no dobrý, rychlost je sice skoro stejná, ale v ráži .177 (4.5mm) a to je poněkud rozdílkuko píše:tolko má aj táto http://www.hatsan.com.tr/new_airguns_mod_125_th.aspDodík píše:Podle střelecké revue č.10/1999 byla nejvýkonnější serivě vyráběná větrovka Career 707 Jihokorejské firmy Shin Sung Industrial Co.
Počáteční energie této zbraně dosahuje až 110J. Úsťová rychlost střely o hmotnosti 0,96g (cal.22) dosahuje až385 m/s
V Německu tato,,vzduchovka" byla k mání za 1400,-marek....
Aky najvacsi vykon vzduchovky/vetrovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Air Arms S410, S510, Tau 6, Slávie 620, Mosin-Nagant 1891/30, SVT-40, Makarov PM, TT-33, AK-74, SDM M870
Re:
Podle testů dr. Beemana a jeho badatelského kolektivu z USA, které byly provedeny přesnou replikou, dosáhla větrovka těchto výkonů:Kocik píše: ↑23 lis 2005 14:53A co ty staré rakouské větrovky používané "ostrostřelci"??
Tlak v láhvi: 800 psi / 55 bar
Úsťová rychlost: 900 fps / 274,3 m.s
Energie projektilu: 217 ft.lbs
Účinný dostřel: 120 kroků
Rychlost střelby: 22 ran během necelé minuty
Na jedno naplnění tlakového rezervoáru bylo vystřeleno 64 projektilů, 65. už neopustil hlaveň.
Více zde: https://www.primaplana.cz/news/girandon ... a-vz-1779/
Re: Aky najvacsi vykon vzduchovky/vetrovky
Energie projektilu: 217 ft.lbs
To je prosím Tě kolik J? Neznám přepočtový poměr. 30,01749J?
To je prosím Tě kolik J? Neznám přepočtový poměr. 30,01749J?
Padáčková prasátková střelnička
Na flintu zrovna šetřím
Na flintu zrovna šetřím
Tak to mi uteklo o řád 

Padáčková prasátková střelnička
Na flintu zrovna šetřím
Na flintu zrovna šetřím
Stále mi nějak nedochází jakou výhodu má větrovka 130 J nad obyčejnou malorážkou. Větrovka je určitě složitější na výrobu i obsluhu. Potřebuje střelivo a střelivinu. Střelivo je v podstatě stejné tedy podobné. Rozdíl je ve střelivině. Střelu vymete stlačený plyn a ten není zrovna levný pokud někdo nekrade argon z 300 Bar bomby v zaměstnání. A upouštět může jen z plné bomby. A nebo pumpa, což je průvan v peněžence a navíc zpocené čelo po pumpování. Malorážkový náboj stojí 1,50, cenu střeliviny pro jeden náboj nejde v penězích ani popsat jak je malá a pokud jsou náboje střílí nekonečně dlouho, což větrovka nemůže. Co se týče hluku výstřelu to nevím ale při té energii asi hluk nebude o moc menší než u malorážky. Možná, že mi nějaká výhoda uniká a nebo jsem ji nepochopil. Snad jen se pomocí větrovky zmocnit samopalu, který má někdo přez rameno nebo v ruce a větrovku pak zahodit.
Minule som zaregistroval test PCP vzduchovky,viem že FX,kaliber 7,62mm,vykon 900J.na potkany ako stvorena.na kilometer...
Igorek,duvod muze byt i v pravni strance, neni to vsude jak v CR. ( a i u nas v tomto muze nastat zmena...)
Ostropen: 900j je blbost bude to tak 90j 

Liebe ist in der luft! Sudet agenci.
0.30 s 900 ježíškama. To bych mě zajímala hmotnost střely aby to fungovalo 

Pidlooký ponocný