Pokusim se ti odpovedet.
Za 15000 PCP v 5,5mm přesnost 30-60 metrů bez Zbrojáku a sehnatelne v EU
....
Přesnost .... na 30 metrů 1cm 10 ran ? Nebo 10cm 5ti ranama ?
Přesnost .... na 60 metrů 4cm 10 ran ? Nebo 20cm 5ti ranama ?
Napiš co je přesnost.
Jednornaka ? Nebo s nabíječem ?
Bez zbrojáku to je jasné když ho nemáš
Sehnatelné v EU .... tedy pokud vydělím 15000 : 28,35 to máš nějakých 530 euro nebo při kurzu libry 32 kaček máš nějakých 470 liber.
Takže bud nějaký second hand nebo větrovka "méně" zavedené firmy ( jako na našem území )
Pokud nemáš nějaké extra soutěžní ambice tak doporučuju Cz200S v 5,5 sám jsme ji měl a dá se sní užít batoh srandy a přesná je dostatečně.
Přeně do těch 470 liber se vejdeš s puškou od firmy AirArms model S400 je to jednoranka a puška hodně dobrá měl jsem 410 a dlouho mně bohatě stačila za poměrně málo peněz hafec muziky ( z Polska vyšla na nějakych 24litránků )
V ceně okolo 400 liber se dá koupit BSA Ultra nebude špatná puška sám jsem ji měl jen v ruce a vypadal pěkně ale už je na Ukrajině takže seriozní test udělat nemůžu.
Za cenu okolo 350 liber se dá koupit BSA Scorpion ale t sjem ani neviděl takže o ni nemůžu říci vůbec nic. Ta se dá senat i ABS plastu a vypadá fakt akčně

má rotační zasobník a cena je někde u 450 liber takže i do té se cenově vejdeš.
Weihrauch je cenově jinde ten se tš netýká, Logun také ne Deystate je minimálně o 7tisic draží než chceš dát. Diana větrovku nedělá
Co ybch se nebál doporučit jsou větrovky od Anglické firmy Falcon sám vlastním větrovku pistoli ( sice s ní od okamžiku co jsem si prostřelil prst téměř nestřílím ) ale doporučit ti tyle pušky klido pído můži zpracování je na A1+ přesnost z pistole mně dostala s oprou a v leže nebyl problém se dostat na vzdálenost 50 metrů do soustřelů okolo 45mm . Jejich pušky se mně vyloženě líbí a možná do léta nějaká od nich připbude doma. Zásobníky mají vždy 8mi rané Hlavně LW výběr, a cena za pušku se pohybuje od cca 330 liber výše osobně se mně líbí tahle puška a myslím že i pro tebe by to mohlo být to pravé ořechové ( a to že nejen pažba )
Prairie Falcon PF18 Multishot Beech
Fotku sem vložím jen jadnu ostaní pušky jsou na fóru dost podrobně
popsané.