Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Apevia
Koukám na ty další příspěvky. Doporučujou ti lak a poměrně hrubý šmirgl. Tak se omlouvám, jestli jsem byl ve svém doporučení mimo. Z kontextu tvých dotazů jsem spíš očekával, že chceš dřevo napustit "směsí oleje a vosku". Jestli to ale chceš lakovat, tak dřevo "postavíš" i ředidlem k příslušného laku a nemusíš čekat. Smirek do 240 pod lak je naprosto dostatečný.
No, už jsem se dříve vyjádřil, co si o laku myslím. Na stěnu hezký, ale jinak na dvě věci. Na střílení to moc příjemné není a když už máš pažbu z dobrého dřeva a nemusíš nic zakrývat, nač se jeho příjemných vlastností zbavovat?
Na začištění dřeva s povrchovkou, která "dýchá" se neboj použít ve finále 400 - 600 nebo i jemnější. Strukturu dřeva to vytáhne lépe.
Koukám na ty další příspěvky. Doporučujou ti lak a poměrně hrubý šmirgl. Tak se omlouvám, jestli jsem byl ve svém doporučení mimo. Z kontextu tvých dotazů jsem spíš očekával, že chceš dřevo napustit "směsí oleje a vosku". Jestli to ale chceš lakovat, tak dřevo "postavíš" i ředidlem k příslušného laku a nemusíš čekat. Smirek do 240 pod lak je naprosto dostatečný.
No, už jsem se dříve vyjádřil, co si o laku myslím. Na stěnu hezký, ale jinak na dvě věci. Na střílení to moc příjemné není a když už máš pažbu z dobrého dřeva a nemusíš nic zakrývat, nač se jeho příjemných vlastností zbavovat?
Na začištění dřeva s povrchovkou, která "dýchá" se neboj použít ve finále 400 - 600 nebo i jemnější. Strukturu dřeva to vytáhne lépe.
?
Ne ne, já to nejdřív napustím olejem a na to na konec včelí vosk. Žádnej lak, to je podle mě taky dost na nic. Máme ho na brokovnici a je to humus 

Cogito ergo armatus sum.
?
Ano, kolega happymoos to udělátko popsal dobře. Dělá se to tím zmrdem, přesně tak.....
Zmrd=mikrobruska, nejznámější, nejlepší jsou brusky značky DREMEL (používají se třeba i na gravírování)
Zmrd=mikrobruska, nejznámější, nejlepší jsou brusky značky DREMEL (používají se třeba i na gravírování)
Cogito ergo armatus sum.
Tady
Třeba tady ji mají:
http://www.naradi-skaloud.cz/cs/eshop/m ... 0130300jc/
Já sám mál taky, ale né dremel, já mám jen obyč od EINHELLu
http://www.naradi-skaloud.cz/cs/eshop/m ... 0130300jc/
Já sám mál taky, ale né dremel, já mám jen obyč od EINHELLu
Cogito ergo armatus sum.
Na CNC fréze, to se mu to dělá.
Jinak pažba pěkně udělaná, ale za ty "ozdobné" motivy na předpažbí bych zabíjel.

Jinak pažba pěkně udělaná, ale za ty "ozdobné" motivy na předpažbí bych zabíjel.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Jeste bych mel dotaz, uvazuju nadtim, jak udelat lepenou pazbu z preklizky. A aby byly jednotlive vrstvy jinak barevne, da se nejak docilit obarveni, no spis napusteni preklizky, tak aby se barva nacucala do struktury dreva? Ze by se jednotlive vrstvy slepily a potom se vyrobila pazba. Nebo mne napada jeste jiny zpusob, a to vyriznout jednotlive vrstvy pazby v temer pozadovanem tvaru, stahnout to treba svorkami nebo srouby, obrousit, rozlozit na jednotlive vrstvy a natrit a pak slepit a jen trosku dobrousit. Nebo znate nejaky lepsi zpusob? A jake barvy pouzit? Obrabeni dreva neni zrovna moje parketa. Diky za odpoved
P.S.: Pazba moc pekna
P.S.: Pazba moc pekna

Překližku jako takovou sice namoříš-ale jen vrchní a spodní vrstvu-ty zbývající jsou nasátý lepidlem a to nepromoříš.Co já vím tak se to dělá tak že si slepíš několik slabých vrstev dřeva které jsou už předem namořené,no a potom stím dále pracuješ.Může se ještě mezi vlepit dýha 

QB78 DEluxe .177,optika Nikko Stirling 3-9x40AO - Mountmaster-derringer Rex L 3",Slavia 631 .177
Tak první
Tak dnes jsem již dobrousil pažbu (800smirek je už pěkně jemný) a cca před 3 hodinama jsem ji natřel olejem (štětcem). Byl jsem se na to dívat a vypadá to moc pěkně
Ještě zítra dám vosk, nechám zaschnout a vyleštím. Zde si ale nejsem jist, co je lepší nějakej hadr, nebo kartáč na boty (čistej!!)?

Cogito ergo armatus sum.