Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Testoval sem výstřely z obou hlavní naráz, je to fain ale bez brýlí to dost bolelo. Pistony byli kryté jen z půlky, tak sem si z xichtu tahal zrníčka 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Re: Derringer od fy Great Gun
Kolik joulů dá .45 derringer? Dejme tomu při plné navážce 1,5g.
To edelweiss:Máš pravdu,jen jsem automaticky předpokládal že se zmenšením ráže dojde i ke zmenšení celé zbraně.Moje chyba.Ale stejně,kdybych chtěl u GG třeba derik ráže .30 tak by to vyvrtali do pětačtyřicítkové verze?Myslím v době než zavedli .36 novinku.
cvicubis:kdysi mi po dotazu na GG tvrdili že deringer má usťovku 220m/s.Při 12 gramovém projektilu to dělá 290J.Bohužel už nespecifikovali pro jakou délku hlavně,navážku ani střelu to plati.Takže tento udaj ber bez přesného změření rychlosti jen jako informativni.
To-Filo
Mám za to že původně byl jeden rám s mírnou úpravou, pro jinou ráži.
Celkové zmenšení je aktuálně nové.
Mám za to že původně byl jeden rám s mírnou úpravou, pro jinou ráži.
Celkové zmenšení je aktuálně nové.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Kdybys nebyl línej, najdeš to tadycvicubis píše:Kolik joulů dá .45 derringer? Dejme tomu při plné navážce 1,5g.

Se sférickou střelou cca 100J při standartní délce hlavně ..
100J?Tedy nic moc výkon na obranu,to i pak věřím,že se taková střela odrazí i od dřevěnýho špalku.Mě se tahle pistolka i tak moc líbí,ale šel bych do ní jen,kdyby mi ji vyrobili alespon se 6"hlavní.No podle toho,co se tu už psalo,tak by měli vyrobit jakoukoliv délku hlavní,ne?
si to z jejich vebu objednej, jo to odrážení je při správném naládování nesmysl.
To cernunos:Podle různých zdrojů už 40J může být smrtelných.Je to na holé tělo,pro oblečeného člověka se uvádí 80J.Tak že 100J zase tak "nic moc" nebude.Třeba takový Lincoln by si to určitě nemyslel.Zkoušel jsem nástřely do balistické želatiny,dle mého soudu byla ještě tuhší než tkáň.Při délce hlavně 5",laborace 2 gramy vesuvitu,projektil 12g ogival original GG s přehledem prošel 15ti cm želatiny.A ještě prorazil petku zespod ve které jsem to měl odlité a zmizel v hlíně tak že jsem ho nenašel.Takže si nemyslím že by derringer nešel pro sebeobranu použít.Až budu mít čas tak odliju želatiny více a vyzkoušim derik s 3" hlavní.Chce to jen často trénovat a v případě sebeobrany dobře zásah usadit.Ustřelený prst obvykle zdrogovaného chlapa nezastaví i kdybys měl .44 magnum.
Odrážení od špalku jsem odstranil dobrým mazáním. Vazelína AK40 to tak utěsní, že při navážce 1,8g a hlavněni dlouhýmí 90mm od rámu bezpečně na 5m prostřeluju bukové prkno tlusté 10 cm. (ogivál GG)
To brezvi:nechtěl jsi náhodou napsat 10mm?10cm bukové fošny je práce spíš pro karabinu.
Edit 5cm! Mám toho řeziva vícero. Do týdne bych sem mohl dát fotku.
Co je to vlastně to slovo "perkus". To znamená, že si ke zbrani musím ještě koupit nábojnici, kulku, prach a sám si doma střelivo vyrobit? 

Hatsan AT44-10W .177 + MTC (Optisan) Viper 10x44 SCB IRS + regulátor by RZ CZ
Gamo Hunter 440 .177 + Gamo 4x32 WR
Gamo P800 .177
ASG CZ75D Compact .177
Umarex Colt 1911 .177 (pellets)
Gamo Hunter 440 .177 + Gamo 4x32 WR
Gamo P800 .177
ASG CZ75D Compact .177
Umarex Colt 1911 .177 (pellets)
Skús si tréningovo vygúgliť "předovka"...
- BlackAdder
jo, strejda gůgl ví všechno...
něco málo česky: http://cs.wikipedia.org/wiki/Pu%C5%A1ka ... pu.C5.A1ky
něco málo anglicky: http://en.wikipedia.org/wiki/Muzzle_loading
ale určitě toho najdeš kvanta...
něco málo česky: http://cs.wikipedia.org/wiki/Pu%C5%A1ka ... pu.C5.A1ky
něco málo anglicky: http://en.wikipedia.org/wiki/Muzzle_loading
ale určitě toho najdeš kvanta...