Tak... Po zimních střelbách z volné ruky se konečně dá bez následků lehnout na zem. Tudíž jsem také zalehnul. Za půl roku zase jednou střelba do terče.
Po čtyřech změnách (Harrisky, podpora hlavně, kompenzátor, pokusný nástřik krabičky diabolek silikonovým olejem) hned z voleje a bez zásahů do optiky to napoprvé s bočním větrem a ihned po nastěhování na třicetimetrové střeliště nedopadlo moc dobře (prvních 8 ran, JSB 4,52):
Po vydýchání lepší (druhých 8 ran, JSB 4,52):
Po namátkové výškové korekci (třetích 8 ran, JSB 4,52)
No a pro pořádek (po nějakých cukrech a politicích na 40 metrů...) jsem vystřílel posledních sedm ran znovu na těch třicet metrů, tentokrát opravdu hodně narychlo už za šera a s KP POWER:
Vzhledem k uvedenému je to možná nejlepší výsledek. Takže konečně zakleknout do bloků pořádně uklidnit stařecký třas. Ono to zase půjde.
A takové malé přiznání na závěr: Poprvé v životě jsem si přišpendlil online terč. Samozřejmě - až po řádném vyladění. Nástřel - desítka, první terč - desítka, druhý - desítka, třetí - desítka, čtvrtý - desítka, pátý - desítka (už jsem si říkal, co na tom všichni mají), šestý - .... sotva přiznatelná pětka. Chtěl bych věřit, že to bylo diabolkou, ale typuji spíše na pýchu. Dostřílel jsem to na dvě devítky a dvě osmičky. Kdepak, tohle není nic pro mne. Chce to více pokory.
Ale hlavní je, že už máme konečně pěknější počasí.