Kromě potíží s nízkými teplotami tam není žádná nevýhoda?duffioso píše:Cti a studuj.Co2 pokud mas zdroj plynu,je fajn,ale je zavisle na okolni teplote.Pokud to myslis vazne,tak vzduch.Potapecske vojenske dvojce koupis za hubanec.
Benjamin Discovery - st??len?, p?esnost
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Puška visící na zdi dělníkova příbytku nebo farmářovy chýše je symbolem demokracie. A je naším úkolem dohlédnout, aby tam zůstala.
- George Orwell
- George Orwell
Re: Benjamin Discovery - střílení, přesnost
mělo by to být malinko těžší, zato ale o něco víc výstřelů na naplnění. Já bych to ládoval COčkem a n**rat
mě to baví

Nejde!Prostě NNe
Ještě budou rychleji odcházet těsnění, CO2 je pro ně horší než vzduch, a v této souvislosti možná nebude od věci to víc mazat, což může na chvíli rozhodit přesnost (CO2 zbraně se mažou přidáním oleje do CO2 a ten se tak dostane i do vývrtu). Ty potíže s nízkými teplotami se pak projevují i při vyskokých teplotách, zbraň se při střelbě odpařováním COčka ochlazuje a při rychlejší střelbě výkon klesá. Při CO2 provozu by se taky narozdíl od vzduchu neměla zbraň nechávat dlouhodobě natlakovaná (kvůli vlivu CO2 na těsnění), se vzduchem je naopak lepší ji skladovat pod tlakem (je to lepší pro těsnění i kartuši).
S COčkem bude mít taky při stejném nastavení zbraň menší výkon, to ale jde přeladit takže ve finále lze mluvit spíš o menším maximálním dosažitelném výkonu (pokud to nenecháš dost dlouho na sluníčku, to je pak všechno jinak).
Nevíte někdo jak je u Discovery ošetřena možnost dieselingu v důsledku zanesení zbraně olejem při CO2 provozu a následném rychlém natlakování kartuše vzduchem? Co vím tak u paintball lahví tlakovaných na 200 bar se před olejem na vstupu důrazně varuje (i před silikonovým, ten sice snese trochu vyšší teplotu a umí dělat neodstranitelnou vrstvu, i tak ale umí zadieslovat), u Discovery tlakovaného na něco okolo 130 bar jsem ale ještě na zmínku o této problematice nenarazil.
S COčkem bude mít taky při stejném nastavení zbraň menší výkon, to ale jde přeladit takže ve finále lze mluvit spíš o menším maximálním dosažitelném výkonu (pokud to nenecháš dost dlouho na sluníčku, to je pak všechno jinak).
Nevíte někdo jak je u Discovery ošetřena možnost dieselingu v důsledku zanesení zbraně olejem při CO2 provozu a následném rychlém natlakování kartuše vzduchem? Co vím tak u paintball lahví tlakovaných na 200 bar se před olejem na vstupu důrazně varuje (i před silikonovým, ten sice snese trochu vyšší teplotu a umí dělat neodstranitelnou vrstvu, i tak ale umí zadieslovat), u Discovery tlakovaného na něco okolo 130 bar jsem ale ještě na zmínku o této problematice nenarazil.
Jen otazka,proc se discovery tlakuje jen na 130 bar?Vzdyt je ta kartuse taky na 200 bar,ne?
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Ne, má to jen 2000 psi = 138 bar. Právě dumám nad tím jestli to není i kvůli té možnosti dieselingu.
Aha,tak to jsem netusil.To je tlak pri kterem vetsina vetrovic konci.Kolik to da vlastne ran?Plnohodnotnych
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Malý tlak a tím zásoba vzduchu byl důvod proč jsem o "Disco" ztratil zájem.
Při výkonech které se na internetu presentují musí být zajímavá výdrž na jednu kartuš.Takové menší perpetuum mobile.Hlava mi to nebere
Při výkonech které se na internetu presentují musí být zajímavá výdrž na jednu kartuš.Takové menší perpetuum mobile.Hlava mi to nebere

Naposledy upravil(a) Kavy dne 30 kvě 2013 21:25, celkem upraveno 1 x.
Mě to zas tak důležité nepříjde, počet výstřelů na jedno naplnění to sice v porovnání s vyšším tlakem snižeje, má to zas výhodu při pumpování a přepouštění, a i v této souvislosti s tím jde střílet až k nějakým 60bar. Takže bych se nedivil, kdyby to z ZP-10 dokázalo dát víc rozumných výstřelů, než větrovice se stejným výkonem a kartuší na 200bar, která ale přestává umět střílet někde okolo 100bar.
Jestli to da aspon 50 ran,tak to neni spatny.
Kavy:ty ztracis zajem o vsechno
Kavy:ty ztracis zajem o vsechno

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
mě se to zdálo divný když jsem ji plnil, na manometru plnění 190 asi a na pušce to lezlo do červenýho, každopádně to vypálí slušný počet ran, když ještě vezmem v jakým výkonu(Alešova)
Nejde!Prostě NNe
pre: Queeg 512:
Dieseling je vznietenie oleja pri zvyseni teploty zmesi vzduchu a oleja pri zvyseni tlaku.
Je to mozne LEN u pruzinovej vzduchovky, proste tam kde dojde k prudkemu zvyseniu tlaku. VYplyva to zo stavovej rovnice plynov.
U CO2 (expanzia, nehorlavy plyn, nema co oxidovat ), pripadne u vetrovky (znizenie teploty stlaceneho vzduchu pri vystrele vplyvom expanzie plynu) je nemozny.
Dieseling je vznietenie oleja pri zvyseni teploty zmesi vzduchu a oleja pri zvyseni tlaku.
Je to mozne LEN u pruzinovej vzduchovky, proste tam kde dojde k prudkemu zvyseniu tlaku. VYplyva to zo stavovej rovnice plynov.
U CO2 (expanzia, nehorlavy plyn, nema co oxidovat ), pripadne u vetrovky (znizenie teploty stlaceneho vzduchu pri vystrele vplyvom expanzie plynu) je nemozny.
Daystate GP, Anschutz 9003, Ripley AR5s, Drulov DU-10, HW97K, HW100TK+LW, UMAREX 850 Hunter, Evanix Blizzard S10 rear bolt, Evanix AR6 a k tomu 4 kila skla. Ardesa Evolution v dreve - kurniksopa, ved ja som vlastne zberatel :-)
U paintball lahví dieseling s explozí při plnění přepouštěním určitě hrozí...
Dieseling je podmieneny zvysenim teploty na aspon zapalnu. To je nemozne u prepustania. Tam dochadza k zahriatiu vplyvom deformacie flase a teplota je radovo nizsia.
Daystate GP, Anschutz 9003, Ripley AR5s, Drulov DU-10, HW97K, HW100TK+LW, UMAREX 850 Hunter, Evanix Blizzard S10 rear bolt, Evanix AR6 a k tomu 4 kila skla. Ardesa Evolution v dreve - kurniksopa, ved ja som vlastne zberatel :-)
A co teda ty fotky na http://www.techpb.com/forum/index.php?showtopic=110804 ?
Pri plneni prepustanim nedochadza ku kompresii ale naopak k expanzii, co vedie k znizeniu teploty. Vplyvom zvysovania tlaku v plnenej flasi dochadza k mechanickej deformacii flase a tym sa generuje teplo. To je vsak radovo nizsie ako teplo vznikajuce pri stlacovani vzduchu vo valci napr. pruzinovej vzduchovky, kde dochadza ku kompresii zmenam 20x a viac. Cize stlacenim vzduchu 20x priblizne tolko krat narastie aj jeho teplota. Tie fotky mohli byt dosledkom vznietenia maziva od kompresneho tepla pri plneni z kompresoru (nejedna sa o dieseling), ale nie pri prepustani z flase), kde sa teplota plynu znizuje.