Diabolky

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Martin K
Re: Diabolky

Příspěvek od Martin K » 17 úno 2013 17:58

logicky to žádný smysl fakt nedává.
ale když se nad tím zamyslím, tak mě z toho vychází následovné:
1) exacty lítají přesně tam kam zamíříš- bohužel, jelikož míříš velice špatně, tak i ty exacty lítají velice špatně... příklad: myslíš si, že míříš na střed, avšak ve skutečnosti míříš 5cm vlevo - tudíž exact letí taktéž 5cm vlevo.
2) boxery lítají sami o sobě dost špatně, ty míříš taky dost špatně, tak ono se to vlastně vynuluje, a ty se trefíš... :lol:
v tom případě, je to ale neuvěřitelná náhoda ( snad ještě větší než vyhrát 1. ve sportce ), že se vždycky sejdou ty odchylky ( tvoje a boxerů ) do středu :D . je to asi takhle: boxer letí 5cm vpravo od středu, ty míříš 5cm vlevo od středu, v tom případě je zásah přesně v centru :lol: horší bude, až ten boxer poletí taky 5cm vlevo, místo vpravo a hned to bude o 10cm vedle :wink:

dycky STEYR
Harryk

Příspěvek od Harryk » 17 úno 2013 18:06

S634 píše:To přesnější střelivo mi zdůrazní sebemenší chybu v postoji nebu úchopu i vhodnosti okamžiku výstřelu. Proto mi lítá hůř.
vooooo to m to snad je, ne?
Já vždycky myslel, že když vyberu dostatečně přesnou zbraň a dostatečně přesné osvědčené střelivo (JSB), tak pak už je to jednuduché, protože min. 90% chyb budou právě tvořit chyby střelce (špatný úchop, strhávání apod.) a pak už pracuješ jen na jejich odstaňování.
Ty na to jdeš čéče od pole a nééé od lesa. Střílíš ze zbraně, která má jakž.takž nejaký uspokojový soustřel na 20 metrů S634?), střílíš nejnepřesnějším střelivem (broky) a v tom všem hledáš chyby střelce. To mi prostě nějak nebere.
HW 97K cal.177 + Sightron S1
Atak Arms - Zoraki HP-01Ultra cal.5,5 mm + Kolimator
Slavia 618
CZ 75B cal. 9mm Luger + adapter CZ Kadet cal.22 LR
Oňarb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oňarb » 17 úno 2013 18:19

Tato tema je na nezaplatenie! :lol:
Grand Power K100 9mm
TOZ 35 .22LR
IŽ-35/Walther .22LR
Haenel SUHL 150 laminated, pilar bedding, Harris 6-9
Steyr LP 10
S.P.A. P10, 5,5mm
Martin K

Příspěvek od Martin K » 17 úno 2013 18:31

to už by si zasloužilo vlastní vlákno s názvem: " největší perly :lol: "

další adept do toho vlákna by byl Losos se svým padesátipětiletým výzkumem o nepřesných exactech, které se v hlavni viklají a ještě jeden kolega ze Slovenska, kterému diabolku brzdí mlha :D :
Az na Jojovych fotkach som videl, preco to tak divne v sobotu lietalo. Za touto vlhkostou je uz snad iba dazd.
Na fotkach pekne vidiet v pozadi hmlu, alebo taky opar. Evidentne to posobilo na diabolku pocas letu. Pri sklopkach vzdialenych 30-50 metrov sa to prejavolalo najviac.
Naopak, v nedelu nebol ziaden problem a okolo obedu vyliezlo aj slnko.
Naposledy upravil(a) Martin K dne 17 úno 2013 20:07, celkem upraveno 1 x.
dycky STEYR
piku

Příspěvek od piku » 17 úno 2013 18:40

Proto sem dneska nic netefil..u nás mlha po celej den...
Zlý vodník Kebule vařil mlhu.. :shock:
177
22
25
losos

Příspěvek od losos » 17 úno 2013 21:20

Pro Martin K
Patrně jsi mne trochu podcenil, až budeš střílet tak dlouho jako já, možná dostaneš rozum...? A třeba také ne ?
Střílel jsem kdysi závodně soutěže v malorážce (jeden z nejlepších v okrese), takže o tom něco
vím...
P.S. - nenapsal jsem, že jsem nejlepší, či nejchytřejší na světě, to by byla lež...
Jen jsem napsal, jaká je moje zkušenost - že za celý můj život jsem nenašel přesnější diabolky ráže 4,5 mm, než jsou JSB Exact Heavy (váha asi 0,670 gramu).
To je vše.
Proč místo rýpání neuvedeš tvou vlastní zkušenost ?
Naposledy upravil(a) losos dne 17 úno 2013 23:51, celkem upraveno 2 x.
Martin K

Příspěvek od Martin K » 17 úno 2013 21:37

já ti tvé úspěchy rozhodně neupírám, naopak, já je uznávám... až já budu jeden z nejlepších v okrese, tak třeba taky o tom budu něco vědět :wink:
pouze poukazuju na ten nesmysl, co jsi napsal o exactech a o tom, jak jsou nepřesné z důvodu viklání v hlavni :D . nic víc, nic míň.
já jsem prostě takovej rejpal, já už jinej nebudu...
dycky STEYR
mari

Příspěvek od mari » 17 úno 2013 21:40

Kdyby jsi zacal s Exactama rovnou, tak jsi dosahoval stejnych, neli lepsich vysledku po stejnem poctu vystrilenych ran. Tobe slo jen o to se naucit strilet. Podle toho co popisujes ale i tak tva strelba nema nic spolecneho s presnou strelbou. Co to je presnost asu trefit hlavicku sroubu?
Jedina vyhoda v tom ze jsi zacal brokama a pak dalsim nejakym olove je ze jsi mozna usetril.
Z meho pohledu jsi se jen potreboval naucit se spoustet a drzet zbran. Zkus susit to je levnejsi jak broky.
Franta.cz

Příspěvek od Franta.cz » 17 úno 2013 21:40

to losos tady je pro tebe ztrašně zajímavý vlákno, přečti si je :wink:
http://forum.gunshop.cz/mistrovstvi-evr ... 15190.html
Zvlášt doporučuju výsledkovou listinu a soustředit se na druhý místo :lol:
Martin K

Příspěvek od Martin K » 17 úno 2013 21:41

losos píše: Jen jsem napsal, jaká je moje zkušenost - že za celý můj život jsem nenašel přesnější diabolky ráže 4,5 mm, než jsou JSB Exact Heavy (váha asi 0,670 gramu).
pozor, ty jsi napsal, nebo já to alespoň z tvého postu pochopil, že exacty 4.50 jsou mnohem méně přesné než predátory a heavy. a to je prostě blbost :wink:
dycky STEYR
losos

Příspěvek od losos » 17 úno 2013 21:51

ještě pro Martin K :
Ne, tak jsem to nenapsal ! Musíš číst fakta a ne si něco domýšlet.
Důvod jsem přece jasně uvedl :
diabolky (ty, co mám k dispozici) JSB Exact (na krabičce je uvedeno : váha 0,547 gramu, 4,5 mm)
mají tento mnou změřený rozměr :
průměr hlavičky : 4,50 mm (je to průměr měření z několika kusů)
průměr sukénky : 4,62 mm -"- -"- -"-

Takže rozměr (průměr) hlavičky je menší, než je rozměr (průměr) vrtání hlavně. Proto je hlavička v hlavni volná a při výstřelu se může pohybovat (z důvodu viklání) nepřesně, v nějaké neurčité spirále - pokaždé v jiné a s jiným výsledkem zásahu v cíli !

Co je na tom nejasného ?
Naposledy upravil(a) losos dne 17 úno 2013 22:06, celkem upraveno 1 x.
losos

Příspěvek od losos » 17 úno 2013 21:58

Franta.cz píše: Zvlášt doporučuju výsledkovou listinu a soustředit se na druhý místo :lol:
Věř mi, rád jsem se na to vlákno podíval, ale nic zajímavého jsem nenalezl, ani to "druhé" místo, můžeš mi to sdělit podrobněji ? Třeba SZ ?
Zajímá mne to, protože jsem se kdysi těšil, že pojedu střílet s malorážkou na olympiádu do Tokia...(To je tak dávno, že v té době jste ještě nebyli na světě), ale žel, můj politický profil mi to prosral...- pardon, znemožnil... :D
Naposledy upravil(a) losos dne 17 úno 2013 22:04, celkem upraveno 1 x.
mari

Příspěvek od mari » 17 úno 2013 22:00

Kde bydlis? Rad bych vyzkousel tve diabolky z tve zbrane. Zmeril jsem me diabolky serie 22, to je to cislo dole. To na brokach nenajdes. Jedna z tech lepsich serii a predstav si ze rozmery jsou stejne. V to to asi nebude, leda ze bys mel razi .20 :lol:
Soustrel je s nimi na 50metru do 15mm ! Nevim jakemu rozmeru sroubu to odpovida.
Martin K

Příspěvek od Martin K » 17 úno 2013 22:18

losos píše: Proč místo rýpání neuvedeš tvou vlastní zkušenost ?
tak třeba tohle je má zkušenost s exactama - http://www.soutez-oal.cz/downloads/terc ... r-198b.pdf
je to sice 4.51 , ale i tak by dle tvé teorie, neměli být tak dalece přesný jako predátory, který mají průměr 4.54 :wink:
a vsadil bych se, že tenhle výsledek s predátorama nedáš!
dycky STEYR
losos

Příspěvek od losos » 17 úno 2013 22:22

Do kelu, nikdy jsem nenapsal, že predátory jsou přesnější ! Nauč se konečně číst a hlavně chápat význam psaného textu !
Nikdy jsem s predátorama nestřílel, jen jsem je změřil mikrometrem. Vyzkouším je až na jaře... Howgh !
A můj názor již dopředu je ten, že asi těžko budou přesnější...
Naposledy upravil(a) losos dne 17 úno 2013 22:30, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět