Fórum GunShop.cz - zbraně, střelivo, optika

Diskuzní fórum o zbraních, střelivu,optice

Právě je 16 pro 2017 11:47

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pomoc s webem
PříspěvekNapsal: 13 led 2012 01:53 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 srp 2007 22:54
Příspěvky: 1426
Bydliště: Praha 5
Určitě se mezi námi najde člověk, který umí psát webky. Potřebuji jednu radu kvůli které nevím jak dál.
Jsem začátečník a dělám vlastní galerii fotek, protože všechny komerční (mojefotky, rajce.idnes, atd.) se mi nelíbí a chci to trošku jinak.
Obrázky nahrávám na web v původní velikosti. Je to proto, aby každý měl přístup k originálům. K obrázkům dávám parametr velikosti v % (neznám zatím jiné řešení, doufám, že poradíte), aby se obrázek přizpůsobil danému oknu. S obrázky vysokého rozlišení není problém, pěkně se zmenší. Problém je s malými obrázky (např. 640x480), které se při prohlížení na monitoru s vysokým rozlišením (full HD) roztáhnou a jsou rozmazané. Malé obrázky chci nechat v původní velikosti a neroztahovat je na velikost většího okna.
Jestli někdo má nápad jak to jednoduše udělat, tak mu můžu poslat bližší informace, třeba i zdrojový kód. Určitě to jde udělat i jinak, ale nevím jak :D. PHP zase neumím :D.
Tady je náhled galerie jak to bude vypadat, jeden obrázek schválně s nízkým rozlišením a jeden s vysokým.

http://www.vetrovky.eu

díky

_________________
www.vetrovky.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s webem
PříspěvekNapsal: 13 led 2012 08:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 28 srp 2008 08:50
Příspěvky: 757
Bydliště: Valašsko
Co takhle nasadit free fotogalerii?

http://coppermine-gallery.net

_________________
http://forum.britva.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s webem
PříspěvekNapsal: 13 led 2012 09:47 
Offline

Registrován: 18 kvě 2008 10:52
Příspěvky: 17
Bydliště: Vysocina
jak je psano vyse - nasadit nejakou zadarmo aplikaci.
Pokud bys s tim potreboval pomoci, muzu se angazovat, nebo treba jen poradit, nasmerovat ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s webem
PříspěvekNapsal: 13 led 2012 16:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 srp 2007 22:54
Příspěvky: 1426
Bydliště: Praha 5
Právě tu co jste viděli je vlastně galerie dělaná pomocí programu Jalbum, upravená dle mých představ (až na tu věc, kterou jsem popisoval výše). Upravoval jsem si to sám, vlastně ze dvou nějakých předdefinovaných galerií jsem udělal jednu (+ změna tlačítek, barvy a písma). Jestli existuje nějaká už naprogramovaná galerie, dle mých představ, tak by to bylo úžasné a dál bych nic neřešil. Zatím jsem ale žádnou nenašel.

Citace:
Co takhle nasadit free fotogalerii?

http://coppermine-gallery.net

Není to PHP? To neumím :D

_________________
www.vetrovky.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s webem
PříspěvekNapsal: 13 led 2012 17:35 
Offline

Registrován: 11 lis 2006 18:37
Příspěvky: 280
Bydliště: Bánov - Slovakia
Riesenie v Jalbum je jedine take, ze si nastavis aby sa vsetky fotky zobrazovali iba vo velkosti 640x480. Ak pre takuto malu fotku mas nastaveny vacsi rozmer, samozrejme ti ju roztiahne a je rozmazana. Dalsie riesenie je vytvorit zvlast album s malymi fotkami a dalsi album s vacsimi fotkami ...
Tretie tiez dobre riesenie je pouzit napr. verejnu galeriu na www.zonerama.cz - sem nahrat vsetky fotky a na svoju stranku dat uz iba odkaz.

_________________
Grand Power K100 9mm
TOZ 35 .22LR
IŽ-35/Walther .22LR
Haenel SUHL 150 laminated, pilar bedding, Harris 6-9
Steyr LP 10
S.P.A. P10, 5,5mm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s webem
PříspěvekNapsal: 14 led 2012 01:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 srp 2007 22:54
Příspěvky: 1426
Bydliště: Praha 5
To není řešení udělat dva albumy pro různé fotky. To je extra práce navíc rozdělovat fotky do různých skupin. Pravě proto se mi líbí rozměr, dle velikosti monitoru - okna. Prostě na každém monitoru fotka "akorát". Veřejnou galerii nechci, zaprvé se mi nelíbí (www.zonerama.cz neznám, možná je v pohodě) a zadruhé můžou v budoucnu přijít jako posrané mojefotky.cz, že neprohlížené galerie začnou mazat. Kdybych vyřešil tenhle "malý" detail, který mi braní dokončení galerie, budu plně spokojený :D

_________________
www.vetrovky.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s webem
PříspěvekNapsal: 14 led 2012 09:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 20 bře 2010 23:59
Příspěvky: 1638
Bydliště: Rijnland (NL), Sudetenland (CZ)
Mělo by to jít pomocí JavaScriptu, pokusím se to dohledat a poslat ukázku kódu.

_________________

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s webem
PříspěvekNapsal: 14 led 2012 12:32 
Offline

Registrován: 10 črc 2009 15:16
Příspěvky: 290
Tvůj problém je v tom, že pomocí procent neměníš fyzickou velikost obrázku, ale toliko to, jak se jeví být velkým na stránce. Když dáš velikost 50%, prohlížeč použije více či méně primitivní algoritmus, každé 2 sousední pixely zprůměruje a zmenší to. Když ti ale velikost vyjde na více, jak 100% originálu, co má prohlížeč dělat? Chceš obrázek n-krát větší, než je originál, ale ta informace pro zvětšení tam proste není. Takže jediné, co může udělat, je si ty scházející pixely nějak domyslet. Čímž se ti to rozmaže.
Prostě - když obrázky zvětšuješ, budou rozmazané, protože si počítač domýšlí chybějící informaci. To nijak neobejdeš, můžeš jen použít chytřejší algoritmus, který si lépe odhadne, co a jak doplnit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s webem
PříspěvekNapsal: 14 led 2012 14:08 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 srp 2007 22:54
Příspěvky: 1426
Bydliště: Praha 5
Cover72:
Ale já ty malé obrázky nechci zvětšovat. Pomocí % se to tak ale děje. Malé obrázky klidně ať zůstanou malé. Prostě jestli by k tomu šlo dát nějaký příkaz, že pouze zmenšovat, nikoliv zvětšovat :)

Warthog:
Budu strašně rád jestli něco najdeš, díky

_________________
www.vetrovky.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s webem
PříspěvekNapsal: 14 led 2012 15:48 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 20 bře 2010 23:59
Příspěvky: 1638
Bydliště: Rijnland (NL), Sudetenland (CZ)
Takže tady to je. Po natažení obrázku se ve funkci resize() zkontroluje, za je obrázek širší než jeho container. Pokud ano, zmenší ho na 90 % šířky containeru, pokud ne, nechá ho být. V ukázce je pro jednoduchost containerem celé okno, ale může to být i nějaký div, table cell apod. který si pojmenuješ a potom se na něj odkážeš pomocí getElementById jako to já dělám u vlastního obrázku. Ještě by to šlo vylepšit a v té logice uvažovat i výšku...

Jinak ale ten Tvůj přístp "dám tam fullres a klient ať si s tím nějak poradí" se mi moc nelíbí. Vhodnější by IMHO bylo dát tam 2 až 3 různé velikosti a podle vlastností klienta mu servírovat tu nejvhodnější (a zároveň ho nechat explicitně vybrat, pokud bude chtít). Ale to je Tvůj boj.

Kód:

<body>
<script language="JavaScript">
   function resize(){
      var  image = document.getElementById('obrazek');
      var  imageWidth = image.width;
      var  containerWidth = window.innerWidth;
      
      if ( imageWidth > containerWidth){
         document.getElementById('obrazek').width = containerWidth * 0.9;
      }
   }
</script>

<img id = "obrazek" src = "xxxxxxx" onload = resize()>

</body>


_________________

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s webem
PříspěvekNapsal: 14 led 2012 18:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 srp 2007 22:54
Příspěvky: 1426
Bydliště: Praha 5
Díky, zkusím to nějak implementovat. Jinak slide nebude obsahovat fullres, ale obrázky max. kolem 1 024px × 768px. Tohle je zhruba rozměr, který je tak akurát na full hd monitor a na menší monitory se tenhle obrázek zmenší. Datový objem fotky 1 024px × 768px je vzhledem k dnešním rychlostem internetu zanedbatelný. Až pak po kliknutí na daný obrázek se spustí odkaz na fullres obrázek. Přesně jak to mám teď v té ukázkové galerii.

_________________
www.vetrovky.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s webem
PříspěvekNapsal: 14 led 2012 21:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 srp 2007 22:54
Příspěvky: 1426
Bydliště: Praha 5
Warthog:

Hele nějak mi to nefunguje. Když vytvořím obrázek obrazek.jpg ve stejném adresáři kde je Nová stránka 1.htm tak to nejde. Obrázek je furt v původní velikosti. Tady je zdroják

Kód:
<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Nová stránka 1</title>
</head>

<body>
<script language="JavaScript">
   function resize(){
      var  image = document.getElementById('obrazek');
      var  imageWidth = image.width;
      var  containerWidth = window.innerWidth;
     
      if ( imageWidth > containerWidth){
         document.getElementById('obrazek').width = containerWidth * 0.9;
      }
   }
</script>

<img id = "obrazek" src = "obrazek.jpg" onload = resize()>

</body>

</html>

_________________
www.vetrovky.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s webem
PříspěvekNapsal: 14 led 2012 23:19 
Offline

Registrován: 10 črc 2009 15:16
Příspěvky: 290
Musíš ten obrázek strčit do nějakého kontejneru, kterému se dá nastavovat šířka - jako <div>. Takhle se ten javascript snaží nastavovat šířku 90% na celou stránku (element <BODY>), což přirozeně nejde, protože ta je fixní.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s webem
PříspěvekNapsal: 15 led 2012 12:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 20 bře 2010 23:59
Příspěvky: 1638
Bydliště: Rijnland (NL), Sudetenland (CZ)
Do DIVu zabalovat netřeba, nastavuje se šířka elementu IMG (v ukázce na 90 % šířky okna) a to je zcela v pořádku. Testováno v Safari, Chrome a FireFoxu, jestli to umí IE netuším a neřeším, pokud ne, tak by DIV mohl pomoci.

Jediné, co je potřeba udělat, je vyházet neviditelné znaky, které se tam dostanou pokud uděláš copy & paste z této stránky do editoru. To JavaScript nerozdejchá a opravdu to pak nefunguje.


Přílohy:
Screen Shot 2012-01-15 at 12.14.34.png
Screen Shot 2012-01-15 at 12.14.34.png [ 34.25 KiB | Zobrazeno 396 krát ]

_________________

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s webem
PříspěvekNapsal: 15 led 2012 12:58 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 srp 2007 22:54
Příspěvky: 1426
Bydliště: Praha 5
Fakt že jo, posrané neviditelné znaky. Bomba, zatím moc díky...teď to jdu implementovat

_________________
www.vetrovky.eu


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO