No

jak tady sleduju tudle diskuzi, mám rozporuplné pocity. Když jsem si vybíral z čeho budu střílet, tak mě Gamo CFX docela zaujalo - chtěl jsem původně něco s pevnou hlavní a pákou dole.
Na netu jsem našel docela podrobnou recenzi na CFX na pyramidair.com, a musím říct že tam tuhle vzduchovku docela pochválili. Přitom se netajili s tím, že o vzduchovky GAMO vidí někde pod čarou, ale tenhle model byl hodnocený jako velké překvapení - jako něco co ani nevypadá jako od Gama. cituji: "The CF-X is the most refined powerplant Gamo has yet fielded."
Recenzent ale měl i s optikou Leapers 3-12 dost práce CFX přinutit, aby střílela přesně, s těžkýma diabolkama měl na 27 metrů rozptyl 6,5 až 9 cm, když přešel na lehké střelivo, stáhl to na 3,8 cm, což pořád není nic moc, a teprve když střílel s flintou položenou přímo na pytli s pískem (bez ruky pod flintou), tak se dostal na 2,4 cm (nejlepší výsledek). To je na 27 metrů rozptyl nejhorší 9 cm a nejlepší 2,4 cm, a to od profíka který se vzduchovkám věnuje furt a snaží se z každé vyždímat to nejlepší. A to je ještě třeba dodat, že to byla originálka s úsťovkou 305 m/s.
Takže když Chestr napsal, že s 2/3 výkonem střílí na 20 metrů s rozptylem 1 cm, a to za silného větru, tak se mi to moc nezdá. I když statistika je mocná čarodějka a když se stříli dost dlouho, tak se může podařit i nepravděpodobný výsledek. Jenže o tom to je - jestli ta flinta slušný výsledek nastřelí vždycky, nebo je třeba střílet hodinu než se podaří jeden terčík pro diváky.
Já jsem se nakonec Gamu vyhnul (mám CO2 opakovačku Umarex 850 AirMagnum - ta je fajn), o CFX myslím, že je asi nejlepší co se tady od Gama dá koupit a asi si nezaslouží být v jednom pytli s ostatníma gamovkama, ale ty nástřely beru s veeeeeeelkou rezervou.