Čaute,
Nenašel jsem samostatné vlákno na stavbu vlastní pažbičky k pistoli, tak to sázím sem (dělám pažbu pro TAU6).
Delší dobu se chystám udělat pažbičku k pistoli TAU6 a vypadá to, že do konce roku budu mít hotovo, tak bych se rád podělil o zkušenosti. Je to moje první pažbička a jelikož mám úctu k přírodnímu materiálu, tak to není ze dřeva. Dostal jsem nápad udělat pažbičku z karosářského tmelu a pěny na usazování dveří (montážní pěna).
V první fázi jsem udělal váleček kolem zásobníku CO2 a v další fázi jsem vymodeloval hrubý tvar až po horní hranu pistole - vše z karosářského tmelu. Dále na hrubý tvar přišla pěna, která tuhla kolem ruky v přesném anatomickém tvaru. Více viz fotky.
V další fázi se bude ještě řezat, brousit, pak zase tmelit, brousit, tmelit, brousit, plnit, lakovat, kochat se a taky někdy možná i střílet.
V současné době je tvar vyhovující (ruka tam sedí jak prd.... na hrnec). Pěnu budu ještě seřezávat a celý povrch tmelit a brousit, ať to získá pevnost.
-Výhody - pracuje se s tím pohodlně, výsledkem je přesný "odlitek" ruky, minimální nároky na předchozí zkušenosti, minimální nároky na nástroje a vybavení dílny, finančně to vychází zatím na cca 250czk a hromadu času.
- Nevýhody - zatím bojuju z hmotností. Originál stavitelná dřevěná pažbička má cca 150g, já jsem zatím na 180g a na 200 se ještě asi určitě dostanu

( Maximálně můžu některé tmelené části odvrtat, ale tudy asi cesta nepovede.
Nový tvar pažbičky drží ruku v jiném úhlu než originál.
Ruka je více skloněná dolů. Palec nesměřuje přímo k terči (s osou hlavně), ale šikmo dolů k prostředníčku, ukazováček je na spoušti více "zvrchu". Uvidím, jak to bude s namáháním zápěstí. Chystám se s tímto "kopytem" nějakou hodinku střílet a uvidíme.
Komplet fotogalerie
http://tomas-tnt.rajce.idnes.cz/pazba_Tau-6