Fórum GunShop.cz - zbraně, střelivo, optika

Diskuzní fórum o zbraních, střelivu,optice

Právě je 01 bře 2017 19:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 177 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 03 led 2010 20:50 
Offline

Registrován: 01 říj 2007 20:11
Příspěvky: 3179
Bydliště: Jižní Čechy
Myslíš, že by to bylo schopný nafoukat i celou flašku bez nějakých problémů?

_________________
Cogito ergo armatus sum.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 03 led 2010 21:06 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2008 19:35
Příspěvky: 1641
Bydliště: Dudákov
Těžko, ta pumpa by se asi roztavila, stačí jak se zahřeje když růčo pumpuju ze 100 na 200 Bar :D možná tohle :D http://talks.guns.ru/forummessage/30/90 ... 82690.html

_________________
CZ200
DU-10 Condor , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, prak s gumou č.6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 04 led 2010 22:59 
Offline

Registrován: 06 úno 2007 17:55
Příspěvky: 723
Nemá někdo zkušenost s tímto zařízením?
http://www.olaer.cz/cz-produkty-prehled ... echnik.htm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 05 led 2010 19:45 
Offline

Registrován: 21 pro 2007 22:59
Příspěvky: 52
Hmm, v práci používáme i multiplikátory -většinou ovšem jeden než dopumpuje cca 0.5 litrovou bombičku z 8 baru na cca 25 (to je max.), z které pak jede pístnice -cca 10 vteřinek klape. Jeho cena je okolo 20 tisíc.
Pokud si tedy představím tlakovat na 200 baru -bude to uz celkem finnančně náročné.
(tož radši komprdolem fouknu dusík :wink: -vyvod u kazdeho lisu)

_________________
CZ 200S 5.5mm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 05 led 2010 21:24 
Offline

Registrován: 06 úno 2007 17:55
Příspěvky: 723
Dneska jsem se u nich poptal a odpověď je, že sice pro plnění flašky by bylo vhodné, ale cena se pohybuje v desítkách tisíc, takže to je v (_!_)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 05 led 2010 22:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 29 zář 2005 09:17
Příspěvky: 8772
Bydliště: HFT závody...
Jo, za takových 60 tisíc už se dá koupit celkem pěkný vysokotlaký kompresor...
Ale tak nějak si říkám, že chodím jednou za dva měsíce za 50 korun, takže vyplatilo by se mi to po asi 200 letech. :lol:

_________________
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 05 led 2010 22:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2009 15:18
Příspěvky: 759
Bydliště: Most
Kubajzz píše:
Jo, za takových 60 tisíc už se dá koupit celkem pěkný vysokotlaký kompresor...
Ale tak nějak si říkám, že chodím jednou za dva měsíce za 50 korun, takže vyplatilo by se mi to po asi 200 letech. :lol:

nezapomeň,že bys měl pak ještě víc kamarádů a návratnost třeba 5let

_________________
AirArms S410 .22 NS Diamond 10-50 x 60
AirArms TX200 MKIII .22 Delta Tit.6-24x42
Hatsan AT44W .22 Delta 4,5-30x50


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 05 led 2010 23:17 
Offline

Registrován: 21 pro 2007 22:59
Příspěvky: 52
:D :D

jj -dobre si to rekl -kamosi by se nasli ?-)

_________________
CZ 200S 5.5mm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 05 led 2010 23:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 29 zář 2005 09:17
Příspěvky: 8772
Bydliště: HFT závody...
Pokud by se ti kámoši nepotápěli, tak je to o ničem. :wink:
My větrovkáři máme prd spotřebu. :wink:

_________________
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 05 led 2010 23:25 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 29 črc 2006 19:05
Příspěvky: 9660
Bydliště: Praha
Kompresor je , ted shanim nejakej kilowatt moturek na 220 velike jako prd a možná .... možná budou dva až tři kusance.

_________________
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Daystate Wolverine .303 + MTC Viper 10x44 SCB
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 06 led 2010 15:56 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 08 říj 2008 19:53
Příspěvky: 826
Bydliště: Slovensko
Mozno ma vysmejete, ale (tý ktorý máte doma ručnú pumpu na 200bar) nedalo by sa urobit samopumpovacie zariadenie?
Jeden malootačkový elektromotor s kolom na hriadely (cca 30 cm priemer) a na tom kole uchytená
pumpa (tam kde je rukovet) a opačny konec pumpy uchytený v ráme na ktorom je vsetko pokope aj s motorom.
Otačaním kola by to samé pumpovalo (hore,dolu) a netreba ručne... :?
Je to reálne (aj lacné), či nie? ja by som to skúsil. :roll: :wink:

_________________
SPA CP1-M 4,5mm
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 634 + Delta entry IR 6x32AO
HW100S Bullpup + HAWKE SID.TAC.30IR 8.5-25x42


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 06 led 2010 16:01 
Offline

Registrován: 01 říj 2007 20:11
Příspěvky: 3179
Bydliště: Jižní Čechy
Stránka zpět, Drát dával link na foto a video takové "mašinky" ;)

_________________
Cogito ergo armatus sum.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 06 led 2010 16:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 08 říj 2008 19:53
Příspěvky: 826
Bydliště: Slovensko
Pardon, to ma len vrychlosti napadlo.... :oops: :wink:

_________________
SPA CP1-M 4,5mm
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 634 + Delta entry IR 6x32AO
HW100S Bullpup + HAWKE SID.TAC.30IR 8.5-25x42


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 15 bře 2010 12:22 
Offline

Registrován: 15 bře 2010 12:07
Příspěvky: 2
Násobiče tlaku, které jsou zmíněné o několik příspěvků výše, lze poměrně snadno vytvořit mechanickým spojením dvou pístů s poměrem průměrů pístů stejným jako je poměr tlaků na hnací a hnané straně (+ určitá rezerva) a zapojením zpětného ventilu mezi vysokotlaký píst a plněnou lahev. Jediný problém je s těsněním vysokotlakého pístu, protože 20MPa už nevydrží jen tak něco a sehnáním vhodného zpětného ventilu.
A to je můj dotaz na všechny, kdo něco podobného spáchali - Jaký používate píst (ale kovové části není problém vyrobit na soustruhu) a hlavně jaké používáte těsnění a zpětný ventil.

Jinak pokud by to někoho zajímalo, já to nemám pro střílení, ale pro přepouštění technických plynů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysokotlaký kompresor
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2010 11:41 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 09 zář 2009 08:50
Příspěvky: 866
No mne staci doplnit AA510 tak jeden krat za tyzden takze spominana masinka

http://www.network54.com/Forum/414006/m ... pump+setup

by mne osbne postacovala.

Kde ju kupim za cca 200 Euro ?
Otazka je tiez aku ma vlastne rucna pumpa zivotnost ?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 177 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO