Tak mi v pátek přišlo BSAčko ve dřevě,čili Lightning XL..Na první pohled paráda,všechno čisťoučký a pěkně zpracovaný..Optika Optisan Viper 10x44 scb.Měl jsem bobky,aby se tam vešel,ale vešel se o prsa vietnamské ženy..Trochu mě zklamala spoušť,tím že je z plastu..Původně jsem si myslel,že jen jazýček,ale jelikož nebyla úplně ok,tak jsem spoušťový mechanismus rozebral...ač hodně nerad

...Z plastu je tam toho mnohem víc a působilo to na mě dost fórově.Trošku jsem všechno očistil,zavlékl pružinku,která evidentně nebyla na svém místě a zase složil..I když je spoušť tvrdší,tak teď funguje,ale ještě to není ono,snad se ochodí
V neděli jsem zkoušel nastřelit optiku..Podařilo se mi to na 10m ,ale kříž mi trochu tancoval.Na 10ti násobné zvětšení je to docela blízko.Nastřeluju v sedě za stolem opřenej o loket.Dotáhnul jsem montáže na krev a šel na 20m..Soustřel se mi rozběhnul po celém terči..Protože jsem přitáhnul i oka kolem tubusu,měl jsem obavy,aby se nehnul soustřel tím..Vrátil jsem se na 10m,povolil mírně šrouby u tubusu a zkusil nastřelit znova..Začal jsem chytat nervy,páč to lítalo všude možně...
Zkusil jsem utáhnout opět všechny šrouby.Docela mě překvapilo,že šrouby,co drží železo v pažbě byly povolený...tak tak,že nevypadly..Tak opět rozborka-sborka..
Dneska jsem byl zkoušet nastřelit znova.. Zdá se,že poutahování pomohlo..I když jen na deset m,ale stáhnul jsem soustřel pod kačku..sem tam úlet,ale to je daň za tvrdší spoušť,teda si to aspoň myslím..Takže flinta má za sebou 400 diabolek exact,vcelku lehce se natahuje,docela potvora kope...srovnatelně s Gamem,za tu chvilku ,co se s ní sžívám,tak bych řekl,že je hodně náchylná na změnu úchopu,zapření do ramene a okamžitě se to projeví na terči,ale to asi platí u
většiny pružinovek..
Během týdne zkusím posunout nástřel na 20m..Pokud se mi to znova rozsype po celém terči,pokorně odevzdám pušku Mr.Alexxxusovi a děj se vůle boží...Buď budu za blbce,co neumí zacházet s flintou,nebo ji dá do kupy...Hrozně si přeju,ať tam nemusí