Dlouho jsem přemýšlet nemusel a jelikož jsem fanda do větrovek, volba padla na koupi Daystate Airwolf MVT .177cal.
Koupi jsem uskutečnil u mého oblíbeného dodavatele p. Lloyda, vlastnící firmu www.airgunbuyer.com .
Cena : cca 38.000,- Kč včetně poštovného / platba kartou a do týdne byla flinta doma, poslána přes TNT /
Pažba :
- nepříliš výrazná kresba ořechového dřeva
- provedení je stejné pro leváky i praváky
- mohutné předpažbí s anatomickým tvarováním – výborný úchop
- není stavitelná botka
- pistolová rukojeť se dá držet obemknutím nebo položením palce směrem nahoru, podobně jako u Eva
Zásobník vzduchu :
- nevyjímatelný, materiál dural o objemu 400cc a při rychlosti střely 700fps lze dát až 350 výstřelů – ozkoušeno
- plní se pomocí rychlospojky
Hlaveň :
- vlastní hlaveň je dlouhá 40 cm a na jejím konci je nasazen duralový kompenzátor na kterém je přišroubovaný chronometr. Přes tento celek je navlečena ocelová trubka a z vnějšího konce dotažena maticí, která ještě disponuje závitem UNF pro možnost instalace dalšího kompíku.
Spouštˇ:
- příjemný rádius jazýčku spouště je sportovního charakteru
- dá se nastavovat délka předkroku spouště, první a druhý stupeň odporu spouště, propad spouště
Výkon a konzistence :
- výkon lze elektronickou formou přenastavovat od 400fps do 710fps / Heavy /. Nastavená hodnota je vyobrazena na displeji. Po každém výstřelu ukáže chronometr naměřenou rychlost ve fps.
- konzistenci jsem měřil při 148 výstřelech /40bar spotřeba / v tlakovém rozmezí 195 – 155 bar, tedy jeden výstřel spolkne 0,3bar
- naměřené hodnoty na jednotlivých ranách 696 – 706fps / 1fps = 0.3 m/s / , ovšem z 90% byly hodnoty 703 – 705fps při diabolkách Exact Heavy 4,5mm – 0,67gr
Displej :
- v provozním stavu ukazuje aktuální tlak v zásobníku vzduchu, rychlost střely, nastavený výkon, napětí v akumulátoru, počet diabolek v zásobníku a počet vystřelených ran celkem, tedy od vašeho posledního vymazání počítadla.
Natahovací klička a zásobník diabolek :
- zde se provádí natahování bicí pružiny natahovací kličkou. Já sice upřednostňuji pákový převod viz. Evo, HW100 apod. ale v tomto případě má natahování kličkou máslový chod s velmi malým odporem.
- zásobník lze velmi operativně vyměnit za jednoranný podavač diabolek /oboje drží magnetem /
- pro velmi přesnou nebo terčovou střelbu doporučuji použít jednoranný podavač.
Závěrem mohu říci, že se jedná o exkluzivní, mohutnou větrovku s výbornou konzistencí, kterou Vám hlídá elektronika, s obrovským počtem ran na jedno naplnění a není třeba dál přikupovat chronometr, kompenzátor ani jednoranný podavač diabolek.
Fotky vč. nástřelů mám ale pro opět plný disc nejdou vožit