Chlapy,potřebuju trochu poradit...Mám na BSA lightning XL puškohled Optisan Viper 10x44..
Nastřeloval jsem na nejbližší možnou vzdálenost 10m.V sedě za stolem s oporou o loket.Soustřel se mi vešel pod kačku a to se mi zdálo ok..Posunul jsem se na 20m...dotáhnul jsem základnu montáže,čelisti ok montáže a přitáhnul jsem i šrouby kolem tubusu..Celej soustřel se mi rozsypal po celým terči..
Vrátil jsem se na deset metrů a povolil trochu upnutí kolem tubusu,páč jsem si myslel,že jsem tím ten soustřel rozhodil...Jenže to na deset metrů lítalo nekontrolovatelně jak předtím na dvacet..
Docela mě to vzalo náladu,tak jsem vzal pušku a šel preventivně dotáhnout všechny šrouby na pušce..Docela mě překvapilo,že šrouby,co drží železo v pažbě byly tak povolený,div nevypadly..
Je možný,že ten špatnej soustřel má na svědomí právě chatrný uchycení v pažbě?
Nebo kde může být problém?
Edit:Dneska jsem to zkusil znova nastřelit na desítku a vcelku se dařilo,až na pár úletů..Ale ze začátku to chvíli cestovalo..Po střelbě jsem zase dotáhnul šrouby v předpažbí a zdálo se mě,že jsou mírně povolený,ale to už může bejt paranoia..Nerad bych je serval

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill