Flobertka

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
greywolf
Re: Flobertka

Příspěvek od greywolf » 21 kvě 2012 20:19

to kucera:Myslím,že se Ti do ruky dostal další flobertkový klon se kterýma se v poslední době roztrhnul ňák pytel..Zkus se pořádně podívat na označení...Výše nahoře je flobertka z Holic pod zkratkou KM22...a k Tobě doputoval klon z malorážky ZKM 451,což je původně výrobek z Uherského Brodu..
Dle mých informací byly vyrobeny pro SR trh,ale nějaké množství se nejspíš zachytí i v ČR...
Jestli můžeš,přidej nějakou fotku na porovnání.Obě zbraně jsou si dost podobné...Ehmm,teda jestli nejsou úplně stejné.. :shock: ..Na vlastní oči se přesvědčím možná ve čtvrtek :roll:

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
CzechJoker

Příspěvek od CzechJoker » 21 kvě 2012 20:32

Nejsou žádné zoufalé situace, jsou jen zoufalí lidé.
greywolf

Příspěvek od greywolf » 21 kvě 2012 20:50

Už jsem ji na Merkurii objevil taky...Takže jsou tady zcela jasně dvě staronové zbraně..bývalé malorážky.A jelikož trh momentálně poptává dlouhé flobertky,tak obchodníci zareagovali..Jen mi není jasné,proč sem české výrobky míří oklikou přes SR :?: ...
Tak teď kterou? :roll:
Tady se nejspíš vyplatí chvíli počkat na objektivní recenzi,až opadne euforie...
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 22 kvě 2012 08:47

Ty /objektivní/ recenze už taky známe...
mirovk

Příspěvek od mirovk » 22 kvě 2012 09:22

Kavy píše:Že jsi tam nenacpal střely z těch polských diabolek ? :lol:
Lepší střely jsou JSB Monster,škoda že tolik práce s takovým drobečkem přijde vniveč už fugou v komorách.
nie ,tie strely su moja vlastna vyroba,do starej kokily co som si dakedy robil na perkus som dodatocne dovrtal 4,1mm
komoru.
alfa 461
kentucky .45 perkus.
kentucky .45 kresadlo pi.
Kavy

Příspěvek od Kavy » 24 kvě 2012 22:01

Rád bych se podělil o zkušenosti s vysypáváním "špičatých" flobertů.
Jedná se o Alfu 641 r.v.2008 Detaily zde: http://forum.gunshop.cz/flobertka-t8941-1305.html
Rozměry komor jsem měřil: http://forum.gunshop.cz/flobertka-t8941-1335.html
Jak jsem psal,z floberty 620-r.v.99 je nadlidský výkon dostat ven vystřelené "špičaté". A to i předem namazané patrony i po jedné s pomocí dřevěné tyčky.Vystřílené "kulaté" jdou ven jedním prstem.

Alfa 641-2008,úmyslně jsem střídal munici a během střelby samozřejmě nečistil.
Nejdřív jsem dal dva válce "kulatých". Vysypat šli malíčkem.
Potom dva válce špičatých.Vysypat šli jedním prstem.
Další válec kulatých.Vysypat šli malíčkem.
Další válec špičatých.Vysypat šli jedním prstem.
Další válec kulatých.Vysypat šli malíčkem.
Další válec špiačatých.Nechtělo se jim,ale stále jedním prstem se je povedlo vysypat.
Došlo mi střelivo.

Z 08" jde všechno ven,z 99" jen kulaté.
Asi i tak malý rozdíl velikosti komor má tak zásadní vliv na ne-vysypávání patron.
kucera

Příspěvek od kucera » 26 kvě 2012 22:06

ahoj tak mám nastříleno jednu krabičku špičatých s flobert zkm 451 a přestnost je lepší nežli u těch kulatých ale jsou tam nějaké ulítlé zásahy tak asi vletí blbě do drážek jelikož komora je asi delší ale ty co dobře vyletěly tak na těch 20m skoro jedna dírka 6-8mm a do prkýnka se schovají tak 2-3 mm a ty co jsou nepřestný tak jdou na placato a i se odrážejí to ty kulatý neudělaly ani jedna , tak mi přijde že se v komoře pořádně nezoztáhnou a prsknou spátky pod patronkou pak je po vyhození taková očouzená ty přestný jsou při vyhození čistý měděný barvy jinak fotky ani nemusím přidávat je to klasická ZKM451-452 má jí Bukaco na bazoši a i tady na gunsu bazaru je focená jenom nemá pažbu ořech ale jen bukovou hezkou ale ořech to jistí už mám obědnáno u klinského ořechovou pokad jí chcete koupit zkuste Bukaco :D na Slovensku tady u nás je to tragédie, jinak jsem měl v pátek v ruce Spielberga byl černý z bukovou pažbou a na ZKM 451 flobert nemá šanci ani zpracováním tak ani velikostí a muška byla opravdu jako nakřivo jak tu už někdo dříve popisoval ale musím říct že i u mé zkm je ta muška nasazena malinko do leva a pak jdou zásahy do prava ale mám puškohled tak mi je to jedno ale na spilase se dát optika nedá tak je to k zlosti že je to mimo osu hlavně jsem rád
že jsem koupil uplně náhodou ZKM 451 flobert a jsem za to Bukačovy vděčný že jsem nevyhodil peníze z okna a že mě flobertka snad i přežije což se o špilasovy říci nedá je to jen muj suběktivní názor každý ho má jiný s pozdravem Roman Kučera. :D
Spring

FLOBERTKA PIŠTOĽ CZ 50/70

Příspěvek od Spring » 07 čer 2012 08:32

Pištoľ CZ 50/70 v prevedení voľne predajnej zbrane, upravenej na streľbu 6 ME flobert. Hlaveň zbrane má vývrt. Ide o použitú zbraň. Po druhej svetovej vojne Ministerstvo vnútra Československej republiky požiadalo Českú zbrojovku o vývoj novej pištole. Novú pištol vz 50 navrhli bratia Kratochvílovci a inšpirovali sa dizajnom pištole Walther PP, PPK. Volný predaj nad 18 rokov.

Technické parametre:
Kaliber: 6 mm ME-Flobert
Energia: do 7,5 J
Hmotnosť : 710 g
Dĺžka :167 mm
Dĺžka hlavne: 96 mm
typ streľby:jednotlivé manuálne nabíjanie
Obsah balenia:
pistoľ CZ 50/70
3x opaskové puzdro
1x podpažné puzdro
10ks adapter (nábojnica) pre 6ME Flobert
zásobník
protokol o novom kusovom overení zbraní

cena : 242,00€ afg sk
Přílohy
FLOBERTKA PIŠTOĽ CZ 50-70.jpg
Spielberg Brno , Alfa 661 , Colt 1911 A1 airsoft Bell - naozaj dokonalá replika za málo €. :-)
Beaver

Re: FLOBERTKA PIŠTOĽ CZ 50/70

Příspěvek od Beaver » 07 čer 2012 08:51

Spring píše: 10ks adapter (nábojnica) pre 6ME Flobert
To by mě zajímalo, jak tohle má fungovat...
Alfa 641
derringer

Příspěvek od derringer » 07 čer 2012 09:16

na každý výstřel musíš natáhnout závěr
Beaver

Příspěvek od Beaver » 07 čer 2012 09:58

Nic jinýho jsem nečekal, ale na to jsem se neptal. Mě zajímá ten adaptér.
Alfa 641
derringer

Příspěvek od derringer » 07 čer 2012 10:05

bude to udělaný podobně, jak to dělaj v německu, nová napevno spojená hlaveň s vývrtem flobertky a komorou dle té kartridže ve tvaru nábojnice 7,65

jenom mám dojem, že všechny zbraně od týhle firmy jsou u nás kat.A

viděl jsem jejich mosina a pro české kutily je to moc velké pokušení. na zkušebně to tudíž zařadili správně
babaGG

Příspěvek od babaGG » 07 čer 2012 11:35

Prostě strkáš flobert náboj do většího náboje.Při střelbě náboj vyhodíš závěrem ven a pak to hledaš v trávě pro další použití.Podle mého názoru nedotaženej paskvil. :( :(
Beaver

Příspěvek od Beaver » 07 čer 2012 11:55

derringer píše:jenom mám dojem, že všechny zbraně od týhle firmy jsou u nás kat.A

viděl jsem jejich mosina a pro české kutily je to moc velké pokušení. na zkušebně to tudíž zařadili správně
Po pravde tahle "ochrana" lidi pred lidma samotnyma je blbost. Z principu by clovek co nema ZP nemel byt schopny koupit si munici. Pokud je schopnej si tu munici koupit, potom si muze sehnat tuhle pistoli rovnou v adekvatni razi. Takze zarazovani do jakychkoliv skupin vyjma D je absolutni hovadina.

Ale jinak to asi teda uz chapu, flobert vlozim do vyfrezovane "komory" ve dne nabojnice a cely to pak naladuju do zasobniku. Je to celkem rozumny reseni jak zachovat ten mechanismus, ale osobne bych si to asi taky nekoupil, nejak nenachazim duvod, proc do takove prestavene pistole jit. Z hlediska vyrobce tomu naopak celkem rozumim - stare neprodejne pistole za par susnu se relativne levne predelaji na volne prodejne a se ziskem poslou do sveta.
Alfa 641
babaGG

Příspěvek od babaGG » 07 čer 2012 12:22

Taková flobertka poloautomat aspon 3palec hlaven ocelové konstrukce a precizně spracovaná se asi jen tak někomu nepovede :? Ani si nejsem jistej jestli by to vůbec náboj utáhnul.Třeba jo špička má kolem 40j to je dost. :wink:
Odpovědět