BSA Guns

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Apevia
Kontaktovat uživatele:
Jo jo

Příspěvek od Apevia » 28 dub 2009 17:48

Jo jo, je to tak... Ikdyž jsem střílel s HW, když jsem to zkoušel, tak jsou tam vidět rozdíly. Někdy jsou dost markantní, někdy to není tak dobře vidět... Je dobré si to takto zkusit, aby byl vidět rozdíl jedné setinky....

Cogito ergo armatus sum.
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 28 dub 2009 18:48

BSA Lighting XL - musím říci, že jsem koupí této vzdůši nic nepodělal. Je opravdu dobrá, jak zpracováním, tak i ve střelbě. Jen mě dlouho trvalo, než jsem přišel na to, jaké střelivo používat a jak se samotnou puškou zacházet.
Teď mám před sebou další úkol. Neučit se ještě s ní střílet ve stoje, jen tak z ruky bez opory o nějaký předmět, jak jsem střílel dřív ze Slávie. Určitě to půjde, je lehká a dobře vyvážená.
undead

Příspěvek od undead » 28 dub 2009 19:33

ani sa nečudujem že si si nemohol chvíľu zvyknúť, prechod z Hammerli na krásnu BSA Lighting XL bol asi šok :D tie terče sú dobré :wink: ...
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 31 kvě 2009 18:29

BSA LIGHTING XL - tak jsem si opet zastřílel na 15m v sedu s oporou na různé terče.
Načal jsem novou krabičku diabolek JSB Heavy. 4,52 mm.
Začal jsem střílet do papíru, kde jsem si jen fixou namaloval různé body a byl jsem mile překvapen.
Buď konstelací hvězd, dobrou pohodou nebo snad tím střelivem jsem trefoval celkem dost dobře. Tady jsou terče, které jsem pak střílel.
Jsou to zatím moje nejlepší terče s touto vzduchovkou. Je fakt dobrá. Zbytek které ulítly jseu jen ve mě. Vím o nich.

Terč na 30 ran - výřez Online terče.
http://img9.imageshack.us/img9/4800/zat ... nstel1.jpg

Další dva terče rukojmí - jeden je můj výtvor, druhý trochu upraveny z MaO.
http://img9.imageshack.us/img9/3917/zat ... nstel2.jpg
http://img211.imageshack.us/img211/74/z ... nstel3.jpg
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 31 kvě 2009 19:48

To je na 15 metrů opravdu krásný soustřel. Zajímalo by mě přímé porovnání s HW97 nebo jinou pístovkou s pevnou hlavní a zároveň si nemyslím, že by tam byl rozdíl.
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 05 čer 2009 10:57

BSA LIGHTING XL - Včera jsem zkoušel nové online terče, kromě rukojmích. Na 15m - sed s oporou přední bag.
Je velká škoda, ale myslím, že nejen pro mě, ale pro všechny, kteří mají pružinovku, že tyto dva terče nejsou k dispozici pro pružinovku na 15m. Protože nemám jinou možnost, budu muset soutěžit jen v rukojmích nebo na 10m ve stoje. Celkem mě to dost mrzí, no ale co se dá dělat.
Ale přesto uveřejňuji dva nástřely terčů, protože jsem s nimi abnormálně spokojen. Myslím, že 198 bodů se mě nikdy nepodaří nastřílet, tak jak se mi to povedlo teď.
Takže se musím pochlubit. Ta puška je čím dál lepší.

http://img134.imageshack.us/img134/4187 ... lkruhy.jpg
http://img134.imageshack.us/img134/3434 ... ekruhy.jpg
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 10 čer 2009 18:44

BSA LIGHTING XL - Stala se mě taková nemilá věc. Už někdy minulý týden se mě zdálo, že při natahování mojí vzdůši to někdy jakoby trochu drhne. Moc jsem tomu nevěnoval pozornost a vesele střílel. Dělo se prakticky skoro každý den.
Dnes jsem si řekl, že ji trochu kuchnu a podívám se co se děje.
A přišel jsem na toto:
http://img151.imageshack.us/img151/9503/pruina1.jpg

Hleděl jsem na to nevěřícně. Je pravda, že jsem s ní nastřílel cca 4500 až 5000 ran. Ale, že by praskla pružina a ještě k tomu na dvou místech, to se mi nikdy nestalo. A podivuhodný je na tom to, že jsem už asi s tou prasklou pružinou nastřílel zatím svůj nejlepší nástřel. Viz předchozí příspěvky.
Sehnat novou asi bude oříšek, protože u nás BSA XL neprodávají. Koupil jsem vzduchovku v Polsku a tam mě sdělili, že ji asi budou muset objednat u výrobce. Jinak nevím, kde bych novou mohl sehnat.

Pokud se dobře pamatuju, tak se toto co mě, stalo myslím Kubajzovi u jeho HW. Ale nevím to jistě a hledat se mi to nechce.
Nakonec to udělám tak, že si pružinu pravděpodobně nechám vyrobit podle té původní. V Brně je výrobce pružin. Mluvil jsem s ním, není to prý problém, dodací lhůta do 14 dnů. Tak uvidím.
Apevia
Kontaktovat uživatele:

J

Příspěvek od Apevia » 10 čer 2009 19:11

Je to tak Peme. Kubajzzovi praskla v HW97k, taky na dvakrát, ale v HW je pružina přesně na míru a tam to skoro nevadilo...
Také se přikláním k tomu, aby sis nechal stočit pružinu novou... Nech si jich klidně udělat víc, to se neztratí...
Cogito ergo armatus sum.
Canadair

Příspěvek od Canadair » 10 čer 2009 22:19

Skus pozrieť tento odkaz sú tam pružiny s titánom, síce drahšie ako originál, ale že vraj aj viac vydržia. Ja som si objednal tiež z tohto materiálu do HW45. Pružina je potiahnutá nejakým teflónom čiže ju netreba mazať.
http://www.sportwaffen-schneider.de/ind ... 91_149_300
Akurat si myslím že by si po tých 5 tis. výstreloch mohol vmeniť aj tesnenie.
Laďa2

Příspěvek od Laďa2 » 10 čer 2009 22:21

Mám velmi dobrou zkušenost s Pružinárnou Sečkář. Dělali mi pružiny z patentovaného drátu podle mého návrhu. Práce přesná, ceny slušné, termín při 2 ks cca 10 dnů.
http://www.pruzinarnaseckar.cz/

A pokud by si chtěl materiál s podstatně lepší charakteristikou, tak zkus UVB TECHNIK s.r.o. Ostravská 79A, 748 01 Hlučín. Od nich jsem nic nebral, ale dostal jsem tuto nabídku:

TL 3,5x19,3x280x39 (zase rozměr podle mých požadavků)
1ks................1ks............ 520,- kč
2ks................1ks.............445,- kč
5ks................1ks.............268,- kč

Termín dodání: cca 3-4 týdny
Materiál: VDSiCr
-ceny uvedeny bez DPH
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 13 čer 2009 15:12

Canadair - ano máš pravdu, chtělo by to vyměnit i těsnění, ale ...
Nevím, jak mám vyndat ten zatracenej píst.
Lištu s rybinou, která je nasazena na válci má jistě víc vzduchvek než ta moje. Ale bohužel nikde jsem nenašel rozborku. Na vláknu BSA sice nějaká kreslená rozborka je, ale je to po zvětšení nečitelné. Ta nasunutá lišta brání sundat píst.
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 15 čer 2009 18:29

Nikdo mi nedokáže poradit jak sundal lištu s rybinou, nebo kam se na internetu mrknout. Prošel jsem toho už docela dost, ale nikde nic. Ten píst asi nevyndám. Ale když šel nasadit, musí jít i vyndat. Ale jak???
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 15 čer 2009 19:42

Tak to vyfoť. Jinak těžko radit. Pístu může vadit stopper v liště. Tak je to u CFX
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Canadair

Příspěvek od Canadair » 16 čer 2009 14:36

No keď som sa dobre pozeral na rozborku toho Rusa, tak tu lištu z rybinou nevyberal vôbec. Skôr si myslím, že musíš rozobrať celú spúšť, resp. jej mechanizmus, lebo jazýček čo zachytáva piest ti bude brániť vo vytiahnutiu piesta. No ale konštruktéri sa veľmi nevyznamenali v tom privarení spúšťového mechanizmu, trošku nedomyslené, nie ? A ta poistka proti samovoľnému výstrelu pri nabíjaní z drôtu ? To snáď nemyslia vážne. Nič v zlom, ale mal som Gamo CFX rozobratú a nápadne viac dielov mi z tejto BSA vzduchovky pripomína. Aj ta AL lišta, redukcia na 11mm šínu je nepochybne tá istá ako na Gamo CFX. Ale je to len môj subjektívny dojem. Ináč ta tvoja vzduchovka sa mi veľmi páči a tiež som rozmýšľal, že si ju kúpim, hlavne kvôli váhe. Mám doma momentálne HW97k a je fakt dosť ťažká na streľbu len tak zo stoja .
Odpovědět