Ta tvrzení některých nicků o plynovkách, zde na téma i na celém webu, jsou velice pozoruhodná
Představte si tu švandu! Tak jeden tzv. expert si pořídí asi 1 kg plynovku z druhé ruky na pukání. Pukání pouze a jen slepými. Jako z poplašňáku. Ještě se tím tady všude chlubí. S trenýrkami, staženými strachem dolů, se z ní ale bojí vystřelit už jako z plynovky.
Tj. s hysterií sobě vlastní se bojí tenhle samozvaný expert vystřelit i jen jeden jediný(!) náboj s tou dráždivou látkou. A odzkoušet. Což mu rozhodně ale nebrání poučovat a důsledně okřikovat ostatní. Okřikovat o tom, jak jsou prý plynovky neúčinné.
A tento svůj spam úspěšně kálí doslova všude, kde se jen na webu gunshop.cz o plynovkách co šustne … a panenky a panáčci s diabolkami tleskají. Asi si v hlavince myslí, že plynovky také mohou v pokojících podobně střílet diabolkami do terče. A že plynovkáři by jim tím mohli asi konkurovat a zabírat virtuální místo: nikoli, plynovky jsou zbraně na obranu … kdežto ty hračky z principu nikoli, jsou pro flusání diabolek do papírových terčíků, tedy pro zábavu.
Druhý tzv. expert a jako jen příklad z vícero podobných dalších, s nikoli jen staženými ale už se strachem plnými trenýrkami a dle toho co tu právě napsal,
tak z ostré P22 nikdy nestřílel a jak sám přiznává a chlubí se tím tu také … a nestřílel proto, že prý hlavně kvůli negativním ohlasům a protože se prý řídí tím, co mu nakuká nějaký a kdo ví jaký prodavač v prodejně.
Svoji kopu nekonkrétních prý ohlasů, samé prý, prý, prý ale není schopen doložit ani jedním slušným a důvěryhodným odkazem na zdroj: co tu ale jakoby dokládá, tak to jsou fotky závěru od P22 (plynovky) a cíleně rozmlácené nějakým kladivem … dovozuji že v záchvatu zuřivosti a motivu to zjevně velmi podlého.
Já tu ale a na rozdíl od těchto tzv. expertů konkrétní budu
Tady třeba jsou zajímavé zkušenosti a názory, podložené osobní znalostí a z velmi důvěryhodného zdroje,
příkladem na webu policista.cz … a nejde zde jen o CZ 75 nebo o Glocky, ale a právě
také o tu ostrou P22 a diskuze je datována rokem 2010,
tedy je pořád aktuální:http://www.policista.cz/komunita/club/2001/… odkud a v časové posloupnosti vyjímám a uvádím, nikoli však pro zdejší tzv. experty ale pro ty čtenáře, kteří si svůj názor dokáží udělat sami a ne podle jen prodavače z krámu (který má své komerční zájmy) nebo z cílené pomluvy :
Citace:
x1-ray:To je zralé na to, založit hlasování o nejlepší zbraň:-)))
Nemám nic proti ČZ, ale je zvláštní, že Glock mi vždycky nějak prostě líp padnul do ruky a i výsledky jsou lepší. Na Berettu 92F nedám dopustit, jenom je to holka velká a těžká.
Možná se to někomu nebude líbit, ale pro osobní ochranu a skryté nošení je nejlepší Walther P22, za 5 let ani jedna závada
pavel-j-bily:X1-RAY - možná tady budeme mezi "devítkáři" za exoty,
ale i já nosím mimo službu P.22 - na běžné nošení bezvadná, lehká, pěkně padne do ruky (pravda, nemám žádné "lopaty"), i u mne za 4,5 roku bez závad. Zatím tu bohudík nejsme v takovém srabu, aby s sebou musel člověk tahat venku bazuku nebo "alespoň" pětačtyřicítku, a tak jako pojistka tahle "lehká holka" bohatě stačí...
x1-ray:Přesně jak píšeš, nádherná zbraň, kterou není problém skrytě nosit i v létě. Na střelnici dlouhodobě dobré výsledky, prostě mi lehká holka nějak "sedla":-)))
lukas-heinz2:Nevím jak u koho, ale pochybuju, že člověk znalý zbraní vás bude mít za exoty.
Walther P22. Diskrétní, přesná a nebezpečná. Spíše za exoty považuju střelce, kteří u sebe nosí cosi, co se podobá malému ručnímu dělu v ráží 44 magnum. Je jisté, že pokud se vám podaří takový kanón použít na ulici, ať už dle dikce zákona, či mimo ni, kamkoliv následně vejdete, budete známí jako:"Ten jež nosí bezbolestnou". Ne každý ale stojí o takovou popularitu
Pokud naopak použijete dobře a přesně 22cítku, může si i relativně blízko stojící svědek myslet, že ten chlápek s nožem se sesypal v důsledku náhlé srdeční příhody. x1-ray:Mě Walther .22 bohatě stačí (a ještě navíc se mi líbí), patřím k těm co tvrdí, že zbraň je pro střelbu, ne pro varování, takže když jde z pouzdra, je to chvíle kdy jsi připraven zmáčknout spoušť. Koneckonců natažení závěru na Sa58 se při hrozbě stejně nic nevyrovná:-)))
S přesností máš pravdu, nevím jakou má zkušenost Pavel, ale mě hodně sedla, na střelnici při jakémkoliv typu střelby stačí ukázat jako prstem a ono to tam je. Vůbec nemusím hledat mířidla, jsou skvěle udělané, natáhnu ruku a přesně vidím siluetu. V nejbližší době se nechystám na výměnu za jinou značku, max mi vyhovuje.
Ano, tady to je ne o ostré ale o tom plynovkovém provedení. Mnoho z plusu té ostré však lze směle přenést i sem. Chytrému napověz a toho hloupého ... co? Schválně to nedokončím