Beeman P17
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Přesně to myslím, děkuji.
-
Re: Beeman P17
Nazdar, tak konecne se chytam na demontaz a odstraneni otrepu. Trochu odbocim od tematu... Konecne se mi podarilo sehnat pouzdro, do kteryho mi ta velka potvora sedne i s kolimatorem. Sice jsem musel kapku upravit aby sedelo presne, jsem slusna svadlena ;D (viz. obrazek) a jeste asi dokoupim, nebo vyrobim klip z aspon dvojky plechu, protoze nesnasim provlikani pasku. Jinak je to airsoftova kopie pouzdra warrior s ulvonenim palcem (viz druhej obrazek). Pecka! Konecne nemusim odkladat na stul, parez atd a mam jistotu, ze nekde nevypadne
usetrite tak litr a nebude Vam lito delat upravy
. Vrele doporucuju prohledat airsoftovy stranky 
-
Tak vycisteno, odstraneny otrepy, pretesneno, lehce maznuto a strili zas jak nova. Musim uznat, ze chlapi tady na foru meli pravdu... je to proste Cina. Za slusny prachy, ale bez uprav se to neobejde. Demontaz je prekvapive snadna a lituju jen toho, ze jsem to neudelal hned, jak mi dorazil. O-krouzky okousany jak od mysi a hnusny cernohnedy mazivo naprosto vsude a samozrejme tu a tam nakej otrep, takze smirgl 3000 a pekne na mokro a velmi opatrne.
Doporucuju kazdymu, protoze pokud na tom nemate vylozene nakou mechanickou vadu, tak se to snad ani nevyplati nekam posilat na servis. Tusim, ze by jen vymenili tesneni, ale o otrepy by se zas zacalo casem trhat.
Doporucuju kazdymu, protoze pokud na tom nemate vylozene nakou mechanickou vadu, tak se to snad ani nevyplati nekam posilat na servis. Tusim, ze by jen vymenili tesneni, ale o otrepy by se zas zacalo casem trhat.
A jaká těsnění tam tedy jsou? Rozměr? Počet? 20x2,5?
Slavia 618
Slavia 631 LUX
Weihrauch HW 97K V-Mach Optisan CP 10x32
Beeman P17 = "Weihrauch HW40"
Slavia 631 LUX
Weihrauch HW 97K V-Mach Optisan CP 10x32
Beeman P17 = "Weihrauch HW40"
-
Smarja pano, ja je kupodivu mel vsechny na chate zmichany v bedne. Priznam se, ze jsem je nemeril, jen porovnal a pasovaly. Nemenil jsem pouze o-krouzek na prepusti k hlavni. Ale stejne se chystam do Matezy u nas v Jihlave a koupim novy. Jen jsem chtel vyzkouset, jestli se ty uniky vyresi. Tipuju, ze se tam dostanu v PA, tak pak napisu rozmery. Jinak jsou celkove 4 - 2 ventil, 1 na valci a 1 na prepusti k hlavni.
-
Btw, problem byl v tesneni na ventilu... Moc maziva a spatnej krouzek
-
Tak, posilam presne rozmery primo z parogonu z obchodu. Neni tam jen ten o-krouzek z prepusti hlavne.
Pist: dichromatik NBR 70 - 25x2,5mm
Ventil: NBR 70 - 2,9x1,78mm a 4,76x1,78mm
Zatim to strili v pohode, od oka se mi zda, ze ten mensi o-krouzek je trosku uzsi, ale mozna je to jen optickej klam. Vazne byl dost odrbanej. Budu testovat a kdyztak poslu dalsi info.
Pist: dichromatik NBR 70 - 25x2,5mm
Ventil: NBR 70 - 2,9x1,78mm a 4,76x1,78mm
Zatim to strili v pohode, od oka se mi zda, ze ten mensi o-krouzek je trosku uzsi, ale mozna je to jen optickej klam. Vazne byl dost odrbanej. Budu testovat a kdyztak poslu dalsi info.
Super info, dík. Taky už jsem rozdělal a vyčistil. Ještě se chci zeptat, píšeš že na tom máš otevřenej kolimátor od vectoru. Vůbec se v tom nevyznám, přece jen není jeden typ. Mohl bys nějakej doporučit? Ne moc drahej?
-
Uprimne, ten Vector (konkr. frenzy-S micro red) je na beemana mozna az zbytecne drahej (cca 3000Kč, ale puvodne jsem ho mel na pruzinovku/pistovku, tak musel neco vydrzet) , ale je zas prtavej, on coz mi slo predevsim. Vzhledem k tomu, ze ten beeman nema temer zadnej zpetnej ani doprednej raz, tak si myslim, ze si klidne muzes poridit nakej vymazlenej kolimator na airsoft a za dva roky poridit treba jinej, aniz by te to stalo velky prachy. Zalezi, co uprednostnujes... Jen bych ti doporucil se zeptat prodejce, jestli je stranova a vyskova korekce laditelna klikanim, nebo jsou to jen dva cervici, ktery jsou lepsi na jemny ladeni, ale zas se muzou povolovat. Ja bych sel spis do klikani, prece jen nestrilis na vic nez max 25m, ale i s cervama mivaj treba fixovaci sroub, nebo proste pouzit modrej loctite. No a pak uz jen poridit adapter z 11mm na 22mm (malokterej kolimator ma picantinu na 11mm). Doporucil bych ti asi neco, jako jsem ulozil do prilohy, protoze je fakt nizkej. Jen maly upozorneni... Ta 11mm lista na beemanovi je plastova, za coz bych trhlal ruce a ma uprostred malou prohluben, takze se muze stat, ze budes mit kolimator nakrivo, nebo vychylenej na stranu. Ja to resil kouskem plastu vystrizenym z krabicky od Ramy, nebo jsem si u jinych vyrabel z tenkyho plechu bocni adapter, abych dostal kolimator na stred... Proste neni weaver jako weaver a staci par desetin a muze to byt celkem znat. 
Pokud by sis porad nevedel rady, co a jak, tak zkusim neco omrknout a zkusim doporucit. Mimochodem, jakej je zhruba rozpocet? 
Vyčerpávající odpověd.
Počítal jsem tak kolem 1000kč. Máš pravdu že musím koupit adaptér na lištu (500kč+-) a za dalších 500Kč asi těžko koupím kolimátor. Já to chtěl jen vyzkoušet, ale asi se na to vykašlu. Ale pokud bys měl čas a našel nějakej ten airsoft kolimátor v rozumné ceně, použitelnej, tak klidně pošli PM a mrknu na to.

-
Nazdar, pistolnici, tak po nejvetsi dobe hledani, se mi konecne podarilo najit zaviratelnou brasnu na diabolky na pasek a rozhodne je to ta nejlepsi vec, kterou se mi za posledni dobu podarilo splasit. Kdysi jsem na netu zahlidl podobnou primo od crosmana, ale od ty doby byla absolutne nesehnatelna... Kazdopadne se mi ji podarilo objevit pod oznacenim "brasna na broky" konkr. od Jack Pyke. Kdo by to byl rek?
kazdopadne doporucuju vsem poridit. Konecne muzu mit vzduchovku v pouzdre za pasem a na druhy strane diabolky. Neocenitelny!!!

-
Nazdar, lidi, nedavno jsem vkladal prispevek s rozmery tesneni a mam tam preslap. Sice jsem peclive opsal rozmery z paragonu, ale s hruzou jsem zjistil, ze prodejce u o-krouzku na pist uvedl vnejsi rozmer misto vnitrniho, takze pro sichr vkladam znovu:
Pist: dichromatik NBR 70 - 25x2,5mm (vnejsi) - 20x2,5mm (vnitrni)
Ventil: NBR 70 - 2,9x1,78mm a 4,76x1,78mm (oba vnitrni, vnejsi jsem nemeril, nemam tak presnou supleru)
Takze velka omluva. Priste si to overim, nez zas neco slepe opisu.
Pist: dichromatik NBR 70 - 25x2,5mm (vnejsi) - 20x2,5mm (vnitrni)
Ventil: NBR 70 - 2,9x1,78mm a 4,76x1,78mm (oba vnitrni, vnejsi jsem nemeril, nemam tak presnou supleru)
Takze velka omluva. Priste si to overim, nez zas neco slepe opisu.
Tak som sa odhodlal aj ja kúpit Beemana P17. Celkovú rozborku som nechcel robit aby som ho hned nepokazil, iba som vyčistil piest, ale bolo tam len minimum maziva. Ale hlaven potrebovala úpravy pretože ústie bolo akoby vrtákom nahrubo upravené a pri pretláčaní sa diabolky na ústí zasekávali.
A aj vstup do komory som opatrne vybrúsil aby sa diabolka plynulo zarezala do drážok, lebo pri pokusnom pretláčaní čistiacou tyčkou prvých pár milimetrov išla diabolka tažko a potom cez hlaven už len volne prepadla. Teraz ked má postupný nábeh je cítit slabý odpor po celej dlžke vývrtu.
Aby som mohol lepšie otestovat rozptyly nasadil som pištolový puškohlad 2x20, ale reálne má ani nie 1,5x takže pocitovo sa cez neho pozerá ako cez kolimátor bez priblíženia, ale má zámerný kríž takže s ním zamierim ovela presnejšie ako cez mieridlá.
Po prvom testovaní som s výsledkami spokojný, energia 3,6-3,8J podla druhu streliva ,konzistencia ústovej rýchlosti výborná-meral som počas celého testu.
Vzdialenost rovných 10 metrov od ústia hlavne , v sede s oporou, po 6 rán do každého terča, čiže po 12 rán z každého druhu diabolok. Obrázky sa dúfam zobrazia.
A aj vstup do komory som opatrne vybrúsil aby sa diabolka plynulo zarezala do drážok, lebo pri pokusnom pretláčaní čistiacou tyčkou prvých pár milimetrov išla diabolka tažko a potom cez hlaven už len volne prepadla. Teraz ked má postupný nábeh je cítit slabý odpor po celej dlžke vývrtu.
Aby som mohol lepšie otestovat rozptyly nasadil som pištolový puškohlad 2x20, ale reálne má ani nie 1,5x takže pocitovo sa cez neho pozerá ako cez kolimátor bez priblíženia, ale má zámerný kríž takže s ním zamierim ovela presnejšie ako cez mieridlá.
Po prvom testovaní som s výsledkami spokojný, energia 3,6-3,8J podla druhu streliva ,konzistencia ústovej rýchlosti výborná-meral som počas celého testu.
Vzdialenost rovných 10 metrov od ústia hlavne , v sede s oporou, po 6 rán do každého terča, čiže po 12 rán z každého druhu diabolok. Obrázky sa dúfam zobrazia.

-
Slusnej soustrel
RWSka jsou dlouho neobjednaval, asi bych je mel zas zkusit. Strilim s JSB exact RS a na vetsi vzdalenosti jsou neocenitelny, ale na tercovku nic moc. Az priliz trhaj terc. Btw, jak jses spokojenej s tim puskohledem, nemeni se moc teziste? Chci si objednat jeste jednoho beemana a kamos by mi snad na 3D tiskarne vyrobil pridavnou pazbu a tam bych ten puskohled volil asi taky... jinak jsem mel asi kliku, protoze s vlozenim diaboly nemam problem. Nicmene dobrej tip.