodnem na jedné objednávce...
A nebo koupit 14,5" lauf z 2250, ten je jen v .22...napíšu mu, kolik stojí.¨
EDIT: tak to nemusím dělat, protože ten lauf má na webu uvedený - stojí 27 liber.
Petrof napiš mi, jestli se nějak dohodnem na jedné objednávce...
tak jsem se stal taky majitelem... první nástřel na 25m do kelímku od kafe. Plánuju ještě delší hlaveň a zvýšení výkonu na nějakou rozumnou míru (tak abych se vešel do zákona a aby to mělo vůbec smysl). máte nějaké zkušenosti... ???
to Trojan: jestli to chápu dobře chceš to vyměnit z 4,5 na 5,5. To kvůli "loveckým" důvodům nebo to má jinej význam? Váhal jsem a nakonec z nostalgie zvolil 4,5. Jinak do objednávky bych se klidně taky připojil (žiju v praze a jihlavě)
to Trojan: jestli to chápu dobře chceš to vyměnit z 4,5 na 5,5. To kvůli "loveckým" důvodům nebo to má jinej význam? Váhal jsem a nakonec z nostalgie zvolil 4,5. Jinak do objednávky bych se klidně taky připojil (žiju v praze a jihlavě)
Jo, kvůli vyšším dosahovaným energiím, jdu do 5,5mm, dnes jsem objednal kovový závěr v 5,5 a půjdu objednat i lauf. .22 je v tomhle lepší, pokud nechceš vyloženě extrémní délku hlavně. Hlaveň z té 2250 stojí "jen" 27 liber proti 35 liber za 24".
Shipping stojí asi 10 liber, zkrácení a začištění hlavně stojí 5 liber (tzn vyplatí se koupit 24" spíš než něco jako 20").
Jsem z Brodu/Prahy takže to máme kousek tam i tam
Shipping stojí asi 10 liber, zkrácení a začištění hlavně stojí 5 liber (tzn vyplatí se koupit 24" spíš než něco jako 20").
Jsem z Brodu/Prahy takže to máme kousek tam i tam

opravdu stačí vyměnit jen hlaveň a ten závěr? nemusí být třeba delší ten trn co pouští vzduch... a co třeba zkrácenej dostřel v 5,5 přecejenom to je pistole
No tak ať mě někdo opraví jestli je potřeba ještě něco dalšího ale já myslím, že z konstrukčního hlediska je to jináč totožné.
Dostřel kratší bude, prostě těžší diabolka klesá rychleji. Z těch měření co tu byly publikované ale vyplývá, že ten rozdíl v úsťové energii je dost výrazný...
Dostřel kratší bude, prostě těžší diabolka klesá rychleji. Z těch měření co tu byly publikované ale vyplývá, že ten rozdíl v úsťové energii je dost výrazný...
Nabíjecí trn se mezi 4,5 a 5,5 liší, pouzdro závěru je stejné pro obě ráže (celý kit se ale tím pádem dle ráže liší). BTW, hezké trny pak mají na http://sdcustomdesign.com/stainless.htm - nerez provedení a taky je v zadním čele vyvrtaná dírka a v té vlepený neodymový magnet. Trn pak drží v zadní pozici, což umožňuje nabíjení při sklopené hlavni (a to u Crosmanů řeší zachytávání diabolek v díře nad předním šroubem pouzdra závěru).