Fórum GunShop.cz - zbraně, střelivo, optika

Diskuzní fórum o zbraních, střelivu,optice

Právě je 24 led 2018 06:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 217 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Dílnička v Praze
PříspěvekNapsal: 22 srp 2014 21:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 07 úno 2011 20:27
Příspěvky: 710
Bydliště: Schliersee (D) , Krnov :-))))
u techhle "chcipaku" nemusis nic davat do vodovahy. a o techto je taky rec. hlavni je aby se nekyval. u tehle 120ti kilovych soustruhu to je celkem jedno. sam ustavuji a skolim na 18ti tunovych cnc masinkach po celem svete. presto jsem si koupil toho "chcipaka" :D , jak soustruh tak frezku. od optimum. a maximalne spokojen. s tim , ze uz jsem vedel , co s tim chci delat a jak presne. kdyz ma clovek v tomto jasno tak potom nebude zklaman. ale za stroj, ktery stoji 30tisic, nemuzu cekat zadne velke zazraky. i kdyz na stotinku se da v pohode pracovat. kdyz se to umi :D a s dobrym naradim.
daji se namontovat taky sklenene meraky ale pro normalniho clovicka na techto strojich staci budik na posuvu.
presto bych si na zavity radeji poridil zavitniky. pokud mam treba jen maly sortiment zavitu. je to rychlejsi a presnejsi... a jednodussi

_________________
HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílnička v Praze
PříspěvekNapsal: 24 srp 2014 20:45 
Offline

Registrován: 10 črc 2009 15:16
Příspěvky: 290
Vodováha tvrdí, že povrch spárovky mám vodorovný, to jsem si zajistil. Mně šlo o to, zda přišroubovat nebo ne -- a ač se mi vůbec nechce vrtat, po tom, co mi napsal mikiki halt díry udělám a šrouby tam budou.

Tak teď jdu 10x měřit, abych to nevyvrtal blbě a nezkazil si spárovku, s jejímž doděláním přesně na míru mému rámu si pan truhlář dal tolik práce 8)

EDIT: asi. Vedle Jerome provozuje stolní soustruh na volno a chodí mu to, tak ještě chvíli počkám a promyslím si to.

Poslední dotaz: když mi teď soustruh leží na absolutně nerovné ploše, protože je na podlaze z bedny, v níž byl dodán, která je jednou stranou na transportním vozíčku a druhou se opírá o zem, takže nakloněná rovina -- nemůže mu to ublížit nějakým trvalým ohnutím lože, že ne?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílnička v Praze
PříspěvekNapsal: 07 bře 2015 18:40 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 08 zář 2006 08:57
Příspěvky: 2310
Bydliště: Praha (a Vysočina)
Tak jsem dnes rozchodil své první CNC, tak snad si už něco někdy taky vyrobím sám a nebudu otravoval okolí.
Zatím ale budu zkoušet jen do dřeva, uměl. hmot atd. a jen 2D - musím se ještě moc moc učit :(


Přílohy:
Wabeco.jpg
Wabeco.jpg [ 63.41 KiB | Zobrazeno 1112 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílnička v Praze
PříspěvekNapsal: 07 bře 2015 18:58 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 07 úno 2011 20:27
Příspěvky: 710
Bydliště: Schliersee (D) , Krnov :-))))
dalsi , co propadl cnc viru :D . s touto konstilaci si muzes klidne troufnout i na hlinik, zelezo s citem.
ale jestli chces pracovat s drevem, tak doporucuji tu masinku dat do kastliku anebo aspon odsavani. ten dreveny prach najdes i v protilehlem koute dilny.

_________________
HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílnička v Praze
PříspěvekNapsal: 07 bře 2015 19:10 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 08 zář 2006 08:57
Příspěvky: 2310
Bydliště: Praha (a Vysočina)
Jasně :lol: dřevo byla nadsázka - primárně je to na hliník/dural a vzhledem ke konstrukci lze trošku líznout i železo.
To byly prvotní požadavky při nákupu a pak předělávce.
Ale každý "hobík" který začíná většinou lítá chvíli v ext. polystyrenu, dřevě, balse atd.
Já budu chvíli frézovat jen vzduch, pak zapnu lux a uvidím :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílnička v Praze
PříspěvekNapsal: 03 kvě 2015 13:59 
Offline

Registrován: 01 říj 2007 20:11
Příspěvky: 3179
Bydliště: Jižní Čechy
Mám průser a potřebuju poradit.
Mám tenhle soustruh: http://www.salex-naradi.cz/kovoobrabeci ... -2811.html
A zrovna mi vyhořel vypínač (levej chod, vypnuto, pravej chod). Umíte někdo poradit kde bych ho sehnal?

_________________
Cogito ergo armatus sum.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílnička v Praze
PříspěvekNapsal: 03 kvě 2015 17:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 10 bře 2013 18:54
Příspěvky: 699
Bydliště: Sever Čech - Teplice
Sundej panel,koukni kolik ti do něj vede drátů a nebo nemáš od toho soustruhu pasport?
Musí tam bejt liniové schema a "skoro" každej elektrikář ti ztoho vyčte co potřebuje koupit a to sežene v elektro obchodě! :wink:

_________________
Výše dosaženého vzdělání,neznamená automaticky přirozenou inteligenci

Není lepší školy života, než moci zblízka a dlouhodobě sledovat blba ve vedoucí funkci.
Pak totiž jasně vidíte, jak se věci nemají dělat.


EFH - je VÍC jak nějaká Pražská Diabolka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílnička v Praze
PříspěvekNapsal: 03 kvě 2015 17:50 
Offline

Registrován: 01 říj 2007 20:11
Příspěvky: 3179
Bydliště: Jižní Čechy
Panel jsem sundal, ale na mě je tam už právě moc drátů (asi kvůli reostatu?). Podle fotky by se dalo něco poznat?

_________________
Cogito ergo armatus sum.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílnička v Praze
PříspěvekNapsal: 03 kvě 2015 18:06 
Offline
Administrator
Uživatelský avatar

Registrován: 08 led 2008 14:50
Příspěvky: 358
Bydliště: Velká Morava
Na tomto type sustruhov zvykne vyhoret elektronika. Mne menili v zaruke 2x motor aj plosak.
Neskor som zistil, ze z vyroby je tam poddimenzovany koncovy stupen. Kamarat mi navrhol ake tam treba dat tranzistory, vymenil som a od vtedy mam uz pokoj, co je cca 12r.
Ak si to kupoval za tu cenu, tak to je hodne predrazene a mas tam vykon len 250W. Moj stal polovicu s vykonom 400W.
Viac o sustruhoch najdes tu: http://www.c-n-c.cz/


Přílohy:
DSC07450.JPG
DSC07450.JPG [ 558.35 KiB | Zobrazeno 870 krát ]

_________________
http://www.mam.abc.pl/
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílnička v Praze
PříspěvekNapsal: 03 kvě 2015 19:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 10 bře 2013 18:54
Příspěvky: 699
Bydliště: Sever Čech - Teplice
Apevia píše:
A zrovna mi vyhořel vypínač (levej chod, vypnuto, pravej chod).

Pokud si závadu detekoval jako vadný vypinač tak asi nebude "vyhořelá elektronika"! :wink:
Udělej pár fotek a hoď to do SZ.
Kde to hořelo - zleva,zprava,zespodu,zezadu - nasekej aspoň 10 fotek! :)
A ještě bych trochu zmasíroval prodejce ať se ukáže!

_________________
Výše dosaženého vzdělání,neznamená automaticky přirozenou inteligenci

Není lepší školy života, než moci zblízka a dlouhodobě sledovat blba ve vedoucí funkci.
Pak totiž jasně vidíte, jak se věci nemají dělat.


EFH - je VÍC jak nějaká Pražská Diabolka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílnička v Praze
PříspěvekNapsal: 04 kvě 2015 20:58 
Offline

Registrován: 01 říj 2007 20:11
Příspěvky: 3179
Bydliště: Jižní Čechy
Tak tady taky dodám pár fotek toho vypínače/přepínače.
Deska si myslím (a doufám) nevyhořela, ale je to IMO přímo v tom vypínači (poslední dobou mi šel ztuha a vypadával z krajní polohy - především z pravého chodu), vzala to pojistka, ta vyhořela.

http://img15.rajce.idnes.cz/d1501/8/876 ... C_1204.jpg
http://img15.rajce.idnes.cz/d1501/8/876 ... C_1205.jpg
http://img15.rajce.idnes.cz/d1501/8/876 ... C_1206.jpg

_________________
Cogito ergo armatus sum.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílnička v Praze
PříspěvekNapsal: 04 kvě 2015 22:03 
Offline

Registrován: 07 říj 2006 14:38
Příspěvky: 363
Ten přepínač na pohled nevypadá, že by byl KO! Očekával jsem propálený plast, zborcené vývody, tady vše vypadá celkem slušně. Chtělo by to proměřit co se kam přepíná. Možná budeš muset odpájet jednotlivé vodiče, chtělo by to si je označit nálepkama abys věděl kam to pak bezchybně zapojit. Než do toho sáhneš, vše si nafoť.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílnička v Praze
PříspěvekNapsal: 04 kvě 2015 22:48 
Offline

Registrován: 01 říj 2007 20:11
Příspěvky: 3179
Bydliště: Jižní Čechy
Možná že není uvnitř vypálený jako tak, jak bývá běžné. Ale jak jsem už psal, i než mi to "vyhořelo" tak už nějakou dobu šel špatně. Ani nejde přepnout do spodní polohy (pravý běh) a když jsem ho tam dostal trošku silou a dal novou pojistku, tak mi ji to zase spálilo.

_________________
Cogito ergo armatus sum.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílnička v Praze
PříspěvekNapsal: 05 kvě 2015 08:43 
Offline

Registrován: 01 říj 2007 20:11
Příspěvky: 3179
Bydliště: Jižní Čechy
Tak jsem byl v CB v Kontaktu kvuli tomu vypinaci a moc me nepotesil :-(
Ze to neumi sehnat. Kod toho vypinace je KN1-403. Nekdo nejaky napad? :-/

_________________
Cogito ergo armatus sum.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílnička v Praze
PříspěvekNapsal: 05 kvě 2015 14:28 
Offline

Registrován: 26 čer 2013 10:02
Příspěvky: 771
Že by to bylo tohle? http://wanshfa.en.alibaba.com/product/6 ... witch.html


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 217 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO