2JR:
Dát tam 2x10cm proužek je pitomost, říkal jsem ti to už posledně.
To mi tam můžeš rovnou napsat vzdálenost a bude to to samé. Kromě toho 90% lidí stejně mildotem měřit neumí a ani měřit nebude, takže to stejně ulehčíš jenom těm co střílejí už tak dobře. A ty naše soutěže jsou dost lehké i tak.
Jinak, má to být imitace lovu, takže když potřebujete králíka k večeři, tak si taky nenecháte mluvit do toho v jaké máte střílet poloze nebo jestli klikat nebo točit paralaxou. Ale každopádně žádné referenční proužky na sobě králík nemá.
K přebírání cizích pravidel momentálně nevidím žádný důvod. Nejsme k tomu připravení ani technicky (rozměry kilzón - u nás máme od 9mm mouchy až po 6cm kolečko co se dává na +-60 metrů, vesměs všechno 40mm, kdo chce koupit 15 a 20mm, tak směle do toho) ani organizačně. V ofiko pravidlech pokud vím například je, že ti co staví dráhu se nesmí v žádném případě účastnit závodu. Nevím jak to dělají na Slovensku, ale nedovedu si představit, že by u nás všichni ti, co staví terče, pak jenom tak postávali a koukali na ostatní jak si užívají soutěž.
Dovedu si představit třeba nějaké ty vynucené polohy, ale na druhou stranu poslední závody byly o tom jakou polohu dovolí terén, všechny ty větve, tráva atd., takže se většina stanovišť střílí z vysokých poloh.
A tak nějak celkově je mi jedno jak to střílejí jinde. Ven se od nás nikdo nechystá, když nepočítám, že se furt domlouváme na tom výjezdu do Polska. Kdo chce přijet k nám, tak se musí přizpůsobit našim pravidlům, stejně jako my se přizpůsobíme, kdybychom někam náhodou jeli, nevidím v tom žádný problém.
Prostě při našich srazech a soutěžích používáme jinou filosofii (minimálně organizovaná dobrovolná outdoor akce, kde každý přispěje svým dílem ke společnému výsledku). A vzhledem k tomu kolik nás jezdí a jakým tempem přibývají další účastníci a podle ohlasů si myslím, že jsme strategii zvolili dobře.