A nebo agenti MossaduAlfonss píše:Nic ve zlým, nechci se do nikoho navážet, ale myslím si že 22tku nosí pouze ti, kteří nejsou schopni zvládnout velkorážnou zbraň. Jiný vysvětlení nemám.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
A nebo agenti MossaduAlfonss píše:Nic ve zlým, nechci se do nikoho navážet, ale myslím si že 22tku nosí pouze ti, kteří nejsou schopni zvládnout velkorážnou zbraň. Jiný vysvětlení nemám.
Zbraně a náboje - říjen 2000 - strana 61 - Odstavec: Trocha statistiky, část 4. Ochromení nosného a pohybového aparátu:S474N píše:A strilet nekomu do nohou? Vetsi kravinu jsem teda neslysel (ani necetl).
Útočník s 22LR? Jste mne rozesmál až k slzám. Ten bude mít minimálně Lugra, spíš něco lepšího. Nebo v ruce kudlu (které se neubráníte), nebo aspoň baseballku.Kubajzz píše:2Finson:
Pokud bude mít útočník v ruce dvaadvacítku a ty budeš chtít tahat cokoliv jiného, tak jsi sebevrah.![]()
Než strčíš ruku do kapsy, tak tě prostřílí skrznaskrz.
Ale někde z bezpečné dálky bych to chtěl vidět, určitě by to byl velice poučný případ.
Milane - to je jinak.Milan.M píše:Mám dotaz:Jimi píše:Za předpokladu, že ho tou 22 ten dotyčny hoch stihne zneškodnit střelbou do nohou...
Kam mám mířit, když chci útočníka zastavit, ale nechci ho zabít? Teď nezaleží na ráži. Zkrátka na kterou část lidského těla.
Hmmm, asi se mi rozpil inkoust, kdyz jsem to psal... Nikdo ti nebere, ze 22ka v rukou strelce je lepsi nez 45ka v rukou nestrelce...Milan.M píše: Pánové, kdy už vám dojde že i 22.LR je v rukou dobrého střelce velice nebezpečná zbraň, teda podstatně nebezpečnější než pětačtyřícítka v ruce někoho kdo si zejde vystřelit jednou za rok na střelnici jen tak aby se neřeklo. A takových lidí by se pár našlo.
To Kubajzz: Souhlas. Už vidím, jak tu někdo bude vytahovat zbraň, když už na něho někdo míří. A je celkem jedno z čeho.
Ano. Větší ráže je při sebeobraně lepší. Ale psát, že je 22 k ničemu (jak tu někteří psali), no nevím. A o to mi jde.cmk píše:Hmmm, asi se mi rozpil inkoust, kdyz jsem to psal... Nikdo ti nebere, ze 22ka v rukou strelce je lepsi nez 45ka v rukou nestrelce...Milan.M píše: Pánové, kdy už vám dojde že i 22.LR je v rukou dobrého střelce velice nebezpečná zbraň, teda podstatně nebezpečnější než pětačtyřícítka v ruce někoho kdo si zejde vystřelit jednou za rok na střelnici jen tak aby se neřeklo. A takových lidí by se pár našlo.
To Kubajzz: Souhlas. Už vidím, jak tu někdo bude vytahovat zbraň, když už na něho někdo míří. A je celkem jedno z čeho.
Ale snazime se ti tu vysvetlit, ze 45ka (9ka, 40ka, ale i 7.65ka a 38ka) v rukou strelce je mnooooohem nebezpecnejsi, nez 22ka v rukou stejne dobreho strelce.
Proboha, přestaňte tu šířit bludy o tom, kdy to je a není případ vhodný k sebeobraně. Ukradená peněženka je sice nepříjemná, ale NENÍ to důvod k vytažení zbraně a střelbě!!! Já bych něco takového považoval za obranu, která není adekvátní povaze a způsobu útoku.Kubajzz píše:JJ, tady celou dobu jde o to jestli je .22 k sebeobraně vhodná, což je. Ovšem jsou jiné, ještě vhodnější ráže.
Já myslím, že ten Milanův dotaz byl z té kategorie případů, kdy ti třeba nějaký spoluobčan vytrhne peněženku s prachama z ruky a začne utíkat, přičemž je ti jasné, že ho nedoženeš.
Nejde tedy o přímé ohrožení života nýbrž o ohrožení majetku, při kterém můžeš taky zbraň použít. V tom případě by se IMHO dalo o střelbě na nohy uvažovat.