Tlumič v akci
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
- 
				Paixík
Docela by mne zajímalo, jak je to s tlumiči ve skutečnosti. Je to jako ve filmu, že není slyšet fakt vůbec nic - jen takový pšouk, co je slyšet tak na dva metry. Nebo je to v reálu tak, že tlumič ten "hrozný hluk" výstřelu jen o něco utlumí? 
Vím, že jsou tlumiče zakázaný doplněk, ale debata o nich přece zakázaná není. Tak viděl a hlavně slyšel někdo tlumič v akci v reálu? Díky za debatu
		Vím, že jsou tlumiče zakázaný doplněk, ale debata o nich přece zakázaná není. Tak viděl a hlavně slyšel někdo tlumič v akci v reálu? Díky za debatu
- 
				Tyrichter
- 
				Richi
Reálne skúsenosti nemám ale videl som videá strelby s tlmičom - HK MK23 a skutočne nebolo počuť nič okrem nárazu záveru a niečo ako "žuch"  ale bol to iba záznam, takže v reály to môže byť inak. Asi ako tlesknutie. Ktovie ? Ale to že nieje počuť nič ako vo filmoch sa my nezdá. Chcelo by to niekoho so skúsenosťami.
 ale bol to iba záznam, takže v reály to môže byť inak. Asi ako tlesknutie. Ktovie ? Ale to že nieje počuť nič ako vo filmoch sa my nezdá. Chcelo by to niekoho so skúsenosťami.
			 ale bol to iba záznam, takže v reály to môže byť inak. Asi ako tlesknutie. Ktovie ? Ale to že nieje počuť nič ako vo filmoch sa my nezdá. Chcelo by to niekoho so skúsenosťami.
 ale bol to iba záznam, takže v reály to môže byť inak. Asi ako tlesknutie. Ktovie ? Ale to že nieje počuť nič ako vo filmoch sa my nezdá. Chcelo by to niekoho so skúsenosťami.- 
				Smazaný uživatel 111
Viděl sem tlumič na Malorážce ZKM 452 - pokud se použije podzvukové střelivo tak je slyšet jen cvaknutí úderníku a náraz střely do terče! Když použijete něco rychlejšího co přesáhne rychlost zvuku tak je tlumič i na malorážce na nic.
Myslim že podobně to funguje i u pistolí až na to že je slyšet natažení závěru.
Balda
Balda
- 
				Richi
Bol si účastný pri strelbe ? alebo si to videl z videa ? A ak to bolo real tak asi niekde v zahraničí, nie?Balda píše:Viděl sem tlumič na Malorážce ZKM 452 - pokud se použije podzvukové střelivo tak je slyšet jen cvaknutí úderníku a náraz střely do terče! Když použijete něco rychlejšího co přesáhne rychlost zvuku tak je tlumič i na malorážce na nic.
Balda
- 
				Návštěvník
Richi, nehraj si na policajta
Nezkoušej tady to "když jsi byl svědkem něčeho nelegálního, měls to hlásit".
Těch tlumičů mezi lidmi je... kolik soustružníků, tolik tlumičů
Pro orgány činné v trestním řízení - nevím, nepamatuji se, kdy a kde jsem ho viděl, asi mi tenkrát nebylo ani patnáct...
			Těch tlumičů mezi lidmi je... kolik soustružníků, tolik tlumičů

Pro orgány činné v trestním řízení - nevím, nepamatuji se, kdy a kde jsem ho viděl, asi mi tenkrát nebylo ani patnáct...
- 
				compman
jen video
Já jsem narazil na video, je to už dávno, ale podařilo se mi to najít
http://www.hkpro.com/video/MP5.mov
Nevím, do jaké míry tomu lze věřit, ale vypadá to docela slušně.
			http://www.hkpro.com/video/MP5.mov
Nevím, do jaké míry tomu lze věřit, ale vypadá to docela slušně.
- 
				Paixík
Já měl možnost vidět v zahraničí i zastřílet si. V jedné velké nejmenované zemi je v některých státech tlumič povolený na střelnicích.
Zvuk byl se supersoniky podobný asi jako když silněji bouchnete plastovou lahví někoho do hlavy. Vadila mi váha tlumiče na hlavni a změna těžiště, srandovní bylo pozorovat jak tlumič u Glocka lítal nahorů a dolů (dík výkyvu hlavně).
S tím subsonikem to taky není tak docela pravda. Jistě velké výsledky dosáhnete jenom se subsonikem, ale normální FMJ z toho střílí taky. Jenom je účinek značně nižší a navíc se prý tlumič značně opotřebuje.
Zvuk byl se supersoniky podobný asi jako když silněji bouchnete plastovou lahví někoho do hlavy. Vadila mi váha tlumiče na hlavni a změna těžiště, srandovní bylo pozorovat jak tlumič u Glocka lítal nahorů a dolů (dík výkyvu hlavně).
S tím subsonikem to taky není tak docela pravda. Jistě velké výsledky dosáhnete jenom se subsonikem, ale normální FMJ z toho střílí taky. Jenom je účinek značně nižší a navíc se prý tlumič značně opotřebuje.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
			K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Pokud se dobře pamatuju, tak u subsoniků njak, ale u FMJ přidal na rozptylu docela dost. Jenom nevím, jestli to bylo tlumičem a nebo střelivem. Neměl jsem nějak tehdy čas experimentovat. On ten člověk, co ten tlumič měl mi ho nechtěl moc půjčit  .
.
Ale přiznám bez nejmenších okolků, že na zastřílení na střelnici bych to bral....
 .
.Ale přiznám bez nejmenších okolků, že na zastřílení na střelnici bych to bral....

Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
- 
				buchar
Mam prakticku skusenost, tlmic ´v akcii´ mi predviedol clovek, co ma na to vynimku. Strielal z 9Luger a .22LR. Dvadsatdvojka bola naozaj nehlucna, pocujes len puknutie a hrkot zeleza, devina bola pocut rozhodne silnejsie ako obycajne tlesknutie, ale zas to nebol ziadny rachot. Nepouzivali sme chranice a bolo to uplne v pohode. Vacsi hluk pri 9L bol zrejme sposobeny aj pouzitim klasickeho FMJ. Aerodynamicky tresk pri prekonavani rychlosti zvuku a hrkot zeleza neodstranis...
			- 
				eerr
Měl jsem možnost vyzkoušet HK MP5 SD -fullauto s integrovaným tlumičem . Díky vyšší hmotnosti a tomu , že tlumič funguje trochu i jako kompenzátor se s tím sřílelo super i dávkou. Při střelbě na kryté sřelnici bez sluchátek , si myslím že větší hluk než výstřel a závěr dělaly vyhozené nábojnice na podlaze (za chvilku se jich tam válelo docela dost   ) a projektily narážející do řetězů na dopadišti střel.Tato zbraň používá standartní munici 9Luger a část výkonu odredukuje otvory v hlavni (do tlumiče) , aby projektil měl na ústí podzvukovou rychlost.
 ) a projektily narážející do řetězů na dopadišti střel.Tato zbraň používá standartní munici 9Luger a část výkonu odredukuje otvory v hlavni (do tlumiče) , aby projektil měl na ústí podzvukovou rychlost.
			 ) a projektily narážející do řetězů na dopadišti střel.Tato zbraň používá standartní munici 9Luger a část výkonu odredukuje otvory v hlavni (do tlumiče) , aby projektil měl na ústí podzvukovou rychlost.
 ) a projektily narážející do řetězů na dopadišti střel.Tato zbraň používá standartní munici 9Luger a část výkonu odredukuje otvory v hlavni (do tlumiče) , aby projektil měl na ústí podzvukovou rychlost.- 
				Richi
jj, nepoznám lepší spôsob tlmenia výstrelov ako priame spojenie hlaveň + tlmič... presnosť zostane prakticky rovnaká, celý chod zbrane je kultivovaný a tichý... MP5 SD rulez!eerr píše:Měl jsem možnost vyzkoušet HK MP5 SD -fullauto s integrovaným tlumičem . Díky vyšší hmotnosti a tomu , že tlumič funguje trochu i jako kompenzátor se s tím sřílelo super i dávkou. Při střelbě na kryté sřelnici bez sluchátek , si myslím že větší hluk než výstřel a závěr dělaly vyhozené nábojnice na podlaze (za chvilku se jich tam válelo docela dost) a projektily narážející do řetězů na dopadišti střel.Tato zbraň používá standartní munici 9Luger a část výkonu odredukuje otvory v hlavni (do tlumiče) , aby projektil měl na ústí podzvukovou rychlost.