HATSAN AT44 PCP

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 24 zář 2009 21:30

Jo, tak to je jasné.. :wink:

Mám však problém s nastřelením Hatsana - možní někdo poradí.
V podstatě nejde pořádně nastřelit (dělal jsem to na 15m vsedě s oporou), každá rána jde jinam, až na drobné vyjímky.
Rozptyl (mimo těch vyjímek), je 3-6 cm, podle nálady.
Když opominu vlastní neschopnost a relativně nekvalitní optiku adiabolky
Gamo Pro Match, tak přece nemůžu být tak "levej"..

Mám ale teorii, taloženou na vlastním pozorování.
Podle mě za to možná může ten desetiranný zásobník.
Jde o to, že otvor pro diabolku, má průměr 4.8 - .9mm, oproti diabolce, která má 4.5mm měřeno "šuplerou". Už od pohledu je vidět, že se v "Komoře" zásobníku může diabolka mírně vyosit.
Při zasouvání do hlavně, se trn oře o dno šikmo uložené diabolky a ta se částěčně vzpříčí a následně deformuje, asi o kraj vstupu do hlavně.
Už při nabíjení zpravidla vím, která rána půjde bůh ví kam.

Je to cítit na páce - zadrhne a je potřeba větší, či menší síly (při které dohází asi k té deformaci), při jejím zasunutí do hlavně.
Když jde zasunou lehce, tak to střílí dobře, v rámci chyb způsobených vlastní "gramlavostí"..

Může mě někdo poradit co s tím, popřípadě jiné nápady, či teorie ??
Díky..

P.S:
Rady typu " kup si něco jiného - pořádného ", si můžete odpustit.. :?

vendous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vendous » 24 zář 2009 21:42

Obrať se přímo na bhurta, už to také řešil a tuším že úspěšně.
Venca a Zuzka (Zuzule :D )
cevera

Příspěvek od cevera » 24 zář 2009 22:02

VSCharlie:Já jsem v KOZAPU UH.Brod kupoval v květnu vzduchovku a v srpnu jsem jim posílal mail na nacenění větrovky a odpověděli mi na něj.Tak nevím?Zkus jím poslat mail a uvidíš.
CZ 200s Colour .177 / NS Targetmaster 6-24x50
CZ75 SP-01 9mm Luger,Glock 19,Glock 27
Sa 58,Suhl 150
Martin77

Příspěvek od Martin77 » 25 zář 2009 08:46

Hlavný problém je v strelive(Gamo Pro Match). Skús diabolky JSB EXACT alebo niektoré iné od JSB a rozptyl by sa mal podstatne zmenšit.
bhurt

Příspěvek od bhurt » 25 zář 2009 09:55

Už dlouho se chystám napsat řešení tohoto problému. Na hlavní závadu mě navedl Kubajzz, tak jsem se pustil do řešení. V podstatě jsem vycházel z postupu, který mi popsal Milan123, pouze jsem musel zajít trochu dál. Takže hlavní problém je v zásobníku, který má špatné časování, to znamená že diabolka je stranově posunuta oproti hlavni, u 5 ks zásobníků, které jsem měl se tato závada vyskytovala ve větší či menší míře. A smůla je ta, že nejde upravit jednoduše rohatku, protože zuby jsou menší, tzn. že nejde ubrat materiál. Další problém je v tom, že otvor v hlavni pro přívod vzduchu nemá sražené hrany, což sice neřeší žádný výrobce, protože při správném náběhu diabolky ji neořízne, avšak v kombinaci se špatným časováním to deformaci diabolky ještě zvětší. U ráže 4,5 mm jsem to vyřešil tak, že otvory v zásobníku jsem vystružil na průměr 5 mm a náběh do hlavně jsem dost rozšířil kuželovým výstružníkem. Když jsem měl sundanou hlaveň tak jsem samozřejmě srazil hrany na přepouštěcím otvoru a srazil náběh od nábojové komory na drážky. Nakonec jsem víceméně pro jistotu zarovnal i ústí hlavně. V současné době to jednomu střelci, který umí střílet líp než já, lítá jednou dírou.
Edit
Ještě jsem zapoměl, že mosazný podavač diabolek je ukončen poměrně ostře, tak jsem jeho konec opiloval do zaobleného kužele, aby nabíhal na střed diabolky.
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 25 zář 2009 10:21

Jo, ta to "časování" zásobníku jsem taky myslel, ale doufal jsem, že to nebude tak horké, protože se to nedá odstranit. :cry:
Musel by se udělat úplně nový, přesně ozuby a otvory a to vyžaduje rozsáhlé strojní vybavení.
Možná by se toho, až se Htsan trochu více rozšíří, mohl někdo šikovný, se strojním vybavením, ujmout.
Já nemám vybavení ani na ty úpravy. :oops:

Možná by stačilo lehce vybrousit náběh do hlavně kuželovou bruskou, tu mám..
Myslím opravdu lehce, kuželový náběh tak 1-2mm.
bhurt

Příspěvek od bhurt » 25 zář 2009 10:25

Rozhodně ne kuželovou bruskou, tohle se musí dělat ručně a opatrně. Může to pomoct, pokud narazíš na zásobník, který nemá odchylku tak velikou.
gandik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gandik » 25 zář 2009 19:45

Zdravím

Nedávno jsem zase s kamarády zabředl do debaty o větrovce a plnění co2. a i když tuším jaký by byl výsledek chtěl bych si to ještě od někoho potvrdit.

Tedy ZKOUSEL někdo naládovat hatsana at44 či jinou větrovku co2 ? prosím ale žádné teorie těch už v jiných fórech proběhlo dost. zajímá mě pouze reálné zkušenosti člověka který to opravdu zkoušel
Samson

Příspěvek od Samson » 25 zář 2009 20:05

Lidi ja vas nechapu, to nemate co na praci, ze vymyslite hovadiny? Jedni se snazi plnit CO2 vzduchovky vzduchem a druzi zase vetrovky COckem. Proc si rovnou nekoupite flintu na to medium na ktere to chcete predelavat?
bhurt

Příspěvek od bhurt » 25 zář 2009 20:25

2gandík
málokdy napíšu, že je něco hovadina, ale tady to skutečně je. Abych trochu osvětlil. Větrovka je nastavená na vzduch o napouštěcím tlaku 200 barů, což CO2 nemá. Jinak by samozřejmě větrovka na CO2 šla předělat, což je však, jak uznáš, hovadina. Dokonce by šla upravit tak, aby fungovala jak na vzduch tak i na CO2, ale nevidím pro to jediný rozumný důvod.
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 25 zář 2009 21:02

Jen doplním k Hatsanovi..
Našel jsem celkem slušný obrázek rozebraného Hatsana AT44.
Možná se to někomu bude hodit.
Odkaz viz níže.
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/Hatsan_ ... zborka.JPG
Tam, kde je šipka, ve vnitřní části hlavně udělat kuželovou technickou frézou zahloubení - náběh, pod úhlem cca 30° - 45°.
Na té fotce to není vidět, ale je tam schodek mezi hlavní a vnějším pláštěm, o který diabolky zadrhávají..
gandik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gandik » 25 zář 2009 22:48

bhurt píše:2gandík
málokdy napíšu, že je něco hovadina, ale tady to skutečně je. Abych trochu osvětlil. Větrovka je nastavená na vzduch o napouštěcím tlaku 200 barů, což CO2 nemá. Jinak by samozřejmě větrovka na CO2 šla předělat, což je však, jak uznáš, hovadina. Dokonce by šla upravit tak, aby fungovala jak na vzduch tak i na CO2, ale nevidím pro to jediný rozumný důvod.
dik za tvuj nazor ale jak uz sem psal nahore, flamovat na toto tema muzete v jinym topicu.
chtel bych vedet jestli to nekdo SKOUSEL
kamarad co ma hatsana at 44 mi totiz tvrdi ze to funguje bez[problemu -samo slabsi nez vzduch ale stejny treba jako qb 78. ja sem si do ted myslel taky ze to je blbost a proto sem napsal ten dotaz o par radku vejs abych si to overil z jineho zdroje

opakuji prosim - odpovidejte jen ti co jste to opravdu skouseli..
bhurt

Příspěvek od bhurt » 25 zář 2009 23:17

Gandík napsal:
dik za tvuj nazor ale jak uz sem psal nahore, flamovat na toto tema muzete v jinym topicu.
chtel bych vedet jestli to nekdo SKOUSEL....

Tohle je téma o Hatsanovi AT44 a nějaké flamování pochází pouze od tebe. Tady není potřeba rozvíjet nějaké teorie nebo zkoušet nesmysly, tady je potřeba znát fyzikální chemii a konstrukci zbraní
gandik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gandik » 25 zář 2009 23:46

nesmysl to neni vetrovky co jedou na oboje jsou, napriklad benjamin discovery nebo jak se presne jmenuje.

kdybys poradne cetl co jsem napsal , ze tomu neverim ale kamarad ma neupraveneho hatsana at44 [proto to pisi sem] a tvrdi mi ze to jde v pohode.

takze te potreti prosim,pokud jsi to s hatsanem neskousel nebo skusit nechces tak vystrachej topic ve kterym je to uz rozebrany asi na 3 stranky ,nekde sem ho tu videl a muzes o svych vypoctech a spekulacich pokracovat tam. ja si zde jen ci potvrdit co mi kamos tvrdi, nebojestli to je jen nahoda ..
neni to vseobecny dotaz na vetrovky ale konkretne na hatsana at44

dik
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 26 zář 2009 00:08

Nechápu proč se na to ptáš, když máš kámoše, co to tak běžně dělá...
Tak se za ním stav, ať ti to předvede, vystřílej jednu kartuš, a pak nám tady můžeš napsat, jak to dopadlo.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Odpovědět