Je to kus pořádný kus železa, tedy slitiny hliníku a titanu, váží to 623g. Prostě těžký je jak kráva, takže se nijak nezmenšilo mé nadšení pro lehké optiky, spíš naopak. Na druhou stranu je to daň za verzi Tactical, která by měla být určena pro extrémní podmínky, takže všechno je na něm takové hrubé a masívní, o jeho odolnosti nemám pochyb, klidně si umím představit jeho použití místo kyje.

Tubus je z kovaného materiálu a samozřejmě jednodílný. Zespoda je na něm vyraženo made in Japan.
Točítka cvakají tak, že jdou slyšet snad deset metrů daleko. No to přeháním, ale když je ticho tak jo. Chtěl jsem říct, že to kliká přesně a hlasitě, proti 4-16x42 Deltě Titanium, která přitom má taky dobré točítka je to velký rozdíl. Jeden klik je 0,25MOA.
Kříž je Mildot, tlustý je bych řek stejně jako na té Deltě. Někomu se to zdá moc, mi to ale připadá akorát, aspoň ten kříž dobře vidím, přitom do 100 metrů na největší zvětšení pořád zakryje míň než je průměr diabolky.
Doty jsou v poměru na zvětšení 12x. Tohle se mi zdá vzhledem k rozsahu zvětšení jako jedna z nejlepších vychytávek, protože na zvětšení 6x je všechno při počítání děleno dvěma a na 24x je to krát dvě. Žádné nepravidelnosti na osnově jsem nenašel.
Paralaxa se šteluje na boku a je stavitelná od 25 yardů (22m), blíž stejně nestřílím, protože to nemá cenu, to je stejná zábava, jako propichovat dírky tužkou.

Co se týká obrazu ohledně čistoty a pravidelnosti, tak ve dne se mi to zdá úplně stejné jako Titanium, já tam prostě nevidím rozdíl. Jakmile se začne smrákat, tak pak je ten Bushnell o třídu lepší. Ale to mi je prakticky jedno, protože když je tma tak nestřílím.
Bushnell má na čočkách všechny povlaky plus nějakou jejich patentovanou vrstvu Rainguard proti dešti. To je mi taky jedno, protože když prší, tak sedím doma a nestřílím.
Dodává se k tomu šroubovací sluneční clona. Tu tam dávat nebudu, protože jednak proti slunku nestřílím, druhak už tak se mi ta optika zdá velká, třeťak mám tak nízkou montáž (nechce mi tam pořádně ani projít krytka

Celkově si zatím myslím, že za ty prachy, v téhle kvalitě a podle těch mých požadavků (ne-čína, sidefocus, ostření od 20m, mildot atd.) nic podobného není, aspoň jsem nic nenašel.
Cena u nás je 24 980,-Kč viz. http://www.dalekohledy.cz/webmagazine/p ... sp?idk=258 ceník na odkazu http://www.dalekohledy.cz/data/articles/down_36.xls
Ten můj je přivezený z Ameriky, tak si to spočítejte sami.

Takhle to vypadá: