Field Target, Hunter Field Target a ?esk? sklopka

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
igi_79
Kontaktovat uživatele:
Re: Field target

Příspěvek od igi_79 » 15 lis 2011 23:32

JR píše: Důležitější je pro mě vyhrát sám nad sebou...
JR ale ved ty nechces vyhrat sam nad sebou ale chces sam seba klamat - sklopka na ktorej by bol referencny rozmer je priblizne taka ulava ako strielat z bipodu, alebo si rovno namerat tu vzdialenost laserovym dialkomerom...
Terce vobec nemusia mat killzony o presnych velkostiach - idealne by mali byt rozne od standartnych 15-25-40mm. V manuali ktory som tu uz spominal sa napriklad uvadza ze namiesto priemeru killzony sa zvykne pouzivat ako referencny rozmer poloha stredu killzony nad zakladnou - co je pri tovarenskych sklopkach 108mm, ale taktiez sa tam docitas ze tomuto lacnemu triku by mali stavitelia trati zabranit tak, ze zakladnu skryju...

JR, ako chces vyhrat sam nad sebou ked namiesto zvysovania svojich streleckych kvalit chces znizovat narocnost strelby ;-) ?

Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 15 lis 2011 23:35

milius píše:Chtělo by to pořádnej maraton a dát dohromady max. počet sklopek.Kdo má na starosti kartičky,tak by měl natisknout i dozadu,protože už 2x nestačily.
priste dve sklopky dovezu
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 15 lis 2011 23:39

JR píše:Tohle vypadá už zajímavějc. Já viděl jiný fotky. Bylo jich víc a neměl sem na mysli jen Slovensko.
Keďže sa súťaže robia po celom Slovensku nie je vždy možné strieľať len v takýchto podmienkach.
Ale ver že to nie je pre nás neznámy terén.

Pozri si napríklad kde strieľajú Maďari.
Proste to nie je len o strieľaní na lúke (kde ale dokáže strelca perfektne vycvičiť vietor).
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 15 lis 2011 23:45

vsak se hadete o nicem........ja osobne bych cistikrevne FT a HFT chtel zkusit, ale chodit i na skopku. Takze pokud by bylo FT jednou za mesic a ceska sklopka take...cili by si to stridalo po 14dnech tak by to byla parada. Nerikam ze se dostanu na kazdy zavod to asi ne protoze by me pritelkyne rozsapala :) ale minimalne 1 za mesic bych jel, pokud mozno stridave na HFT/FT a CS

Take by bylo mozna zajimavejsi jit v oba dva vikendove dny a teprve pak secist body a urcit viteze......nebo vic sklopek nebo redukce v nich....protoze ve trech bobech (93-90bodu) 11 lidi je dost :?

JR

Příspěvek od JR » 16 lis 2011 00:02

Já osobně si myslim, že určit vzdálenost podle osnovy je těžší, než natočit do ostra kolo paralaxy. Minimálně sou k tomu potřeba určitý znalosti a jejich pochopení, kdežto zaostřit dalekohled umí i 4 letý dítě. A zároveň se tim zvyšuje schopnost přesnějc změřit vzdálenost těm, který nemaj na FT specíál, nebo ho z nějakýho důodu nechtěj - pokud se jim bude chtít týhle metodě porozumět.

Je pravda, že při skutečnym lovu taky neznáš přesnej rozměr zvěře, jenže kulovnice má jinou balistiku a tam ta přesnost na centimetry bejt nemusí, počítá se tam s průměrem - pokud střílíš dejme tomu do 600 - 800m, to záleží na použitý ráži.
Ale u vzduchovek s jejich balistikou to přesný bejt musí. U nás fígl s podstavou nefunguje, jelikož máme každou sklopku jinou, killzóny též. Milius má dokonce sklopku mouchy, která má kz 9mm..

Myslim si, že náročnost střelby použitim týhle metody vůbec nesnižuju, zkus si změřit cíl mildotem (na desetiny milu) z nějaký míň stabilní polohy a jistě uznáš, že to zas tak jednoduchý nejni. Naopak si myslim, že měření vzdálenosti s kvalitnim FT puškohledem do 50m je tou jednodušší metodou z těchto dvou.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 16 lis 2011 00:10

2JR:
Dát tam 2x10cm proužek je pitomost, říkal jsem ti to už posledně. :wink:
To mi tam můžeš rovnou napsat vzdálenost a bude to to samé. Kromě toho 90% lidí stejně mildotem měřit neumí a ani měřit nebude, takže to stejně ulehčíš jenom těm co střílejí už tak dobře. A ty naše soutěže jsou dost lehké i tak.

Jinak, má to být imitace lovu, takže když potřebujete králíka k večeři, tak si taky nenecháte mluvit do toho v jaké máte střílet poloze nebo jestli klikat nebo točit paralaxou. Ale každopádně žádné referenční proužky na sobě králík nemá.

K přebírání cizích pravidel momentálně nevidím žádný důvod. Nejsme k tomu připravení ani technicky (rozměry kilzón - u nás máme od 9mm mouchy až po 6cm kolečko co se dává na +-60 metrů, vesměs všechno 40mm, kdo chce koupit 15 a 20mm, tak směle do toho) ani organizačně. V ofiko pravidlech pokud vím například je, že ti co staví dráhu se nesmí v žádném případě účastnit závodu. Nevím jak to dělají na Slovensku, ale nedovedu si představit, že by u nás všichni ti, co staví terče, pak jenom tak postávali a koukali na ostatní jak si užívají soutěž.
Dovedu si představit třeba nějaké ty vynucené polohy, ale na druhou stranu poslední závody byly o tom jakou polohu dovolí terén, všechny ty větve, tráva atd., takže se většina stanovišť střílí z vysokých poloh.
A tak nějak celkově je mi jedno jak to střílejí jinde. Ven se od nás nikdo nechystá, když nepočítám, že se furt domlouváme na tom výjezdu do Polska. Kdo chce přijet k nám, tak se musí přizpůsobit našim pravidlům, stejně jako my se přizpůsobíme, kdybychom někam náhodou jeli, nevidím v tom žádný problém.
Prostě při našich srazech a soutěžích používáme jinou filosofii (minimálně organizovaná dobrovolná outdoor akce, kde každý přispěje svým dílem ke společnému výsledku). A vzhledem k tomu kolik nás jezdí a jakým tempem přibývají další účastníci a podle ohlasů si myslím, že jsme strategii zvolili dobře.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
taiga33

Příspěvek od taiga33 » 16 lis 2011 00:15

Pro JR:...Je to dobra myslenka ale nakonec jsi to rekl sam....at kazdy strili tak jak sam uzna za nejvhodnejsi-na sklopky bych zadny teleso nedaval...jak by vypadala treba takova pani Pussylalova nebo Simpsonovic rodinka :lol:
Chtel bych si ale nekdy odnest nejakou trofej na pamatku.....Za draci lode jsme dostali takove vesilko s podpisy vsech pratel na pamatku...to jen motivace. Ale tuhle soutez bych asi nechal jak je....pro mne je to relax po praci jeziskovi vocicka-a to sakra dobrej....!!
Jsem jen zvedav na Kubajzuv koment-opravdu se tesim :lol:
Naposledy upravil(a) taiga33 dne 16 lis 2011 00:22, celkem upraveno 2 x.
taiga33

Příspěvek od taiga33 » 16 lis 2011 00:18

A sakra ....Kubajz mne predbehl :mrgreen:
milius

Příspěvek od milius » 16 lis 2011 00:26

No než takový věci bych řešil co teda,až nás bude jezdit 70?To je min. 50 aut.Umíte si to představit?Bude akce 3denní?Čím víc lidí znamená víc sklopek,aby se rozptýlili.Bude z toho malá válka?Bude se Sklopka trhat na skupiny?FT ve skupinách a velký sraz 4x do roka?
Pak už vidim ty dohady,že něco nefunguje,nepadá a co zlepšit. :)
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 16 lis 2011 00:43

Ještě to nemám spočítané, ale odhadem nás letos bylo víc než 100. Jenom jsem koukal na fotky a minule chybělo 20 lidí co bylo předminule, ale dalších 20 lidí je hned nahradilo... Loni to bylo celkem asi 70 lidí.
Pokud přijede 70 lidí najednou, tak problém nebude, pokud nebude brzo tma. Na momentálním místě žádný problém s parkováním není, tam vejde tak 80 aut + ještě příjezdové cesty.
Když bude ještě víc lidí (100), tak naopak budeme nuceni počet sklopek snížit (max. 40 jako v Polsku) jinak se to nestihne, ale to je hudba daleké budoucnosti.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
bimHObim

Příspěvek od bimHObim » 16 lis 2011 00:47

a to se mi prave libilo na te ceske sklopce, zadny ft, hft podle krecovitych pravidel. a jeste jeden velmi dobrej spruch "vsichni byli prvni, ale jen jeden vyhral" :D . to tu nekdo napsal.

ja byl na jeden ft (nebo hft) kouknout tady v nemecku. to byla prdel jak pri zmrtvychvstani. jeden prekrocil nakou lajnu. to bylo kravalu. se divim , ze nezavolali skoro policajty.

ja byl bohuzel jen na jednom srazu , uplne nadsenej. jeden strelec tam (z nevedomosti) strilel z nozicek, druhy ho na to az skoro u poslednich sklopek upozornil. no a? nikdo si u zadneho sudiho nestezoval.
vecer jsme papli u taboraku spekacky, vypili pivecko, pohadali na jake palivo litaji rakety do vesmiru a druhy den dali druhe kolo. perfekt.

dobrou :D
rené
HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
taiga33

Příspěvek od taiga33 » 16 lis 2011 00:52

milius píše:No než takový věci bych řešil co teda,až nás bude jezdit 70?To je min. 50 aut.Umíte si to představit?Bude akce 3denní?Čím víc lidí znamená víc sklopek,aby se rozptýlili.Bude z toho malá válka?Bude se Sklopka trhat na skupiny?FT ve skupinách a velký sraz 4x do roka?
Pak už vidim ty dohady,že něco nefunguje,nepadá a co zlepšit. :)
..To bych asi resil az na miste,ono to nebude zase az tak hrozne. Uz si lidi i zvykaji se zapisovat na seznam- s mnozsvim soutezicich se da tedy pocitat a taky se zlepsila bezpecnost pri soutezi.....taky diky mistu.Spis jsem se bal tech delobuchu a nahodnych houbaru a to skoncilo.Magori mezi nami nejsou :D ......snad
Naposledy upravil(a) taiga33 dne 17 lis 2011 00:44, celkem upraveno 1 x.
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 16 lis 2011 00:54

v tom by nemel byt problem myslim az na ty auta :? ale to se da take vyresit
meli by byt jasna pravidla nebo jeden(dva tri) organizatori...nebo o pravidlech a jejich jednotlivych bodech se tu da jednoduse hlasovat a nikdo se nemusi o nicem hadat

Udelat sraz kazdych 14 dni ANO - NE
Upravit killzony dle pravidel FT ANO - NE
Nerit cas ANO - NE
Predepsane pozice na stanovistich ANO - NE
atd......

nebo to muze byt jednou za 14 dni tak a za dalsich 14dni treba dle pravidel FT

je to jen napad tak me nekamenujte :)

JR

Příspěvek od JR » 16 lis 2011 01:06

No já si s tim teď dva dny hrál. Je pravda, že teoreticky je to triviální, pokud umíš počítat. Když ti na papír nakreslim osnovu a vyznačim ti terč, tak to je lehký. Ve skutečnosti se ti to ale pokud nemáš pušku na bipodu trochu kinklá, klepe a houpá. Ve větších vzdálenostech je rozdíl mezi 2 metry jen 1/10 milu - konkrétně 46 - 48 - 50 při 32x a 10cm terči. Tam už se chyba udělat dá.
U puškohledů s mag. 32 - 50x je podle mě měření paralaxou snazší, než osnovou. U menších zvětšení by to mohla bejt výhoda.
Nepočítal sem s tim, že se toho chytnou všichni, je mi jasný, že to většinu lidí nebude zajímat.
S tim, že sou závody "lehčí" souhlasim, asi by pomohly redukce a nějaký terče na otevřenym prostranství kvůli větru, jenže to na současnym místě pude těžko. Na druhou stranu to zas ztěžujou ty větvičky, na kterejch sem minule ztroskotal, takže sem se vrhnul na důkladnější průzkum balistiky a snad se to do příště zlepší.
JirkaF

Příspěvek od JirkaF » 16 lis 2011 01:07

Já se přikláním k tomu to nechat tak jak toje.A kdo chce tak si z toho může udělat sám HFT jako třeba Zipper a Termit co vim
Já tak dobrej nejsem,takže potřebuji víc času.Šáhnout na optiku.Mit možnost si vybrat polohu.Prostě si to dělat podle sebe.A tohle mi baví.Ta určitá svoboda .A určitě nejsem sám.
Nikdy není pozdě začít.
Jirka F. Písek
Odpovědět