Air Arms Pro-Sport cal..22 & .177

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
madbugie
Re: Air Arms Pro-Sport cal..22 & .177

Příspěvek od madbugie » 08 čer 2012 07:08

Tak a už som Váš... ;-)

kaliber 0.22 (ale časom asi určite poriešim .177)
úsťová s 1,03 g je 168 m.s-1 takže energia 14,5 J

Hawke Eclipse 6-24x50 sa vlezie na najnižšie kozapy č.23 (miesto k púzdru zostáva cca 1mm) ale asi pojdem do vyšších ôk, aj kvôli komfortnejšiemu nabíjaniu a možno aj kvôli balistike... uvidím...

čo ma do budúcnosti čaká... vzhladom k tomu že prosportík bol v podstate "uloženka", tak prvá komplet údržba, čistenie a olejovanie pažby... ale najskôr sa dôvernejšie zoznámim s touto teraz už mojou angličankou... :wink:

(fotka nič moc, holt je z mobilu, fotená v noci)
Přílohy
AA PS.jpg

- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 08 čer 2012 19:30

Pažba luxusní!! Obrázek

Jenom "volant" na optice mi na lovecké flintě (vzhledově) moc nesedí, na druhou stranu je to pohodlné ostření obrazu.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
greenie

Příspěvek od greenie » 08 čer 2012 20:03

kesi, ze pazba luxusna ? :shock:
No neviem, neviem ... :wink:
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
madbugie

Příspěvek od madbugie » 08 čer 2012 21:52

Greenie ty "provokater" ... pazba je super, a ked ju vycistim a naolejujem a ked kupim hagesan vosk to este len bude veccc...

A to telefonne koleso je zatial nasuvacie a lahuc ko ide dole... ;-)
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
madbugie

Příspěvek od madbugie » 13 čer 2012 07:13

jo aby som nemzabudol... alex ako je to s tou hlavňou...

ked povolím tú veľkú maticu, je to tam len narazené, alebo našrobované, alebo je to aj nejak lepené... proste že či to stačí poklepať a vypadne to von alebo aj treba použiť väčšie ako malé množstvo sily :wink:

lebo je možné že ma čaká elaborovanie s hlavnou... puškohlad som vynuloval na stred a po nasadení do kozapov č. 23 mi to na 10 m lietalo 10 centi dolava, otočil som zadné oko a už to bolo len 6 centi, ešte to budem riešiť a celé merať aj predné oko, resp. otočím celú montáž o 180 ° ale možno to bude uložením hlavne (si pametám, že niekto točíl hlavnou HW97 a spravilo mu to 10 cm kruh)

dik za odpoved...
Blue_L

Příspěvek od Blue_L » 13 čer 2012 07:24

Niekto tocil s hlavnou 97K ? To sa da? Ja viem len o hw100 ale co si pamatam tak na 77k by to teda neslo... ale mozno sa mylim :roll:
Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
madbugie

Příspěvek od madbugie » 13 čer 2012 11:03

sorry možno to bolo HW100ka... to nie je podstatné ide o princíp, že hlaven uložená v lôžku cca 5 cm môže rotáciou meniť bod zásahu atd. nič sa totižto nedá vyrobiť presne... najmä ak ide o súosé veci... takisto môže byť chyba vo frézovaní rybyny alebo montáže atd aj v samotnom puškohlade...
madbugie

Příspěvek od madbugie » 15 čer 2012 07:08

mno... kde začať... včera som sa pustil do prvej údržby, rozoberanie a skladanie v podstate veľmi intiuitívne, jednoduché, bezproblémové... povedal by som že to nie je robota ani na hodinku... po zácviku skôr tak polhoďka... ále...

bol som prekvapený z použitého množstva maziva na pružine... to sa pomaly ani odmastniť nedalo, kolko tam toho bolo napatlaného...

konštrukcia a prevedenie samozrejme nesklamala... kvalitka kam sa pozrieš... a vnútro piestu bolo buď vybrusované najemno alebo dokonca lapované (je pekne vidieť krížne "ťahy" brúsnej hlavy....) palec hore...

ale zato z pružiny a piestu som trošku sklamaný... vnútro piestu 21,4 mm a priemer pružiny 20,9 mm čiže 0,5 mm priestoru zostáva na to staré známe alexxxusovo thwang... (a ja že čo mi to pripomínalo pri strelbe... moju sláviu bez ALU tuningu... aj ked samozrejme výstrel je ovela kultivovanejší)... tutoka musím palec dole... (a aj som rozmýšlal že načo pri V-mach kite je pribalený ten hlinníkový obal pružiny... už viem...) :wink:

a okrem toho som sa pustil do vyčistenia pažby... takže teplá jarová voda a špongia to bezproblémov poriešia... pekne napeniť, jemne vyčistiť a opláchnuť v sprche... po vysušení a "zježení" dreva doporučujem prebehnúť 500 a 1000kou šmirglom, prach utrieť, vyfúkať a môže sa na druhý deň po vysušení olejovať... (pofotím stav pred a po...)
Smazaný uživatel 5179

Příspěvek od Smazaný uživatel 5179 » 15 čer 2012 13:16

Paráda co, madbugie?? A 5,5 se už taky málo vidí :lol: Gratulace.
madbugie

Příspěvek od madbugie » 18 čer 2012 07:24

tak po víkende pohodička... :wink:

nastrelovanie na 12 m v ľahu, vpredu bágel vzadu ruka = jedna diera... palec hore...

tuná dačo z olejomalby... (ešte asi 2 x spravím) pekne to ako bratia češi vravia že prokouklo to...
olej.JPG
olejovanie.jpg
a malému cez víkend stačili len 3 slová... tato, puška, bum...
drobec.JPG
madbugie

Příspěvek od madbugie » 05 črc 2012 21:28

mňo... ako by som... šak zvykáme si pomaličky na seba...

dnes som napríklad kosil steblá burín na cca 35 m 8) palec hore...

a doprial som pružine ALU-tuning do piestu a prospelo to minimálne zvukovo... aj ked pružina už asi bude stará (preležaná) bola trochu pokrútená a zbrusoval som jemne zakončenie bola tam ostrá hrana ktorá mi prvý hlinník rozrezala pri zasúvaní do piestu... to uvidím ked bude neskôr nová, že čo a ako...

začal som trošku elaborovať zo spúšťou no to je masaker trošku pokrútiš jednym šrobikom a môžeš hodinu štelovať dalšie dva... brrr
greenie

Příspěvek od greenie » 05 črc 2012 21:58

Elaborovat so spustou ???? :shock:
To si chcel dosiahnut taky chod, na aky si bol zvyknuty zo Slavie, co :?: :lol:

PS (neodpustim si aj provokacnu): kosenie stebiel burin ..., nebolo by to lacnejsie s kosackou ? :mrgreen:
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
bimHObim

Příspěvek od bimHObim » 05 črc 2012 22:02

madbugie píše:
konštrukcia a prevedenie samozrejme nesklamala... kvalitka kam sa pozrieš... a vnútro piestu bolo buď vybrusované najemno alebo dokonca lapované (je pekne vidieť krížne "ťahy" brúsnej hlavy....) palec hore...
pane, palec zase dolu :D , lapovane urcine ne , to by sis za ten valec koupil 5 aacek :D
HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
madbugie

Příspěvek od madbugie » 06 črc 2012 08:41

ale no tak som možno zle popísal konkrétnu technologiu... tak teda dáme palec na polcesty... možno je to iba honované čo ja viem ako sa to volá... proste vidíš pekné krížne ťahy brúsnej hlavy... alebo to len prebehli pár krát nejakymy lamelovými šmirglami... ale je vidno že je to riešené strojovo na skvalitnenie povrchu valca...

ked nabudúce rozoberiem tak odfotím... kua...

ale mám aj jeden palec dole... (ja ich postupne ešte najdem viac :D :D :D ), to tiahlo, ktoré sa šrobuje na puzdro piestu (čo ide od napinacej páky) tak je tam cca 1 mm vôla medzi priemerom šrobu a dierou na uchytenie... čo má vplyv na prítlak tesnenia valca ku hlavni... ked sa to povolí začne to taktrochu tancovať, budem to riešiť asi nejakým vyvložkovaním... (taktiež nafotím...)

greenie ... to vieš moderné technologie v údržbe záhradných porastov neznajú medzí... :D :D :D predtým som podobne obhospodaroval kôpor na 25 m :D mal som natrhať do kvašákov... tak som "natrhal" :D :D :D

ale po ALU-vyvložkovaní konštatujem že väčší rachot spraví dopad diabolky do terča ako výstrel samotný... zasa palec hore

PS: a čo by som robil s 5xAAčko, ja už iné nechcem, stačí mi to čo mám... ;-) aj tak lepšiu pružinu momentálne nemajú... v podstate už existuje asi iba jediný kandidát... Diana 56 TH ale to už by som skôr za tú cenu asi HW100 (end off topic)
tydýt

Příspěvek od tydýt » 28 srp 2012 14:54

Tak se tady taky musím trošku pochválit, nebo spíš tu "naši" hračku.....vlastním ji už pár let a dělá mi stále jen radost :mrgreen: :mrgreen:
Včera si kolega v práci koupil HW 97 a šli jsme si trochu zablbnout.....
Nemusím nikomu vykládat čím si prošel(známe to asi všichni) než dospěl ke svému výběru.
Vše si nastudoval a jelikož(dle jeho slov) je vysazenej na němce tak šel do HW!
Zavzpomínal jsem jak jsem kdysi taky vybíral a netrpělivě jsem čekal s čím příjde :wink:
Samozřejmě jsme si zastříleli oba z obou zbraní(on z mé už poněkolikáté) a jelikož jsem kdysi vybíral jen vzhledově, ale z HW jsem nestřílel, tak jsem čekal jak to půjde.....
Nejsem žádný odborník tak jen takové postřehy.....
Zpracování obou je naprostá špička a v tom se asi rozdíly hledají špatně.....
Vzhled......no to brko pod hlavní se mi nikdy nelíbilo....ani u AA TX200....skoro to stejné
A teď to důležité:
přišlo na střílení a já se stále nemohl s tou puškou domluvit....jo jsem už asi zvyklej na svý, ale oba jsme se shodli že ten výstřel je u PS prostě lepší......
A teď to podstatné....oba stejné kalibry, ale já mám v PS FAC KIT tak jsem čekal pravej opak :lol: :lol:
Ještě by mě zajímala ta Diana se zákluzem, ale podle nás souboj s HW dopadl jednoznačně a i prozatimní výsledky nasvědčovali, že zatím AA PS nemá konkurenci :twisted: :mrgreen:
Tak se všichni majitelé pochvalte za to jak skvělou jste si vybrali hračku....já jsem po včerejšku spokojenej jak nikdy :lol: :mrgreen:...a měl jsem trochu strach jak to dopadne :wink:
Jo a Juro nebreč, já ti ho zas půjčím :lol: :lol:
Odpovědět