Fórum GunShop.cz - zbraně, střelivo, optika

Diskuzní fórum o zbraních, střelivu,optice

Právě je 23 čer 2017 21:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 182 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 04 srp 2010 00:06 
Offline

Registrován: 03 srp 2010 23:47
Příspěvky: 23
Pěkný kompresorek, to bych nevěřil že je možné s takovýmhle vybavením vůbec postavit :-) Můžu se zeptat jak jsou tam udělané zpětné ventily?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 04 srp 2010 14:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 úno 2009 13:06
Příspěvky: 130
Bydliště: Trebišov Slovakia (takový flíček na mapě)
To samopumpovacie zariadenie nedalo by sa to vyriešiť dvoma pumpami na oboch stranách ktoré by sa striedali, a pumpy obaliť do válcov (novodur 100mm trubky) a vháňať do obalu chladiacu vodu?? Je to celkom nezrozumiteľné už pracujem na nákrese (a kto by chcel môžem aj 3D model :) )

_________________
Teória je keď nič nefunguje ale každý vie prečo, prax je keď všetko funguje ale nikto nevie prečo. Ja som spojil teóriu s praxou, nič nefunguje a nikto nevie prečo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 04 srp 2010 14:43 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 08 dub 2006 21:24
Příspěvky: 760
Bydliště: Jičín, Liberec
Ventily jsem tam udělal z obyčejného okroužku a pružinky.

_________________
Především technická videa :
https://www.youtube.com/user/LordAltaros/videos
Zpáravy mi prosím pište na mail, ne do soukromé zprávy.

CZ 200S, AA S400, SSS gunpower a desítky pušek které mě prošly dílnou.

One shot, one kill


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 04 srp 2010 19:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 úno 2009 13:06
Příspěvky: 130
Bydliště: Trebišov Slovakia (takový flíček na mapě)
Mám hotový statický 3D model "kompresoru" len neviem nahodiť do 3D hadice tak som nechal vstup a výstup studenej vody modré koncovky, na teplú vodu červené koncovky, a na vzduch zelené z väčším priemerom. Po prehliadnutí nákresu to bude myslím každému jasné. :) je to vo všetkých formátoch do akých mi to povolilo exportovať

(použitý program Google sketch-up pro. Je to na projekciu budov a interiéru ale čo už. Zo solid edge neviem pracovať) http://leteckaposta.cz/294035942

Ten chladič kvapaliny je len tak nakreslený, nieje to reálny návrh. Reálne by som to videl skôr na natočené do špirály medené trubky v novodurovej 100mm trubke (alebo niečo ešte jednoduchšie)

_________________
Teória je keď nič nefunguje ale každý vie prečo, prax je keď všetko funguje ale nikto nevie prečo. Ja som spojil teóriu s praxou, nič nefunguje a nikto nevie prečo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 05 srp 2010 06:34 
Offline

Registrován: 16 lis 2009 12:23
Příspěvky: 4
http://www.airxeffort.com/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 05 srp 2010 07:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008 17:37
Příspěvky: 708
Bydliště: Holetín
4 David Jurič:
Pekny model, diky za nej. Ja teda pokud bych to opravdu delal doma, tak jako chladic pouziju neco levneho, snadno dostupneho a funkcniho (svitek medene trubky moc nechladi...). Ja bych vzal chladic ze skodovky - je jich dost,mas u toho ventilator a vykonove to je naprosto dostacujici.

_________________
BSA New Buccaneer SE .177
QB 78/Hatsan PCP .22
[url]http://qbtune.webnode.cz/[/url]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 05 srp 2010 13:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 úno 2009 13:06
Příspěvky: 130
Bydliště: Trebišov Slovakia (takový flíček na mapě)
2regis: v čom si to otvoril?? ja som to robil v sketch-up a v mierke 100x zväčšenej, takže model mal okolo 150m.

Chladič v škodovke pojme taký objem kvapaliny (tuším niečo cez liter) že by výmena kvapaliny cez obal valca nestíhala, a ja som myslel ten zvitok ako špirálu natočenú na jadre z priemerom 60mm a v novodur trubke 100mm cez ktorú fúka vzduch od ventilátora. A válce a piesty asi nie celkom tie pumpy ale nejaké vysokotlakové valce, a ešte pred vstup do fľaše by trebalo filter a zachytávač vlhkosti prípadne chladič stlačeného vzduchu aby tlak po naplnení na 300 a vychladnutí nebol 240 :)

_________________
Teória je keď nič nefunguje ale každý vie prečo, prax je keď všetko funguje ale nikto nevie prečo. Ja som spojil teóriu s praxou, nič nefunguje a nikto nevie prečo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 05 srp 2010 14:13 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008 17:37
Příspěvky: 708
Bydliště: Holetín
Otevrel jsem si to v Autocadu, soubor .dwg.
Vymena kapaliny - spis bych to nazyval prutokem neni dana objemem chladice,ale cerpadlem. A jelikoz ten chladic staci na uchlazeni motoru ktery ma tusim kolem 40kW (nevim presne,120ku uz nemam par let...) tak na tohle by urcite taky stacil.
Nez delat chladic vzduchu, tak je jednodussi chladit plnenou lahev - proste ponorit do vody. Dehydrator a odlucovac by to chtelo, myslim ze uz tu o tom byl i nejaky link.

_________________
BSA New Buccaneer SE .177
QB 78/Hatsan PCP .22
[url]http://qbtune.webnode.cz/[/url]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 05 srp 2010 15:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 úno 2009 13:06
Příspěvky: 130
Bydliště: Trebišov Slovakia (takový flíček na mapě)
Takže ja dnes pošmejdím po webe, a pohľadám tie filtre, odlučovače a nahodím tam chladič z Š120. A potom sem nahodím 3D model prípadne aj foto výrobku, na pôjde mám cca 120m jäklu a válce niekde doma nájdem (možno mám aj na vzduch keď nie tak to risknem s hydraulikou) motor nebude problém, čerpadlo z ostrekovača LADA 2101 a ventilátor tak isto LADA 2101. Len náhonové kolesá asi budú trocha problém budem musieť improvizovať (remenica vodnej pumpy lada, a to horné s veľkým priemerom niekde zoženiem)

A až budem mať kompresor tak už len kúpiť PCP pušku :) (alebo ho prípadnému záujemcovi predám)

_________________
Teória je keď nič nefunguje ale každý vie prečo, prax je keď všetko funguje ale nikto nevie prečo. Ja som spojil teóriu s praxou, nič nefunguje a nikto nevie prečo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 05 srp 2010 16:54 
Offline

Registrován: 03 srp 2010 23:47
Příspěvky: 23
U vysokotlakého kompresoru by měly být hlavně mezistupňové chladiče, ale i u většího stroje s motorem 5 kW stačí pár závitů trubky ofukované pořádným větrákem. Vidět je to třeba tady: http://www.bauer-kompressoren.de/pdf/pr ... e-mate.pdf


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 11 srp 2010 21:09 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008 17:37
Příspěvky: 708
Bydliště: Holetín
Nejak me ta vlastni vyroba kompresoru zacala zajimat, nicmene nejak nevim z ceho udelat valce. Zbytek bych asi uz nejak v hlave mel,tohle ne.
4 David Jurič:
S tou vyrobou to beres vazne?

_________________
BSA New Buccaneer SE .177
QB 78/Hatsan PCP .22
[url]http://qbtune.webnode.cz/[/url]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 11 srp 2010 22:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 08 dub 2006 21:24
Příspěvky: 760
Bydliště: Jičín, Liberec
Vem tlakovou trubku a máš válec.

_________________
Především technická videa :
https://www.youtube.com/user/LordAltaros/videos
Zpáravy mi prosím pište na mail, ne do soukromé zprávy.

CZ 200S, AA S400, SSS gunpower a desítky pušek které mě prošly dílnou.

One shot, one kill


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 12 srp 2010 17:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 úno 2009 13:06
Příspěvky: 130
Bydliště: Trebišov Slovakia (takový flíček na mapě)
4 Regis 24: ASi áno len ešte som nepozbieral odvahu, materiálu mám akurát na jeden kompresor, a nerád by som niečo pokazil. A okrem toho naša elektrina v dome stojí za h***o takže musím to pozvárať u kamaráta v autoservise (ja ak zapnem zváračku tak začne blikať televízor a ak náhodou prilepí tak ističe sa na 99% vypnú) Ale určite sa niečo pokúsim spáchať ale neviem kedy, a okrem toho nemám valce ani na vzduch a na hydrauliku sa mi ich nechce prerábať (treba tam 2x otvor vstup+výstup a do nich spätné ventily)

Ak by ste niekto mali nápad z čoho budú valce najvhodnejšie budem rád. Nemám doma sústruh takže vyrábať ich nebudem, všetko pôjde na zakázku ku sústružníkovi ,teda viacmenej on ma nechá v dielni, a ja si zo svojho materiálu vytočím čo chcem za fľašu rumu :D, akurát mám obmedzený čas takže hlavy válcov vyrábať nebudem (asi by som to ani nezvládol vzhľadom na moje skúsenosti zo sústruhom, ktoré sú asi 5x som to videl a asi 2x skúšal :D)

_________________
Teória je keď nič nefunguje ale každý vie prečo, prax je keď všetko funguje ale nikto nevie prečo. Ja som spojil teóriu s praxou, nič nefunguje a nikto nevie prečo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 12 srp 2010 18:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 08 dub 2006 21:24
Příspěvky: 760
Bydliště: Jičín, Liberec
No doporučuji počítat s nečekanýma komplikacema, které na 90% nastanou a mít tedy možnost k tomu soustruhu přístup častěji.
Válce bych tolik neřešil jako spíš písty, to je zásadnější.

_________________
Především technická videa :
https://www.youtube.com/user/LordAltaros/videos
Zpáravy mi prosím pište na mail, ne do soukromé zprávy.

CZ 200S, AA S400, SSS gunpower a desítky pušek které mě prošly dílnou.

One shot, one kill


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 12 srp 2010 20:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 15 pro 2008 10:31
Příspěvky: 57
Bydliště: Plzeň
dansuperman píše:
http://www.airxeffort.com/


Akorát ta cena :twisted:
Komplet (s pumpou, bez filtru a hadice) vyjde na 16 886,-Kč (včetně DPH) + nějaký drobný za DHL (je to divný ale zásilka odeslaná z Mexica do ČR je skoro desetkrát levnější než z ČR do Mexica)
Standardně prodává jen "kolovrátek", pumpu fy Hill (nikdy jsem o takový značce neslyšel) dává jako příslušenství za 4 529,-Kč.
Navíc se u nás musí vyměnit motor - originál je na 120V 60Hz. S klíči na šrouby a náhradními šrouby jako takovými bude taky problém - vsadím se že je všechno po vzoru Gringos v palcovejch mírách a závity whitvorty (i přesto že maj nějakejch deset let používat jednotky SI a metrický součástky).

Z jejich webu toho moc vykoukat nejde :( ale to je tam normální i u prestižních firem a překupníků. Manuál má 4,8 MB a jev něm, řekněme si popravdě hovno.

Záruka je 1 rok, ale na opravu chtějí 30 dní :!: to je docela dost

Z týhle garážovky bych si to nekoupil.

_________________
Slavia 631
Norconia QB 78 DeLuxe 4,5mm + NikkoStirling 6x40 AO
Umarex-Hammerli 850 AirMagnum 5,5mm


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 182 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: jirkahu71 a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO