FX AIRGUNS Typhoon T12

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Apevia
Kontaktovat uživatele:
Dělo

Příspěvek od Apevia » 14 úno 2009 12:03

Tak tam alespoň prskni pořádnou optiku ať to nevypadá tak blbě :lol: :wink:

Cogito ergo armatus sum.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 14 úno 2009 12:13

Radawar : Ne, na to se neda divat. Pri prvnim mrknuti "To " vypada " ako lahky gulomet ". Ten sroubek - vrut v Opletalce stoji cca stovku. Jestli chces, tak Ti ho i s vrtakem 4,5mm koupim na vlastni naklady, dam vse do bublinkove obalky a poslu smerem na Brno . :). Adresu prosim do SZ. :)
drát

Příspěvek od drát » 14 úno 2009 12:31

Já bych to takhle nechal, vypadá to jak ZB 26 bez zásobníku. :D
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
sportovec

Příspěvek od sportovec » 14 úno 2009 12:50

Drat : to je vyborny video, uprimne jsem se zasmal. Toho ohnutyho osla - Harrisky co behaji, bych tedy delat nechtel :))
Radawar

Příspěvek od Radawar » 14 úno 2009 14:10

Sportovče, díky za nabídku, vážím si toho. Ale o urgentní vyřešení věci fakt nejde.

Shrnul bych to: Výsledek je hrozný, na tom se shodneme úplně všichni, dokonce i já s Alexxxem a panem Suchomelem, k čemuž nám v krásném a dokonale ladícím akordu přizvukuješ spolu s celým sborem zde přítomných. Tak to má být, protože je to všechno pravda. V pořádku.

Jenže já to zatím řešit nechci. Nejraději střílím pro zábavu do hloupostí (což mi mnohdy vyčítáš), zpravidla bez opory. Pak v rodinném kruhu na terč opět ve stoje bez opory. Nejde mi to, ale baví mne to, proto to dělám. Tím pádem tohle berličkové vybavení bude na pušce instalováno jen zřídka.

Proto zatím nechci přistoupit na Tvoji nabídku (za kterou znovu děkuji), ani na názor pana Suchomela. Upozornil mne, že vyhazuji zbytečné peníze, ale je se mnou těžké pořízení. Vše si chci zkusit sám.

Jedinou věcí, která mne zřejmě oprávněně může znepokojovat, je přenos pohybu, respektive tlaku na hlaveň. Jde jen o to, co vyjde hůř - tohle, či posunutí upevnění o tolik dál směrem od konce hlavně? To druhé si všichni dokážeme vypočítat. Jde o vliv poměru páky mezi střelcem a cílem nějak vzdáleným. Jinými slovy - co se stane třeba ve vzdálenosti 60 metrů při pohybu pažbou o 0,1 mm. V téhle věci jsem při suchých pokusech velmi spokojen. Puška je výborně stabilní, vyhovuje plně a bez výhrad.
Ale ten průhyb hlavně bych chtěl před případnou změnou rozhodnutí ještě ověřit. Neber to jako urážku (a o totéž prosím pana Suchomela, který mne varuje naprosto stejně), moc velkou váhu tomu nedávám. Zatím. Hlaveň je pružná, to ano. Kartuš se jeví velmi tuhá a při dvoubodovém spojení s hlavní tvoří jakousi pofiderní torzní skříň, jejíž součástí je puškohled. Ideální to není, vůbec to netvrdím. Jestli zjistím významný nelad, což se možná stane, zjednám okamžitou nápravu. To není problém, zdroj veškerého příslušenství, nástroje i vrták mám. Dokonce v modelářském nářadí najdu i přípravek pro přesné vycentrování.

Nehádám se, nejsem vlastně ani v opozici, ale chci si to zkusit navzdory všemu. Jen tak, pro sebe. Nemůžu jinak, omluvte mne prosím ve spolek. Není to kapric ve smyslu, že když jsem už něco koupil, tak to budu až do krve obhajovat. Nikoli, opravdu jsem si všeho zde zmíněného vědom. Jen mi dejte čas. Jaro už skoro klepe na dveře.
FX Airguns Typhoon T12 4,5; Sunclear Vector Optics Counterpunch 6-25x56 FFP
sportovec

Příspěvek od sportovec » 14 úno 2009 15:14

Radawar : na intetnetovych forech a podobnych skvarech at si kazdy mysli a pise co chce. Dulezity je, ze jsi spokojen se svoji zbrani, jejimi doplnky a svym streleckym vykonem, coz evidentne jsi a proto Ti muzou mnozi, Tvuj stav jen zavidet. :).
Radawar

Příspěvek od Radawar » 14 úno 2009 22:11

Sportovče, já to řeknu asi takhle.... mám dost OPRAVDOVÝCH starostí v životě i v práci. Tohle je jedním z mých koníčků, které mám právě pro spokojenost a relax. A pokud jsem s něčím nespokojený, tak jen jaksi s radostí. Neumím-li dost dobře střílet ve stoje bez opory - je to legrační výzva. Vznikla-li mi vlastní vinou paskvilní kombinace po osazení bipodem... no a? Uvidíme, pořešíme... Ono to vlastně tak hrozné není, když se na věc podívám s láskou. Je teď moje Ingeborg snad jen trochu nezvyklá, že?

Nevím, jestli si pamatuješ, jaké to je, když si člověk koupí svoji první zbraň, model letadla, auto, rybářský prut.... Úplně vlastní... Já jsem to udělal znovu po možná dvaceti letech, takže se skoro tak cítím a užívám si to. Snad mi rozumíš. Proto mi veškeré upjaté názory a rádoby opravdové problémy přijdou dost srandovní.

Tak dobrou noc.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 15 úno 2009 12:14

Rozumim Ti zcela. Mas SZ.
Radawar

Příspěvek od Radawar » 05 dub 2009 21:39

Tak... Po zimních střelbách z volné ruky se konečně dá bez následků lehnout na zem. Tudíž jsem také zalehnul. Za půl roku zase jednou střelba do terče.

Po čtyřech změnách (Harrisky, podpora hlavně, kompenzátor, pokusný nástřik krabičky diabolek silikonovým olejem) hned z voleje a bez zásahů do optiky to napoprvé s bočním větrem a ihned po nastěhování na třicetimetrové střeliště nedopadlo moc dobře (prvních 8 ran, JSB 4,52):

Obrázek

Po vydýchání lepší (druhých 8 ran, JSB 4,52):
Obrázek

Po namátkové výškové korekci (třetích 8 ran, JSB 4,52)
Obrázek

No a pro pořádek (po nějakých cukrech a politicích na 40 metrů...) jsem vystřílel posledních sedm ran znovu na těch třicet metrů, tentokrát opravdu hodně narychlo už za šera a s KP POWER:

Obrázek

Vzhledem k uvedenému je to možná nejlepší výsledek. Takže konečně zakleknout do bloků pořádně uklidnit stařecký třas. Ono to zase půjde.

A takové malé přiznání na závěr: Poprvé v životě jsem si přišpendlil online terč. Samozřejmě - až po řádném vyladění. Nástřel - desítka, první terč - desítka, druhý - desítka, třetí - desítka, čtvrtý - desítka, pátý - desítka (už jsem si říkal, co na tom všichni mají), šestý - .... sotva přiznatelná pětka. Chtěl bych věřit, že to bylo diabolkou, ale typuji spíše na pýchu. Dostřílel jsem to na dvě devítky a dvě osmičky. Kdepak, tohle není nic pro mne. Chce to více pokory.

Ale hlavní je, že už máme konečně pěknější počasí.
Radawar

Příspěvek od Radawar » 07 čer 2009 23:29

Kvíz... hledej tři rozdíly oproti předchozím fotkám...

Obrázek

A ještě s novou kamarádkou (o té později a jinde, zatím jen nastíním, že je po čertech povedená).

Obrázek

Omlouvám se za kvalitu fotografií, ale zapadalo sluníčko, proto ta zaniklá kresba dřeva a divný nádech.

Prostě jsem ten vzhled s chňapkou na bandasce nakonec opravdu nemohl přežít. Funkčně to bylo naprosto bez závad. Teď chňapku užívá syn Michal na Typhoonu synthetic (kdyby někdo chtěl jeho QB57... už z ní fakt nestřílí).
Nakonec jsem nevyužil nabídky kolegy Sportovce (znovu upřímně děkuji), nýbrž jsem strávil pěkný večer zadlabáním originál Harris závěsu. A to bylo docela peklo. Proč ty pažby nedělají z lípy???
drát

Příspěvek od drát » 07 čer 2009 23:43

A do třetice, kompenzátor z produkce Aeronu jestli se nepletu.
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
sportovec

Příspěvek od sportovec » 08 čer 2009 06:26

Gratuluji k dalšímu přírůstku. Je vidět, že FX je Tvůj šálek kávy :) . Ne, já to chápu, koupíš flintu přímo v domovském Brně s plným servisem, Michal S. je v pohodě - tomu rozumím.
Instalace šroubku by Ti trvala cca 1min. Zádlab do ořechu je zase pracnější ale profesnější zážitek. Taky si to víc člověk prožije a o to má pak lepší pocit. Vlastně všechno děláme pro dobrý pocit ... Zdravím do Brna :wink:
Tobbi

Příspěvek od Tobbi » 08 čer 2009 06:26

A do třetice 60 cm hlaveň Lothar Walther o průmněru 16 mm :lol: Vypadá opravdu dobře! Trochu jsem se šťoural kámošoj ve Whispru, a taky jsem mu navrhl výmněnu hlavně , ale zatím se nerozmyslel. Jak se ti střílí s tou plastovou? Je to snad nejlehčí PCP v týhle třídě a výkonu. Když máš teď vpředu místo, tak by tam nebyl špatnej nastavec kartuše.
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Radawar

Příspěvek od Radawar » 08 čer 2009 07:41

Ahoj chlapi. Tak kvíz jste vyřešili komplet :-).

Sportovče, i já Tě zdravím. Tak, jak jsi to napsal, je to prostě celé pravda. Nemůžu si na cokoli stěžovat, pan Suchomel se mnou ladil i samotné předání flinty (aby ji měl kluk na víkend) skoro do tří v noci... Není moc co dodat. Snad jen zdůrazním - ten pocit, pro který tyhle věci děláme. To je ono. Kdyžtak založím vlákénko a potěším tě grafem (celým!!!) konzistence. No a nějakými detaily.

Tobbi, musím (nerad, protože plastu fakt nefandím) objektivně přiznat, že se Typhoon hodně dobře drží. Líp, než moje Ingeborg. To se nedá nic dělat, nebudu lhát. Skutečně nic neváží (2,2 kg), čili je to zbraň vhodná hlavně k pobíhání po okolí. V kufru jakoby nebyla.
Jo a nástavec kartuše nechci. Má to tak pan Suchomel u své flinty (Cutlas Synthetic) a nelíbí se mi to. Zase ta moje deformace... Praktické by to bylo, ale když teď mám konečně flintu s efektní hlavní...
Tobbi

Příspěvek od Tobbi » 08 čer 2009 08:40

Ale to je minimálně jeden zasobník na plný výkon na víc..., vím co říkám, mám to vyskoušený! Myslím, že na hlaveň by to vliv nemnělo?! Ta hlavěň je pořádnej kousek materialu, mněl jsem v ruce toho tuněnýho Cutlase a oproti tomu mímu standartnímu je ten nárust vahy docela znát.
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Odpovědět