Combat

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 12 črc 2009 18:30

moc sportovní? Ale naučíš se tam střílet, dynamicky se pohybovat po stagi, stříelt za pohybu, dlouhý situace, kyvky, pojezdy atd....

Mám radši sportovce oblečené do "cyklistických dresů" kteří když vytáhnou pistoli, tak je vidět že s tím něco umí, než akčně se tvářící chlapíky oblečený celý v taktickým, kteří si myslí jak jsou strašně "akční" a "IN", ale když vytáhnou pistoli, tak by z jejich střeleckých dovedností jeden brečel...

closen

:)

Příspěvek od closen » 12 črc 2009 18:44

To máš pravdu, s tím s tebou souhlasím. A ono se IPSC tady v okolí ani nestřílí myslím. Slyšel jsem o nějaké akční střelbě, ale o IPSC uz u nás ne
icehand

Příspěvek od icehand » 12 črc 2009 18:49

Alfonss: Tak do tohoto se musím vložit :-)....Alfonssi! Ty tady kolegu blbneš! Za prvé, mezi střelci střílící LOS jsou i střelci střílící IPSC. Za druhé, IPSC jak sám dobře víš, bylo ze začátku hodně podobný IDPA, kde nebylo možný stoupnout si do otevřených dveří jako tvrdý Y a ve dveřích řešit nějakou skupinku terčů. To, že IPSC zdegenerovalo na ryze sportovní střelbu je škoda, a proto také vznikly tyto, způsoby střelby, protože mnoho lidí volalo o "reálné obraně se zbraní". Pokud se tomu směješ, je to čistě tvoje věc ale necpi to prosím ostatním. Ať si to sám vyzkouší! Má ZP, takže je nepochybně i svéprávnej a umí si udělat obrázek sám.
Co se týče pojezdů a kyvek, používají se i na závodech LOS.
Tohle neni nic proti IPSC, taky jsem chtěl zeptat kolegi proč to vyloženě střílet nechce.
closen

Příspěvek od closen » 12 črc 2009 19:15

icehand: i jedním z důvodů je, že se ipsc u nás nestřílí, jsem z Chomutovska.
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 12 črc 2009 19:16

Formule 1 se taky v minulosti rekrutovala z obyčejných automobilových závodů. A i tam jsem přesvědčen, že piloti těchto strojů svými dovednostmi vysoce převyšují řidiče, kteří si jdou rekreačně zajezdit na okruh...

Ano, jsou lidé, kteří střílí LOS i IPSC. Jenže jde o to, že když je jedinec průměrnej střelec IPSC, tak na LOSu bývá na špici. Nehledě na to že na každé druhé klubovce IPSC si člověk zastřílí víc než na MČR v LOSu.
Já jsem nad LOSem zlomil hůl v okamžiku, kdy jsem na svém prvním závode vystřílel Mastera s pistolí kterou jsem rok nedržel v ruce a přitom jsem tehdy střílel opravdu jak lemra.... Radši jsem se vrhnul na IPSC, kde se můžu od spousty lidí dost naučit, kde je střelecká konkurence...
Tím ovšem nikomu jeho nadšení z LOSu neberu, je to každýho věc, co střílí... Pro mě osobně je to málo dynamickej a drahej sport. Zaplatit 2 kila startovnýho za 25 vystřelenejch ran za závod....to mi přijde jako zabitej den... Nehledě na to, že řeči o tom, jak je to blízko realitě, jsou opravdu zcestný...
closen

Příspěvek od closen » 12 črc 2009 19:25

takže LOS i IPSC škrtáme z výběru :) co zbývá?
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 12 črc 2009 19:41

abych pravdu řekl, tak nějak nechápu co vlastně chceš, resp. o jakej druh střelby Ti jde... CHceš jezdit na soutěže, nebo jen tak střílet na střelnici v soukromí? CHceš se něco naučit, nebo si střílet po svým podle vlastního rozumu (sice to mnohdy nebude to pravý ořechový, ale aspoň z toho budeš mít radost, protože tě to bude bavit) ?

Jinak to, že se v okolí CHomutova IPSC nestřílí neřeš. Já taky na nejbližší závody jedu 100 km...
closen

Příspěvek od closen » 12 črc 2009 19:43

chtěl bych nějakou akčnější střelbu, ale IPSC se u nás nikdo nevěnuje.
icehand

Příspěvek od icehand » 12 črc 2009 19:46

Jesliže chceš škrtnout IPSC i LOS tak ti neporadím, protože IDPA už se u nás nestřílí a policejní pakrur je ještě větší nuda než LOS. Pak se ještě střílejí různý soutěže výrobců taktických doplňků a oblečení jako třeba 5.11 tactical CUP, Blackhawk CUP a podobný závody.....problém je, že akorát jednou nebo max.2x do roka.
Mimochodem, škrtáš LOS i IPSC a upřímně řečeno nevím, jestli sám vůbec víš, co chceš? Běž se podívat na nějakou soutěž a nestav rozhodování na popisu od druhých. Ještě něco! Pokud chceš střílet v okolí Chomutovska, možná by bylo lepší stavět na tom.
Jinak nic rychlejšího a dynamičtějšího než IPSC nenajdeš, v tom má Alfonss naprostou pravdu. Pardon! možná Airsoft nebo Paintball :-)
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 12 črc 2009 19:50

JO, viděl jsem nějaký videa z japonska....airsoftový IPSC....byl to takovej fofr, že jsme měl nutkání zahodit svoji pistoli a jít se někam tiše stydět :wink:
icehand

Příspěvek od icehand » 12 črc 2009 19:52

A ještě něco! Tu akci, si ve střelbě děláš předvším ty sám!!! Můžeš střílet cokoliv ale jde o to, jak ? I LOS, i IPSC se dá střílet flegmaticky nebo akčně.
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 12 črc 2009 19:54

koukněte, toto je fakt akční:

closen

Příspěvek od closen » 12 črc 2009 19:58

tak to se začnu zajímat o jednu z těchto dvou: LOS nebo IPSC. co byste mi doporučili na začátek?
icehand

Příspěvek od icehand » 12 črc 2009 20:02

Já se z těch šikmovokejch picnu. Je něco, v čem nejsou dobrý?
closen

Příspěvek od closen » 12 črc 2009 20:05

icehand: ve všem jsou dobrý. podívej na oblečení :D
Odpovědět