olovo
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
-
Fa
Olovo
Snad nejlepší na odlévání střel je prý tiskařské olovo. Má údajně vhodné legování. V každém případě je pro tento účel velmi žádané.
-
Návštěvník
Alternativa
Přesně tak to je a z Činy, která táhne nahoru cenu všech surovin, si asi olovo neobjednáš. Spoléhat na to, že ceny klesnou v důsledku EU embarga na používání olova, může jen Brusel.
Já sice střílím trochu větší ráži než 45 ACP, takže mě ber s rezervou, ale:
sežeň si v autoservisu tolik olova, kolik uvezeš (nebo můžeš skladovat). Už nebude k mání! Lij z něho - při dobrém odstranění strusky z povrchu taveniny a dobrém namazání střel jsi na tom rozhodně lépe, než když koupíš přebité náboje od kdovíkoho. Samozřejmě jsi na tom o něco hůř než pokud liješ ze směsi měkkého čistého olova a legur (cín apod.), kterými si nastavíš optimální tvrdost slitiny pro svůj prach a svou hlaveň.
Já sice střílím trochu větší ráži než 45 ACP, takže mě ber s rezervou, ale:
sežeň si v autoservisu tolik olova, kolik uvezeš (nebo můžeš skladovat). Už nebude k mání! Lij z něho - při dobrém odstranění strusky z povrchu taveniny a dobrém namazání střel jsi na tom rozhodně lépe, než když koupíš přebité náboje od kdovíkoho. Samozřejmě jsi na tom o něco hůř než pokud liješ ze směsi měkkého čistého olova a legur (cín apod.), kterými si nastavíš optimální tvrdost slitiny pro svůj prach a svou hlaveň.
-
frosty
Odlít to samozřejmě můžete a pokud to bude opravdu sférická střela (koule) s flastrem, bude to hlavni jedno. Střela typu Maxi-ball nebo Minie ale musí být z měkké slitiny, jinak vám nebude správně fungovat. Tvrdší slitiny, zvláště liteřina, může velmi rychle ničit vývrt hlavně, které zvláště u levnějších replik nejsou z odolných ocelí (ani to není třeba). V každém případě doporučuji používat střelu podle manuálu od výrobce, vědí co píší a nemusíte nic vymýšlet a zkoušet. Závažíčka bych si schoval na střely do nábojů na bezdýmný prach nebo bych je vyměnil za vhodnější materiál.
-
frosty
ok tak takto sa spýtam kto je ochotny vymenit mäké olovo za zavažia na kolesá??? stibo@zmail.sk