Tak jsem se stal hrdým majitelem Remingtonu R1 v nerezu. Dnes jsem ho byl zaregistrovat a už se těším na první střelnici.
Od okamžiku, kdy jsem v Leiku po kurzu ochutnal pětačtyřicítku, už se mi tak nějak vracet se k devítce přestalo chtít a přes ČZ 97B jsem se dostal až k 1911. Po nějakých konzultacích, ochutnávce 1911ek v Leiku a tuně prohlídnutých fór, jsem se nakonec rozhodl pro Kimbera Custom TLE II - jenže ouha, on nebyl nikde k mání a čekačka čtvrt roku na první zbraň se mi dost zajídala. Fakt jsem si nemyslel, že prodejci nemají takřka žádné skladové zásoby a to i přes to, že je poptávka a někteří čekají na konkrétní model i rok, jak mi v Leiku sdělili. Podobně Ruger.
A tak jsem mezi Parou a Taurusem sáhl po Remim, který tu teď vedle mě spinká, po rozborce vypucován od několika výrobních pilinek, které by mu v drážkách při střelbě jistě mohly ubližovat

Mám sice pramalé zkušenosti, vlastně prakticky žádné, ale zpracování se mi opravdu líbí. Vše bez jakýchkoliv stop po dodatečném opracovávání (což je prý u ČÍZ běžné), vůle po natažení kohoutu mezi závěrem a tělem zbraně stranově malinko je, ale vertikálně ani „ň“ a hlaveň se oproti závěru ani nehne. Mířidla jsou stavitelná, bílé značky mi vyhovují. Jen zásobník při vkládání dost natěsno naráží do záchytu, takže je třeba mu zatím pomoci stiskem čudlu. Snad se to ochodí. Tak teď už jen ten úspěch v terči...
Malinko mě zaskočilo, že u 1911ky vlastně díky dlaňovce klasicky nevypustím kohout (netroufnu si to zatím tahat s nábojem v komoře jen na manuální pojistce a doufám, že si zvyknu před střelbou kohout natahovat...), takže si ho holt pouštím na palec levé ruky a pak pravou doprovodím nejprve na bezpečnostní ozub a pak pomalu až na doraz. Doufám, že to tak dělám dobře, na ozubu by se to, myslím, nosit nemělo.
Tož díky moc dvěma z vás za soukromé zprávy, které mi pomohly se trošku zorientovat, když jsem ještě nevěděl, co vlastně chci.